HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #14: Kalbarri National Park

geschreven door Marit oktober 4, 2019 0 comments
Kalbarri National Park

Van het prachtige Shark Bay gaan we door naar het Kalbarri National Park. De laatste keer dat we een national park bezoeken, want onze eindbestemming komt steeds dichterbij. Lees je gezellig mee met onze avonturen?!

Dag 45 – “dolfijnen!”

Het wordt aangeraden om rond 7:45 naar het strand te lopen, omdat er dan de meeste kans is op dolfijnen. Er zijn een paar mensen die iets vertellen over de dolfijnen en de dolfijnen blijken het dan leuk te vinden om hun op te zoeken, ze krijgen uiteraard ook wat te eten. Het is dus naar ons idee vrij dolfijn vriendelijk, het is niet dat ze gevangen worden. Sommige dagen komen ze ook niet op dagen, maar vandaag gelukkig wel! 

Dolfijnen hebben op de één of andere manier zo iets magisch. Ze lijken zo vrolijk te zijn en ze vinden het volgens mij heerlijk om aandacht te krijgen. Ze komen super dichtbij en samen met heel veel anderen (toeristische attractie #1 van de Westkust) genieten we onwijs! 

Na dit dolfijnen avontuur lopen we nog iets verder het strand op om een paar uurtjes te chillen. Het is wat bewolkt, maar verder een mooie dag.

We voelen ons helemaal fris en fruitig na een dag op dit resort, dus tijd om het echte kampeerleven weer op te zoeken. Deze keer gaan we bij “Eagle Bluff” staan, waar 0 faciliteiten zijn, maar wat wel een mooi plekje vlak aan het strand is (je moet hiervoor betalen via visitor centre, dit is omdat het een beschermd gebied is). We waren (weer) helemaal alleen! 

Dag 46 – “op naar Kalbarri National Park”

Shark Bay zit erop. We rijden weer een stuk richting het zuiden. Het laatste National Park staat op de planning: Kalbarri. We besluiten direct al het park in te rijden om wat dingen te bezoeken. Het eerste wat ons opvalt: meeeega veel vliegen! Argh, zijn ze weer! Maar goed, het is niet anders. Tom was zo slim om een maand geleden zo’n netje te kopen, ik was te eigenwijs en hoefde er geen een. Lief dat ‘ie is mag ik meestal het netje op en als het echt erg is, doet hij een visnet om, hahaha! 

We bezoeken Hawks Head en Ross Graham. Kleine wandelingetjes met look outs. Zo krijgen we een beetje een idee van het park. Wederom weer prachtig! Niet zo mooi als Karijini National Park, maar zeker een bezoek waard. Einde middag rijden we het park weer uit, om op een gratis plekje te staan net voor het park (Galena Bridge, aanrader!). 

Dag 47 – “waar is mijn conditie?!”

We hebben sinds lange tijd weer eens een wekker gezet (ja ja), want we willen vroeg vertrekken naar Kalbarri National Park. We gaan een paar hikes doen! In de ochtend doen we de Z Bend hike. Een korte, maar prachtige hike tussen de rotsen en aangekomen bij de rivier kun je lekker even op een rots zitten om te genieten van het uitzicht.

Na een lunchpauze doen we de Loop Walk waarin we de bekende “nature’s window” tegen komen. Echt een prachtig plaatje, maar het is zo toeristisch! Het is vandaag zaterdag en de vakantie in deze omgeving is begonnen. Maar het zijn vooral toeristen uit Aziatische landen. Echt opeens zijn ze overal! Da’s toch even wennen na maanden van het “alleen op de wereld gevoel”. 

De Loop Walk is zo’n 9 kilometer. Niet echt hele pittige stukjes, maar toch komen we na drie uur helemaal gesloopt aan bij de auto. Ondanks dat we nog wel wat bewegen, merken we dat onze conditie achteruit is gegaan… oeps! 

Het was wel een mooie wandeling langs de rivier, met mooie uitzichten. Naar ons idee niet perse een must, maar wel leuk als je wat beweging en avontuur wilt! 

Gelukkig waren we zo slim geweest om een camping te boeken in Kalbarri (ook een plaatsje). Het is dus vakantie, maar het blijkt hier sowieso altijd super druk te zijn. Boek dus van tevoren! Niks lekkerders om na zo’n hike te douchen! En aangezien we beide behoorlijk afgepeigerd waren, besloten we de tent in te duiken voor een uurtje Netflix met chips. Zo fijn! 

Dag 48 – “soy capp, love it”

We worden al vroeg wakker door de kinderen op de camping. Tom doet wat computer werk en ik ga kort aan de slag met m’n banden en doe daarna 20 minuutjes yoga. Ik heb een yoga filmpje op mijn mobiel staan die ik ongeveer een, het liefst twee keer per week doe. Ik vind dit zo fijn en rustgevend! Super begin van m’n dag. 

Rond 10:00 uur moet je altijd van de camping af zijn, wat bij ons altijd haasten haasten is. Aangezien we nog graag wat werk willen verrichten, gaan we naar een cafe in het plaatsje. Yes! Na drie weken eindelijk weer iets anders dan oploskoffie. Ik klaag niet hoor, maar ohhh wat is zo’n soja cappuccino dan weer genieten! Na een paar super productieve uurtjes doen we nog boodschappen en dan is het tijd om door te gaan. 

We bezoeken nog wat “points of interest” aan de kust. Je hebt hier een paar look outs met prachtig zicht op de kust. Vanaf Kalbarri rijden we door naar “Lucky Bay”. Hier betaal je 15 dollar (€10,-) om een nachtje te staan. Je staat vlak aan zee en er zijn wc’s. Top! 

We drinken een wijntje, bekijken een prachtige zonsondergang en in de avond maak ik heerlijke roti. Ons laatste weekje met Clazzy Mazzy is ingegaan dus we proberen van ieder moment zooo te genieten!

Wordt #15 de laatste West Coast Trip blog? We will see next time…

3C76D388 095B 4463 80AE 4D0831105C91

Zooo genoten van deze soja cappuccino!

Kalbarri National Park

Het Kalbarri National Park.

Kalbarri National Park

Zo mooi met de verschillende kleuren!

Kalbarri National Park

#alwaysdroning

Kalbarri National Park

Uitgeteld in de tent na de hike…heerlijk!

Kalbarri National Park

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram