HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #12: Blowholes

geschreven door Marit september 27, 2019 2 Comments
Coral Bay

Na een week verlaten we Exmouth. Het was een super fijne week, maar het is tijd om weer door te gaan… op naar het zuiden!

Dag 37 – “doeg Exmouth!”

Tijd om afscheid te nemen van dit fijne plekkie (lees vorige blogpost), tijd om weer nieuwe dingen te zien! We rijden richting het zuiden, waar we na eventjes rijden in Coral Bay belanden. Een plaatsje aan het strand en dat strand is prachtig (zie hoofdfoto, drone foto gemaakt door Tom)! Verschillende kleuren oceaan door het super heldere water. We lunchen op het strand en blijven even hangen, maar het is best druk (echt zo’n volgepakte camping) dus we besluiten er niet langer te blijven. We maken nog gebruik van een buitendouche en vullen onze jerrycans met water (waar je hier overigens voor moet betalen… pff!).

We slapen die nacht weer op een rest area, wat (nogmaals) aan de Westkust zoveel beter is dan de Oostkust! Veel rustiger en verder van de weg af. Helemaal niks mis mee!

Dag 38 – “bankhangen”

We horen er al een paar dagen veel over: in het zuiden van Australië is er een behoorlijke storm op komst, niets ernstigs gelukkig, maar wij, in het midden van de Westkust zullen hier ook wat van mee krijgen. De komende dagen is er veel wind voorspelt en deze wind zal wat kouder zijn. 

Het is dan ook sinds weken weer eens bewolkt. We willen graag wat strandjes bezoeken, maar met deze harde, ongezellige wind zien we dat niet zo zitten. We komen aan in Carnarvon en hier is er eindelijk weer een “normale” supermarkt. Perfect om lekker even rond te struinen voor wat boodschappen dus. Daarna rijden we naar het strand, maar het lonkt ons niet om uit te stappen. We bakken een eitje in de kofferbak en eten dit voorin de auto op met Netflix… heerlijk! Een soort bankhangdagje ;). 

Met onze rooftoptent zien we een nachtje kust niet zitten en er zijn ook geen gratis plekjes in de buurt, dus we besluiten op een camping te gaan staan in Carnarvon. Het blijkt een hele fijne camping te zijn! De campkitchen is namelijk binnen (meestal zijn deze open), wat nu net goed uitkomt, aangezien het best fris buiten is. We kunnen beschut in onze auto gaan zitten, maar dit is toch wel een stukje fijner. Plus er is een tv! Nu voelt het echt als een bankhangdag!

Dag 39 – “Clazzy Mazzy te koop!”

We worden voor ons doen best laat wakker: half 9! Dat komt waarschijnlijk door de kou die ons wakker hield in de nacht. Het waait behoorlijk, maar het zonnetje schijnt wel. 

Aangezien het de rest van de dag hard blijft waaien, besluiten we nog een nachtje op deze camping te blijven. 

De hardloopschoenen worden (eindelijk) weer aangetrokken en ik ga voor een intervaltraining: 10 x 2 minuten tempo met 2 minuten rustig dribbelen tussendoor. Afsluitend nog wat oefeningen met de weerstandsbanden… heerlijk begin van de dag!

Ondanks de mooie, gratis plekjes waar we vaak op staan, is zo’n camping af en toe zo fijn! We maken een heerlijke mugcake voor ontbijt en onder een warme douche je haren wissen is ook zo’n cadeautje, haha!

De dag vliegt voorbij… we wassen, koken, ruimen op en… zetten de auto op de Australische marktplaats! Over twee-drie weken willen we namelijk in Perth zijn en vanaf daar vliegen we naar Azië. We hopen dus iemand anders blij te kunnen maken met onze fijne Clazzy Mazzy! Super spannend wel!

Het is vrijdagavond en we hebben geluk: vanavond is er niet alleen een spannende AFL wedstrijd, ook is het pizza night op de camping! Voor 5 dollar kun je een bodem met tomatensaus kopen, ‘m dan zelf beleggen en dan kun je ‘m in hun steenoven doen… super lekker en gezellig met alle campinggasten! 

Dag 40 – “vrijheid is zo’n rijkdom”

Dag 40 met Clazzy Mazzy alweer.. echt bizar! Ben zo blij dat ik alle dagen hier bijhoudt! Ik realiseer me maar al te goed wat voor rijkdom dit avontuur + deze vrijheid is. De tijd vliegt opeens voorbij en ik probeer nog volop te genieten, voordat onze auto straks opeens verkocht is. 

De wind is vandaag gelukkig veel minder, dus op naar de kust! The Blow Holes & Red Bluff staan op de planning. Is weer een stukje omhoog, maar we hebben hier veel over gehoord dus willen het graag zien. 

Red Bluff is een stukje ruig rijden (alleen voor 4×4 toegankelijk), maar het is er prachtig! Super mooi strand en blijkbaar een surfers hotspot! Het waait nog steeds behoorlijk, maar er zijn wat dappere strijders. Echt zo indrukwekkend om te zien!

De zee is te ruig om in te gaan, maar het is leuk om hier wat rond te lopen. Je hebt hier ook een super grote “camping” bij. Ziet er leuk uit, maar aangezien we geen surfers zijn is er niet heel veel te doen voor ons. Ook hebben we gehoord dat veel mensen hier buikgriep krijgen, aangezien de wc’s hier eh… heel basic zijn. Er is een pot en er is een soort zaagsel wat je dan over hetgeen wat je achterlaat heen gooit. 

Op naar the Blow Holes, waar ook een camping blijkt te zijn. Het zijn inderdaad echt Blow Holes (zie foto’s hieronder). Indrukwekkend om te zien, hoe de natuur werkt. Mooie plek om wat rond te lopen.

Als je een klein stukje doorrijdt kom je op de camping. Ze zeggen dat je je eigen wc bij je moet hebben (portable chemical toilet), maar we zien genoeg (auto’s) staan, waarvan we denken dat ze dat (ook) niet hebben. We rijden een stuk door en op een gegeven moment staan er helemaal geen auto’s/campers meer, maar het is nog steeds toegestaan om hier te kamperen. We hebben dus een prachtig plekje gevonden, achter de duinen. Twee duinen op en dan staan we op het strand, waar we genieten van een prachtige zonsondergang. 

Of het plekje echt zo fantastisch was, vertel ik je in de volgende blog… see ya!

weerstandsbanden

Móét je bij je hebben tijdens het reizen! Deze tip + nog meer tips voor (camper)reizen in Australië lees je in deze blog.

sporten op reis

Tom ook lekker bezig!

Pizzanight

Pizzanight op de camping!

Red Bluff

Met Clazzy Mazzy in Red Bluff!

Blow Holes

The Blow Holes!

koken in onze keuken

Ons keukentje 😉

Achter de duinen

Ons mooie plekkie achter de duinen!

2 Comments

Angelique september 27, 2019 at 13:15

Super gave blog weer! Helaas staat de Clazzy Mazzy net een jaartje te vroeg te koop voor ons, anders hadden we hem zo van je over genomen 😉
Heel veel plezier nog de laatste weken

Antwoord
Marit september 29, 2019 at 07:24

Ahhh, jammer haha! Het is dan misschien nog wel een jaartje wachten, wat een heerlijk avontuur staat er op jullie te wachten! Geniet van de voorpret 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs