HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #15: Pink Lake & Jurien Bay

geschreven door Marit oktober 9, 2019 1 Comment
Pink Lake

De laatste week met Clazzy Mazzy is ingegaan, we genieten dus volop! We bezoeken onder andere the Pink Lake, wat echt nog mooier dan verwacht is! Lees en kijk je mee met onze reis avonturen?

Dag 49 – “PINK LAKE!”

Wat is het toch heerlijk wakker worden met de oceaan op de achtergrond. Het is wel steeds wat kouder aan het worden nu we meer richting het zuiden gaan. Het is hier lente en deze laatste week zal het temperatuur rond de 22 graden liggen. Ook de natuur ziet er hier anders uit dan een paar 100 kilometer geleden. Veel groener en heuveliger. Zo leuk om elke keer zo die verschillen te zien tussen gebieden. En logisch, we zijn zo weer een paar honderd kilometer verder…

Na het ontbijt doen we een wandeling over het strand. We komen hier een koppel tegen die we echt al vier keer eerder zijn tegengekomen in de afgelopen maand, zo toevallig! En leuk om even bij te kletsen (en tips uit te wisselen!).

We verlaten Lucky Bay en eindelijk is het zover… we gaan naar de Pink Lake! Door allerlei mooie plaatjes hoge verwachtingen van, dus we zijn benieuwd. Wanneer we langs het meer rijden, zien we niets roze, maar wanneer we er naar toe lopen wordt het steeds rozer. Wow! Het is gewoon echt zo! 

Zoals ik al zei, lijkt het vanaf nu wat drukker te zijn, dus ook hier veel toeristen. Alsnog kunnen we het goed laten lijken alsof we de enige zijn, haha.
Het is echt zo mooi hier! Had niet verwacht dat het echt zo roze was. Dat komt door een bepaalde combinatie van alg en zout, heel bijzonder. We maken een paar foto’s en rijden daarna na een plekje waar we aan het meer (alleen!) kunnen lunchen. Tom schiet nog wat foto’s met de drone (check hieronder!) en daarna kunnen we ook deze van de to go list afstrepen.

We rijden door naar onze slaapplek voor vanavond, wat deze keer “Coronation Beach Campground” is. Leuk plekje aan het water, niet heel bijzonder (we zijn wellicht wat verwend). 

Dag 50 – “stappen zetten”

Het is oktober, dus tijd voor #STAPTOBER! De stappen challenge in oktober die ik een jaar geleden de wereld in schopte. Super motiverend! Ik heb mijn Fitbit ergens onderin de backpack weten te vinden en ben er helemaal klaar voor!

Het is vandaag wat bewolkt, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga voor een korte wandeling over het strand en daarna pakken we de boel in. Op naar Geraldton!

Wanneer we Geraldton binnen rijden, vallen ons direct dingen op. Het is echt weer een plaatsje zoals we aan de Oostkust gewend zijn. Voor het eerst in acht weken zien we weer een KFC en.. we staan weer eens voor een stoplicht! Lang geleden! 

Het is een leuk plaatsje en het heeft zelfs een Aldi! Er worden wat boodschappen gedaan en daarna rijden we naar de vuurtoren om te lunchen. Met nog een paar dagen te gaan, twijfelen we een beetje wat we gaan doen. Gaan we het binnenland nog een stukje in voor de bloemen (volgens ons toeristenboekje) of blijven we aan de kust? 

Na een heel leuk gesprek met een wat oudere man die net acht weken in de “bush” had gekampeerd (om goud te zoeken!) besloten we toch (op zijn aanraden) nog een stukje het land in te gaan, richting Three Springs. 

Vorige week deelde ik mijn podcast tips en vroeg ik ook om jullie tips! Inmiddels hebben we “de kofferbakmoord” en “de brand in het landhuis” geluisterd… spannend en aanraders! 

Vlak voor Three Springs slapen we op een gratis plekje aan de weg. Tom heeft al weken geen vuurtje gestookt, omdat het niet toegestaan was. Nu hadden we speciaal een plekje gezocht waar dat wel kon, staat er: “vanaf 1 oktober verboden om vuur te stoken”. En ja, het was 1 oktober. Wat een giller! Toch stiekem gedaan en de marshmallows smaakten nog lekkerder dan normaal!

Dag 51 – “lange broek uit de tas”

Op naar de bloemen! Dachten we… dat viel dus mooi tegen. Het was niet echt een goed seizoen geweest en het seizoen was eigenlijk ook zo goed als over. Naja, we vonden het wel leuk om dit stukje van het binnenland te zien. Was toch weer heel anders dan langs de kust!

Toch hadden we wel weer zin in de kust. Al hoewel, hoe verder we naar het noorden rijden, hoe kouder het wordt. Niet alleen in de nacht is het erg koud, ook overdag kunnen we (naja, ik dan) niet meer in de bikini lopen, wordt de lange broek soms zelfs uit de tas gehaald! Het zonnetje schijnt overigens nog wel gelukkig.

Nadat we een kijkje nemen in Leeman en Green Head, rijden we naar Jurien Bay voor een overnachting op de camping. Bij aankomst trek ik gelijk de hardloopschoenen aan (het is alweer een week geleden en het is natuurlijk #staptober!) voor 5 prachtige kilometers langs de kust.

Dag 52 – “off-day”

Vandaag heb ik een behoorlijke off day. Ik ben even reis moe. Ontdekkings-moe. We rijden naar Cervantes, waar je de beroemde “Pinnacles” hebt. Een soort kalksteenformaties die op geel zand staan. Best indrukwekkend, maar ik kan het even niet meer waarderen en opbrengen om enthousiast te zijn. Ik ben gewoon even klaar met het constant onderweg zijn en het kamperen. Gelukkig kent Tom me behoorlijk door het 24/7 met elkaar zijn en kunnen we er meestal grapjes om maken. Ik zit stiekem ook al een beetje met mijn hoofd in Perth, waar we de auto willen verkopen. We krijgen af en toe al berichtjes binnen en daarbij komt ook wat stress kijken… wat als we de auto niet verkopen voordat we naar Azië gaan?

Die grote vraag hoop ik in de volgende blog te antwoorden, want we komen steeds dichterbij Perth! Have a good one ♥

Pink Lake

Surreal!

Pink Lake

Tom’s droneshot: Pink Lake van de bovenkant.

Jurien Bay

Jurien Bay.

Three Springs

Toch nog wat bloemen in Three Springs 😉

Pinnacles Australia

Ik was misschien wat moody, het was wel mooi! De pinnacles.

1 Comment

Linda oktober 11, 2019 at 02:31

Wauw, wat prachtig, dat meer!
Echt niet doen hoor, stiekem een vuurtje stoken. Zo is een van de bosbranden hier in de Gold Coast Hinterland vorige maand ook begonnen, door toeristen die een vuurtje hadden gemaakt terwijl er een total fire ban was.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram