HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #8: Broome & Port Hedland

geschreven door Marit september 9, 2019 0 comments
Eighty Mile Beach

Clazzy Mazzy naar de maker, mango biertjes, overstekende kamelen en met de auto het strand op! Lees je weer mee met onze travel avonturen?!

Dag 21 – “mango bier” 

Zoals ik al in de vorige blog vertelde hebben we een aantal dagen extra in Broome, gezien Clazzy Mazzy (beter) gemaakt wordt en er wordt gewacht op een onderdeel. Nou, je kunt een slechtere plek bedenken om wat dagen te “wachten”!

We hebben inmiddels al vaak gehoord dat we een mango biertje “moeten” doen bij Matso’s. In deze omgeving groeien veel mango’s aan de bomen, dus alles met mango is hier populair. Het biertje smaakte prima! Vond ‘m zelf niet heel bijzonder. Mocht je hier zijn, dan zou ik eerder gaan voor de chilli of mango-chilli! Dat is pas bijzonder (en pittig!). Smaakt vooral lekker met patat en aioli ;). 

Dag 22 – “Australische belastingdienst”

We beginnen de dag met een workout! Rennend naar het strand om vervolgens te boksen. Pittig, maar heeft een super voldaan gevoel.

Een heerlijk rustig dagje in vooruitzicht, gezien we komende nacht ook nog op de camping slapen. Rustig aan ontbijten, wat dingen uitzoeken (zoals de Australische belastingdienst: krijg geen cent terug, argh!) en  we bezoeken wat strandjes in Broome. Die overigens prachtig zijn. Het water zo helderblauw, de duinen en rotsen zo kleurrijk. Gelukkig kun je gewoon zwemmen in Broome!

Het is best wel gezellig op de camping. Door de fijne camp kitchen spreken we veel andere reizigers, zowel jong als oud. Het is zo inspirerend om iedereens verhaal te horen. Gewoon echt heel gezellig. Leuk om af te wisselen met dagen waarop je amper andere mensen spreekt en je het (heerlijke) gevoel hebt de enige op de wereld te zijn. 

Dag 23 – “Clazzy Mazzy zuipt niet alleen benzine, ook dollars!”

Vandaag brengen we Clazzy Mazzy weer naar de garage, want ze hebben het onderdeel binnen! In de tussentijd gaan wij naar het centrum (China Town) voor een groene smoothie, een goeie “long black” (zwarte koffie) en wat werkzaamheden achter de laptop. Wat zijn we blij als we einde middag met een gemaakte Clazzy Mazzy wegrijden! Heel wat dollars armer, maar tja, het rijdt weer! 

We laten Broome achter ons en rijden zo’n 150 km naar het zuiden. We hadden als tip gekregen om op camping “Barn Hill” te staan. Het blijkt een leuke camping vlak aan het strand te zijn. We pakken hier nog een geweldige zonsondergang mee! 

Dag 24 – “Eighty Mile Beach”

De volgende ochtend maken we nog een wandeling over het prachtige strand. Daarna rijden we weer door. Rond het middag uur komen we aan op de “Eighty Mile Beach”. Hier kun je oprijden met de auto! We rijden een stukje verder en brengen hier de hele middag alleen door! Yoga, banden workout, zwemmen, lezen, eten… heerlijk! 

Vanaf hier rijden we het strand weer af om vervolgens een slaapplek te vinden. We vinden een gratis plek, vlak aan de weg. Aan de Oostkust vond ik dit verschrikkelijk en had ik met mezelf afgesproken dit nooit weer te doen, maar hier kom je tijden een uur maar een paar tegengangers tegen, voornamelijk andere reizigers, maar ook best veel “road trains”: mega lange vrachtwagens. 

Dag 25 – “Port Hedland”

We hebben beide prima geslapen en amper iets horen langskomen. Na het ontbijt pakken we de tent in en rijden we richting Port Hedland. Het eerste plaatsje wat na Broome komt (500 km verder). Iedereen vertelde ons dat hier vrij weinig te beleven valt, maar we wilden er toch even kijken en we moesten tanken en wat boodschapjes doen. 

Hoe lang we uiteindelijk in Port Hedland zijn gebleven en de dagen daarna, vertel ik je in de volgende travelblog! Joe!

running girls groningen

Running Girls Groningen present op het strand in Broome!

zonsondergang Broome

Zonsondergang in Broome.

kamelen in Broome

Ik krijg best vaak berichtjes dat het hier zoveel op Afrika lijkt… zie hier: overstekende kamelen! Elke avond en elke ochtend lopen zij naar het strand, zodat mensen erop kunnen rijden tijdens zonsop- of ondergang. Tja…

Broome

Gantheaume Point in Broome. Die kleuren bij elkaar, prachtig!

Eighty Mile Beach

Het strand op met Clazzy Mazzy!

Eighty Mile Beach

Eighty Mile Beach vanuit de lunch (drone foto van Tom), hoe prachtig!

koken

En nog een fotootje vanuit mijn keuken…;)

Laat een comment achter

Mijn andere blogs