HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #6: Broome!

geschreven door Marit september 2, 2019 0 comments
Westkust Trip met Clazzy Mazzy

We made it to Broome! Een plaatsje waar we zoveel over hadden gehoord en onwijs naar uitkeken om naar toe te gaan. En terecht, wat een heerlijke plek! Lees je mee met onze “Clazzy Mazzy” avonturen?!

Dag 14 – “poetsdag!”

Zoals ik in de vorige travelblog al vertelde was de Gibb River Road een kleine flop, maarrrr dat maakt ons niet meer uit, want vandaag gaan we naar BROOME!

Afgelopen nacht hebben we overigens op een super leuke gratis plek gestaan, genaamd “Big Rimp at Sand Hill”. Een plekje iets na het plaatsje Willare. Er stonden nog een paar kampeerders, maar die stonden honderden meters verderop. Echt een heerlijk plekje aan het water (zie foto’s hieronder!), aanrader!

Vanaf Willare rijden we naar Broome. Gezien we al een tijd geen echte stad zijn tegengekomen, hebben we aardig wat to do’s. We moeten in ieder geval naar de garage om hopelijk te achterhalen wat er met de auto aan de hand is.
De meeste garages zitten voor de komende drie weken vol! Gelukkig vinden we eentje waar we volgende week maandag (over een week) terecht kunnen. Gelukkig is er hier + omstreken genoeg te doen!

We doen boodschappen, ik koop eindelijk een goede slaapzak (wereld van verschil!) en daarna zoeken we een camping (“Tarangau”) op (veel is gesloten door “wet season, dus we zitten niet op het mooiste plekje). We kiezen ervoor om eerst alles even schoon te maken, voordat we Broome gaan ontdekken. Clazzy Mazzy is zowel van buiten als van binnen rood en ook wij kunnen na twee nachtjes wild kamperen wel een douche gebruiken.

Dag 15 – “soja cappuccino for the win”

Fris en fruitig rijden we de volgende dag weer door Broome, gaan naar het strand en er wordt eventjes gewerkt in een café. YES! Na een paar weken oploskoffie is het eindelijk weer tijd voor een heerlijke soja cappuccino!

Omdat we de tijd hebben in Broome, kiezen we ervoor om vandaag een stukje naar boven te reizen. Boven Broome ligt namelijk “Cape Leveque” en hier blijkt het erg mooi te zijn. We vinden zo’n 30 km boven Broome een gratis plekje aan de zee (vlakbij Willie Creek Farm, via de app Wiki Camps). Yay! Het zon, zee & strand leven is nu echt begonnen. We pakken nog een prachtige zonsondergang mee en gaan daarna vroeg slapen.

Dag 16 : “enige op de wereld”

We staan op een soort stenen/rotsen, vlak aan het water. Of het eb of vloed is, maakt een groot verschil. Het is er in ieder geval prachtig en super rustig. In tegenstelling van wat ik eerder zei, vind ik deze rust nu juist heerlijk. Alsof je de enige bent op de wereld.

De hele nacht hebben we de zee als achtergrond geluid gehoord. Ik slaap altijd met oordoppen in (ik kan echt niet tegen geluid in de nacht), maar dit was echt heerlijk. En heerlijk wakker worden. 

We modderden wat aan. Tom vissen, ik lezen. Af en toe een koffietje en een “oh my God, dit is paradise” tussendoor. Na een pasta pesto voor de lunch (zo hoef je in de avond/donker niet meer te koken), vertrekken we naar het volgende plekje wat we hebben opgezocht, dit ligt 30 kilometer verder omhoog. 

Weer heel anders, maar ook weer zo mooi. Nu zaten we meer aan het strand, op het andere plekje zaten we meer aan het water (waar je niet kon zwemmen, want er was een zoutwater krokodil gespot). We namen gelijk een duik! Onze eerste duik in de Indian Ocean! Het zon, zee & strand leven is begonnen en WE LOVE IT!

Dag 17 – “ocean view”

Wanneer we rond half 7 wakker worden, besluiten we naar het strand te lopen voor wat oefeningen. Ik aan de yoga en de weerstandsbanden, Tom aan de push-ups, planken, rekken en strekken. Als beloning een duik/douche in de oceaan!
Met een voldaan gevoel zitten we niet veel later aan de pannenkoekjes met passievrucht.. YUM! Het leven kan niet veel beter hé?!

We zouden hier nog wel even kunnen blijven, maar ons water is op. We hebben 20 liter aan water in jerrycans, maar daar zijn we doorheen (de helft drinken we, de rest is voor afwassen, wassen, etc.). Op naar de iets meer bewoonde wereld!

We rijden nog een stuk naar boven. Bij aankomst op de Middle Lagoon camping vraagt de beste man if we want Ocean view… DUH!!!

Het uitzicht is net zo geweldig als de dag ervoor, maar het is fijn dat we iets meer faciliteiten hebben. We nemen gelijk een duik in het heerlijke water, daarna een douche en eten tijdens zonsondergang een heerlijke curry met naanbrood. Na het eten is het uiteraard weer tijd voor een TimTam en een spelletje. We eten al bijna tien maanden IEDERE AVOND een TimTam koekje, ha! 

Wat een leventje niet?! Precies wat ik in gedachten had toen we een paar maanden besloten toch de Westkust te gaan doen. Het is tot nu toe geweldig!

Hieronder nog wat foto’s & tot de volgende keer!

Clazzy Mazzy

Gratis parkeerplekkie @ Big Rimp at Sand Hill

soja capp

Werken achter de laptop met een soja capp, yumsss!

Clazzy Mazzy on the road

Met Clazzy Mazzy on the red road!

Clazzy Mazzy

Sta je dan! Geweldig toch?! (Tom op de achtergrond aan het vissen)

Factor 50 Australië

All day, every day! Hard nodig hier in Ozzyland!

Clazzy Mazzy drone

Op ons tweede (gratis) plekkie… nog geweldiger! Plaatje geschoten vanuit de lucht, met de drone van Tom.

passievrucht pannenkoekjes

Passievrucht pannenkoekjes, TE LEKKER!

Kamperen Westkust

Life.

weerstandsbanden work out

Work out on the beach!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram