HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #3: Kakadu National Park

geschreven door Marit augustus 23, 2019 0 comments
Maguk Falls

Van het Litchfield National Park gaan we naar het Kakadu National Park. Hier zien we misschien wel de mooiste watervallen ooit gezien. Oh ja, en krokodillen. Ik vertel je er in deze blog alles over!

Dag 5 – “op naar Kakadu National Park”

Zoals je in de vorige blogpost (West Coast Trip #2) kon lezen, begonnen we de dag met een work out. Na een heerlijke douche en een goed ontbijt vertrekken we van de camping. Op naar Kakadu National Park! Veel over gehoord, dus erg benieuwd naar.

Dit is het eerste park waarvoor we entree moeten betalen, bijna 30 euro per persoon! Maar… het gaat naar het goede doel, de parken zijn altijd super onderhouden hier in Australië. De paden zijn zowel op een bord op de parkeerplaats duidelijk aangegeven, als de paden zelf. 

We rijden naar “Yellow Water” waar we besluiten een boottocht te gaan doen. We houden niet zo van toeristische attracties, maar na negen maanden in Australië willen we toch echt wel eens krokodillen zien, en dit is onze kans. Het is een wild life tour, dus behalve dat we rustig door “hun” water varen, worden de dieren niet gestoord. We spotten bijzondere vogels, buffels, maar het belangrijkste (voor ons): krokodillen! Af en toe zien we er ééntje zwemmen. De rug en het hoofd lichtjes boven water of zelfs op het droge. Wist je dat deze krokodillen je eerst in de bil bijten en dan komt de rest? Dood eng die beesten! Je vindt ze dus vooral bovenin Australië, je kunt nergens (ook niet in de zee) zomaar zwemmen. Ze geven dit overal aan en op de plekken dat het wel kan, is het ook duidelijk.

We vonden dat we wel genoeg geld hadden uitgegeven, dus we zochten een goedkope camping. Je kunt dan niet meer verwachten dan een primitieve wc (zo één die je niet door kunt spoelen…) en that’s it. Zo lang we dit afwisselen met iets meer faciliteiten (zoals drinkwater en een douche in dit warme weer) vind ik het helemaal prima.

Dag 6 – “Infinity pool tussen de rotsen”

De camping is vlakbij de waterval die we wilden bezoeken, genaamd “Maguk Falls”. Je hebt hier twee verschillende routes naar een ander stukje waterval en beide zijn adembenemend mooi! Wauw! Deze staat heel hoog, misschien wel als hoogste, op mijn lijstje van mooiste watervallen in Australië. Bij de ene zijn we de eersten. Zoveel rust, zo mooi. Na een verfrissende duik, gaan we op zoek naar een andere plek. Een stuk naar boven klimmen, maar dat is het helemaal waard. Allerlei “pools” tussen de rotsen. Die rotsen zijn zo oranje en mooi, het water zo blauw en helder. 

Einde ochtend rijden we van Maguk naar Gunlom. Alleen toegankelijk voor 4WD (yay voor ons!) en dat is te merken. Een behoorlijke hobbelige weg van een dik half uur leidt ons naar de “Gunlom Falls”. We klimmen een klein half uurtje omhoog en komen dan bij een infinity waterval pool uit! Geweldig mooi! Ook hier zijn weer verschillende lagen waarin je kunt zwemmen tussen de rotsen. Echt heerlijk na zo’n klim in 35 graden. En had ik al gezegd dat het prachtig was (zie foto’s onder de blog!)?!

Ondanks dat we niet echt haast hebben, vinden we het toch fijn om wat door te reizen. We laten Kakadu achter ons en willen vanaf hier (vanaf Darwin zijn we nu iets meer het land ingereden) weer meer richting kust. 

We hebben weer een goedkope camping op de route gevonden, deze keer genaamd “Pussy Cat Flats”. Heel simpel, maar ergens toch ook kneuterig en alles wat je nodig hebt. Zelfs een douche! Voor €10,- helemaal prima. We kletsen wat met de eigenaresse, koken pasta-pesto, drinken een wijntje, spelen een spelletje en dan is het tijd om naar bed te gaan.

Dag 7 – “in de blote tittekes”

De volgende ochtend vertrekken we vroeg. Na bijna een week on the road wil Tom graag even een paar uurtjes werken. En niet even hapsnap tussendoor, maar ergens zitten. Met iets anders dan oploskoffie. 

We rijden naar het plaatsje Katherine en Tom ploft bij The Coffee Club met zijn laptop. Ik doe ondertussen boodschappen (na vijf dagen! Vind ik best knap, haha). Daarna bestel ik ook een heerlijke soy capp en werk de eerste twee blogs uit. 

We realiseren ons dat Katherine niet alleen een soort doorreis plaatsje is (waar iedereen tankt en boodschappen doet nadat ze uit Kakadu komen), maar dat er ook een National Park is. We rijden naar het Kitmiluk National Park toe. We komen erachter dat we nog een klein rondje kunnen lopen voordat het donker is. Leuk, maar we willen meer! Dan maar een nachtje op de (vrij dure, €30,-) camping (Nitmiluk Caravan Park) ernaast. Wel een hele fijne. Gelijk een wasje gedraaid, gebbqt en gedoucht.

Wanneer we s’avonds op bed liggen en ik bijna in slaap val, maakt Tom me wakker. Terwijl hij Netflix lag te kijken, zag hij een spin lopen. En niet zomaar een! Ik raak direct in paniek, Tom is aardig kalm. Met de blote tittekes sprint ik (zo ver dat kan) de tent uit en slaak af en toe een gilletje. Tom denkt dat hij de spin te pakken heeft, maar dat heeft hij niet. De spin kan dus overal zijn. Nog meer paniek. Bij mij dan, Tom blijft aardig rustig. Gelukkig ziet hij ‘m weer na een paar minuten en slaat ‘m dood (sorry not sorry) en gooit ‘m de tent uit. Wat een avontuur. Ik heb de hele nacht over spinnen gedroomd, dood eng!!!

De volgende ochtend gaat de wekker vroeg, omdat we gaan hiken! Hier zal ik je over een paar dagen meer over vertellen. Voor nu sluit ik de laptop en zal ik zo een glaasje wijn inschenken om samen zonsondergang te kijken. Wat is het leven mooi.

Yellow Water krokodillen

Wilde krokodillen gespot!

Maguk Falls

Helemaal alleen bij de Maguk Falls!

Maguk Falls

Van pool naar pool!

Gunlom Falls

Zwemmen met dit uitzicht!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs