HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #16: auto verkopen in Perth

geschreven door Marit oktober 16, 2019 0 comments
Perth

We zijn inmiddels al op een hele andere bestemming, maar ik was nog niet uitgeschreven over onze West Coast Trip. De laatste Australië blog! Waarin ik je vertel over onze laatste bestemming in Australië en Clazzy Mazzy die te koop stond…

Dag 53 – “5 jaar verkering!”

Na een behoorlijke off day (zie de vorige blog) word ik gelukkig een stuk vrolijker wakker. We staan vlakbij Perth op een gratis plekje. Vanaf hier rijden we naar de stad toe, we zijn er klaar voor! Vanaf het oosten van Perth is het een prachtig stuk rijden naar de stad toe. Super veel groen! Wat hebben we al veel kleuren gezien deze reis…

We gaan staan op een camping in Fremantle. Dit blijkt de leukste wijk van Perth te zijn en achteraf gezien klopt dit zeker! Onderweg begon het al hard te regenen… dat is vrijwel voor het eerst: regen! Echt bizar toevallig, precies wanneer we op onze eindbestemming aankomen. 

We laten de auto een paar uurtjes bij een garage staan, zodat zij die kunnen controleren voordat we ‘m verkopen. Ondertussen gaan wij Fremantle in. Het regent pijpenstelen, maar we hebben een super leuk plekje gevonden: The Raw Kitchen. Echt een schot in de roos, wat een geweldige plek! Na acht weken kamperen en 99% zelf alles te maken en koken, gaat mijn hart hier heel hard van kloppen. Aan de Oostkust vind je super veel hippe tentjes, aan de Westkust zijn ze zeldzaam. Perth daarentegen is een super hippe stad. Yes!

We trakteren onszelf op een heerlijke vegan pizza, want we hebben wat te vieren: vandaag hebben we 5 jaar verkering! 5 jaar! Kan er heel lang en heel kort over praten, maar ben nog steeds helemaal gek op die jongeman. En dat is het afgelopen (reis)jaar alleen maar meer geworden!

Wanneer we in de regen teruglopen naar de garage komen we een kapper tegen. Spontaan ga ik voor een knipbeurt… is nodig! Na die maanden kamperen heb ik zin om me weer schoon, fris en fruitig te voelen. 

Het is die avond nog steeds heel hard aan het regenen en zelfs aan het stormen, wat maakt dat het super gezellig in de camp kitchen is. Ohhh, ik ga dit kamperen nog missen!

Dag 54 – “ons huis op wielen schoonmaken”

Het is zaterdag en het is tijd om serieus aan de slag te gaan met de auto verkoop. We zijn de hele middag bezig met schoonmaken. Zo’n klein huis, maar wat een werk! 

De auto staat al te koop, maar het is fijn dat we er nu ook echt zijn om de auto te laten zien. We hebben zo’n zeven bezichtigingen staan voor zondag, maar wanneer we concreet willen afspreken, haken er al zes koppels af: ze hebben al wat anders gevonden.

Dag 55 – “eerste bezichtiging”

Spannend, vandaag een bezichtiging! Zenuwachtig vertrekken we naar het centrum om ‘m aan twee Duitse meisjes te laten zien. Ze lijken erg enthousiast en zeggen ons een bod te appen, maar we horen vervolgens de hele dag niets meer van ze! Hallo? Clazzy Mazzy is perfect! Hoezo kunnen ze niet eens even de moeite nemen om ons te laten weten waarom niet? 

Wanneer we savonds, een beetje gestresst, in de tent liggen krijgen we veel berichtjes van mensen die de auto willen zien en opeens hebben we vier bezichtigingen voor die dag erna staan. Yes! 

Dag 56 – “spanning”

Vroeg in de ochtend komt er weer twee Duitsers naar de auto kijken, deze keer is het een mannelijk koppel. Ze zijn erg enthousiast en ze willen direct een afspraak maken bij een garage voor een check. Dat is iets wat alle kopers willen: een inspection, zodat ze zeker weten dat de auto het gewoon doet. In Perth is dit gratis om te doen (want er komt toch altijd wel iets uit), in Darwin moesten we hier voor betalen.

In de middag hebben we nog een aantal bezichtigingen, veel Fransen die amper Engels kunnen. Iedereen is enthousiast over de auto, maar voor vele is het de eerste bezichtiging, dus ze laten het nog weten.

Ondanks dat iedereen enthousiast is, voelen Tom en ik toch wel wat spanning. Want wat als iedereen steeds enthousiast is, maar vervolgens niets laat horen…

Dag 57 – “verkocht!”

Zoals ik al vertelde hadden we een afspraak bij de garage voor een inspection. Het Duitse koppel was ook mee en er kwamen wat dingen uit, wat (gelukkig!!!) prima te fixen was. Voor de deur vond de onderhandeling plaats en toen… hadden we de auto verkocht!!! Ja, zo snel kan het gaan!

Terwijl de garage de auto in orde maakte, zijn wij de overboeking en papieren gaan regelen, samen met het koppel. Het was echt een heel leuk, lief stel en ze waren echt zo blij met de auto. Echt een heel goed gevoel gaf dit.

Gelukkig hadden zij nog een nachtje in een airbnb geboekt, zodat wij nog een nachtje in de romantische rooftoptent konden slapen. We waren heel blij, maar het voelde ook zo gek! Na acht weken is onze Clazzy Mazzy gelijk al verkocht! Terwijl we hier toch echt een paar weken voor uitgetrokken hadden… terwijl we genoten van onze laatste avond kamperen, zochten we ook vast uit wat we konden gaan doen…

Dag 58 – “bye Clazzy Mazzy!”

De laatste uurtjes met Clazzy Mazzy. Wat hebben we er nog intens van genoten. Lekker rondrijden, heen gaan waar we willen, een broodje smeren wanneer we willen… maar het is goed zo.

We hebben onze spullen naar een airbnb gebracht en daarna kwamen de jongens de auto ophalen. Dat was wel even heel gek, maar Clazzy Mazzy (hij heeft inmiddels een andere naam gekregen…) is in goede handen.

We hebben nog twee nachtjes in een airbnb geslapen en genoten van Perth. Ons Australië avontuur zit er sneller op dan verwacht, maar nu we geen auto meer hadden en genoeg hadden gezien, hadden we zin om weer door te gaan. We hebben letterlijk op Skyscanner van “Perth” naar “Anywhere” ingevuld en met de rest van onze planning in gedachten, zijn we nu op Lombok uitgekomen! Goedkoop slapen, lekker eten, zon, zee en strand… genieten!

Perth

Aangekomen in Perth, tijd om het hardlopen weer op te pakken!

Perth

The Raw Kitchen… love it!

Perth

We waren een beetje huiverig voor een pizza met vegan kaas, maar wow, lekkerste pizza ooit gegeten! Zat een soort cashew cream op en dit in combinatie met champignons was zooo lekker!

Perth

En toen zat ik opeens bij de kapper… 15 minuten erna liep ik fris & fruitig weer weg!

Perth

Pot met goud in onze tent?!

Perth

We hadden voor twee dagen een airbnb geboekt, maar deze bleek bij aankomst verschrikkelijk (vies) te zijn. Gelukkig kregen we ons geld terug en zaten we in de avond heeeeel content op deze bank! Clazzy Mazzy verkocht, een heel (schoon) appartement voor onszelf…

Perth

… en weer heerlijk in de avond (thee) drinken! De afgelopen maanden na 18:00 uur niets meer gedronken, omdat ik geen zin had om in de nacht naar de wc te moeten, haha.

Perth

Perth is een plek aan de kust met super veel mooie stranden. De lente is begonnen, dus er zaten een paar zonnige dagen tussen!

Perth

De witte kleding kon weer uit de koffer worden gehaald, haha! Durfde geen witte kleding aan gezien het rode zand, dus het voelde alsof ik weer een nieuwe garderobe had tijdens het uitpakken (zo mocht ik de straat niet op hoor van Tom)!

Perth

Laatste zelfgemaakte ontbijtje: mugcake! Yum!

Perth

En toen stonden we “opeens” op het vliegveld in Perth, op naar nieuwe avonturen!

Perth

De laatste TimTams op het vliegveld… oh wat ga ik Australië missen!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram