HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #7: Cape Leveque

geschreven door Marit september 5, 2019 0 comments
Westkust Australië

We verlaten Broome voor een paar dagen, want iets daarboven, in Cape Leveque, blijkt het ook erg mooi te zijn. En of het mooi is! De zee zo helderblauw, de kust zo rauw! Kijk- en lees je mee met onze avonturen?!

Dag 18 – “ff klagen over hoe duur Ozzy wel niet is”

Het begint bijna een beetje saai te worden. Voor jullie dan, voor ons niet.
Wakker worden met oceaan geluiden, koffie, theetje, later een lekker ontbijtje en bespreken wat we de rest van de dag gaan doen.

Van de Middle Lagoon camping rijden we door naar de volgende camping. Maar niet voordat we wat uurtjes achter de laptop besteden in een leuk café. Tom heeft wat opdrachten vanuit NL waar hij af en toe mee bezig moet en ik heb ook altijd wel wat te doen (we nemen het work-holiday visum erg serieus ;)).
Op zulke momenten maken we schaamteloos gebruik van de stopcontacten en wifi. Onze laptops, powerbank, mobieltjes, drone, etc. zijn na altijd helemaal leeg naar een paar dagen (en voor een powered spot moet je meer betalen op een camping). Daarnaast downloaden we altijd wat podcasts en series voor in de auto/savonds in de tent.

Opgeladen en wel rijden we door naar de volgende camping. Wat verderop in deze punt (Cape Leveque) zijn helaas geen gratis plekken om te overnachten. Van camping naar camping valt dan ook als luxe, maar ergens balen we er ook wat van. Die voorzieningen zijn heerlijk, maar een camping kan al snel vrij massaal aanvoelen + de kosten lopen aardig hoog op. Het geld gaat er sneller doorheen dan verwacht… bummer!

Aangekomen op camping “Embalgun” genieten we weer van een prachtige zonsondergang en een heerlijke avondmaal.

Dag 19: “another day, another infinity pool”

De volgende ochtend vertrekken we vroeg van de camping, want doordat er in de afgelopen dagen een krokodil is gespot, wordt er geadviseerd om niet te gaan zwemmen. We weten wel een ander mooi plekje waar dat wel kan! Bij “Goombaragin Eco Retreat” zit dus niet alleen een heel leuk cafe (met lekkere koffie!), maar ook een infinity pool (zie foto hieronder). Hier vermaken we ons wel even!
(Aanpassing: in april 2021 heb ik een berichtje gekregen van iemand die aan hier aan het reizen was en zij corrigeerde mij: Goombaragin Eco Retreat is een camping, waar niet de infinity pool zit, die zit bij “Cygnet Bay Pearl Farm”.)

Het is inmiddels zaterdag en maandag hebben we de afspraak bij de garage in Broome staan (lees hier daar meer over). Niet alleen daarom, maar ook omdat onze koelkast en voorraadkast aardig leeg is (hier is nergens een supermarkt te vinden), is het tijd om weer wat naar beneden te gaan.

We slapen nog een nachtje op het gratis plekje, waar we al eerder die week hadden gestaan. Ons avondeten? Noodles met bonen uit blik! En als toetje marshmallows… smullen!

Dag 20 – “chasing sunsets”

Tijd om weer terug te keren naar Broome! Maar niet voordat er nog wat prachtige drone beelden worden geschoten door Tom.

Na zes dagen is het heerlijk om weer “in de stad” terug te keren en we doen gelijk boodschappen. Ook hier gaan we weer op dezelfde camping als vorige week staan (“Tarangau”). Niet heel bijzonder, maar één van de weinige campings die nog open is (wet season is begonnen) en ik kan deze camp kitchen erg waarderen: waterkoker, gaspitjes, BBQ, magnetron…!

Het is zondag, dus vaak gaan we op zo’n dagen even FaceTimen met het thuisfront. Gezien het tijdsverschil is dit doordeweeks vaak onmogelijk. Blijft bijzonder en vooral super fijn dat dit gewoon kan!

We sluiten de dag af op het strand met wijn en chips tijdens zonsondergang. Deze kant van Australië staat bekend om de geweldige zonsondergang, gezien dat de zon in het Westen ondergaat. Elke keer genieten!

Dag 21: “Broome Broome”

Vandaag gaat Clazzy Mazzy eindelijk naar de makert. De startmotor en batterij blijken niet helemaal in orde te zijn. Woensdag zullen ze een onderdeel ontvangen en voor 750 dollar fixen ze het dan. Aan de ene kant heel fijn dat ze het maken en dat het niet duizenden dollars kost, maar toch… argh!

We blijven dus nog een aantal dagen op deze camping, wat ik helemaal niet erg vindt. De camping is prima, we hebben wat werk te verrichten en het strand zit op loopafstand. En… het is ook wel weer eens tijd om te gaan sporten! Hardlopen, boksen, banden… let’s sweaaaaat!

De komende dagen zijn we dus in Brooooome! Wat we allemaal hebben gedaan lees je in de volgende blog. See ya!

Westkust Australië

Een prachtige drone foto!

work holiday australia

Work-holiday visum, right?! Cheers!

Westkust Australië

De infinity pool!

Westkust Australië

De Westkust van Australië… prachtig!

Westkust van Australië

Zoooooo helderblauw!

avo en hummus

Gouden combinatie: avo & hummus!

noodles

Noodles for dinner!

cafe Cape Leveque

Joe!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs