HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #11: Turquoise Bay

geschreven door Marit september 24, 2019 0 comments
Turquoise Beach

Exmouth vonden we al veel leuker dan we hadden verwacht, maar vooral de kust die daar vlakbij ligt blijkt prachtig te zijn! De witste stranden met super helderblauw water… misschien wel beter dan het Great Barrier Reef?!

Dag 32 – “Tulki beach”

We beginnen de dag met yoga en een banden workout. De oceaan dient als douche. Jup, we zijn nog steeds in paradise!

Vandaag is het tijd om te verkassen. We hebben namelijk afgelopen week voor het eerst vooraf een camping geboekt! Aan de andere kant van de kust (Exmouth heeft aan beide kanten zee, omdat het op een punt ligt) zijn een aantal campings die altijd vol zitten. Je moet weken, soms wel maanden (in het echte hoogseizoen, rond juni-juli-aug) van tevoren boeken. 

We doen nog wat boodschappen, tanken en vullen al ons water bij. Het is namelijk niet echt een camping, maar meer een plek met goede spots, vlak aan zee + één wc (en geen water). 

Het is er inderdaad prachtig. Naar ons idee iets overtrokken, maar dit komt wellicht omdat we de afgelopen nachten al op zo’n mooi, gratis plekje stonden. Het is “maar” 22 dollar per nacht (15 euro), dus dat valt mee. 

We parkeerden de auto op ons gereserveerde plekkie en zijn direct een duik gaan nemen. Toen we terugliepen zagen we een campervan met bekenden erin! Dit Zwitserse stel zijn we al op meerdere campings en plekken tegengekomen, wat echt super toevallig is! Er zijn wel meer mensen die we vaker tegen komen (je hebt vaak toch dezelfde reisroute), maar hier, op zo’n camping (waar maar 11 plekjes zijn) waar je voor moet boeken, is toch wel toevallig. Zij blijven ook precies deze twee nachten, gezellig! 

Dag 33 – “helemaal niets doen!”

We hebben hier twee nachten geboekt en ondanks dat er in de omgeving dingen te doen zijn, besluiten we hier de volle dag te blijven. Hoeven we onze spullen niet te pakken en we vermaken ons beide prima op het strand: vissen, snorkelen, lezen, zwemmen, zonnen, eten… we vervelen ons biiiiijna!

Van een stel dat de camping verliet en vanavond naar huis vloog, kregen we een halve fles rum en cola. Top! Die hebben we, samen met het Zwitserse stel, soldaat gemaakt tijdens zonsondergang. Het was niet alleen zonsondergang, niet veel later kwam de volle maan op. Echt prachtig! 

Dag 34 – “zonnesteek?”

De volgende ochtend wilden we niet al te laat vertrekken naar Turquoise Beach, maar dit verliep toch even anders.. Tom voelde zich onwijs duizelig en misselijk en kon niet veel anders dan zitten met de voetjes omhoog. Hij bedacht al snel dat dit waarschijnlijk kwam door de dag ervoor: uuuuren lang (maar echt) tot z’n middel in de zee staan vissen, zonder hoed op, zonder zich nog een tweede keer in te smeren en zonder al te veel water te drinken (en dus wel rum…). Dat vond het lichaam even niet zo leuk dus besloten we heel rustig in te pakken (kreun kreun, je weet hoe dat bij mannen gaat) en naar een camping te vertrekken. 

Kwam ook wel goed uit, gezien er weer behoorlijk wat was was (wat?!) en wij opzich ook wel een wasbeurt (zonder zout) konden gebruiken. Tom voelde zich met de minuut beter. We hebben het lekker rustig aan gedaan. De auto schoonmaken, wasjes, laptoppen, etc. Een prima zondag die we afsluiten op het strand met een Bundaberg (blijft ons favoriete drankje, alcoholvrij!) en een zonsondergang waarbij heel veel walvissen zich laten zien. Impressive!

Dag 35 – “Turquoise Bay”

Tom voelt zich weer stukkkken beter dus we rijden naar het plekje waar we eigenlijk de vorige dag heen zouden: Turquoise Bay. De naam doet zijn eer na en het is er prach-tig. Snorkelparadijs! Zelfs ik offer mijn net gewassen haar op voor een duik (mijn haar is ontembaar na een duik in de oceaan, herkenbaar?)

Het water en het snorkelen is echt prachtig! Super helder en heel veel vissen en koraal. We bezoeken een paar strandjes en het blijft adembenemend. Tom kan uren achter elkaar snorkelen, ik vind het na een kwartier vaak wel weer genoeg geweest, op de een of andere manier vind ik het altijd wat eng en vind ik het wel welletjes na een tijdje met hoge hartslag. Ach… ik lig ook prima op het strand hoor! 😉

In de middag rijden we weer terug naar Exmouth. Het enige minpunt in dit plaatsje is dat ze geen Woolworths of Coles (de Appie en Jumbo van Ozzyland) hebben. Wel een IGA, een soort Appie to go. Ze hebben vrijwel alles wat je nodig hebt, maar een stukkie duurder. Tis net oars!

Het (gratis) plekje van wat dagen eerder is ons zo goed bevallen, dat we hier weer naar toe rijden voor een nachtje. We komen aan als het donker is en wanneer we naar bed willen, zien we een prachtige oranje maan opkomen. Elke avond maken we zo bewust de maan + sterren mee, heel bijzonder. De afgelopen dagen was het volle maan en nu dus oranje (heb het opgezocht en dit wordt Harvest Moon genoemd). Hij komt langzaam op en het licht weerkaatst weer op de zee. Dit gepaard met een prachtige sterrenhemel… genieten!

Dag 36 – “nog éééén nachtje” 

Na drie nachtjes begint dit plekje een beetje als thuis te voelen. We wilden eigenlijk nog wat dingen in Exmouth zelf doen, maar dat kan eigenlijk later ook wel. We besluiten gewoon nog een nachtje te blijven (why not?!), dus kunnen de tent lekker laten staan. Tom pakt z’n vishengel, ik m’n e-reader en chillen maar! We hebben ook zo’n zwaar leven 😉

See you next time!

Tulki Beach

Ons plekje bij Tulki Beach!

Tom aan het vissen

Tom aan het vissen.

Tom aan het vissen

Tom nog steeds aan het vissen…;) wat een uitzicht hé?!

Turquoise Beach

I am blue dabibediii dabedaaaaa!

BBQ Exmouth

BBQ-en in Exmouth, weer een prachtige view 😉

Harvest Moon Exmouth

De maan die opkomt en weerkaatst op de zee.

snorkelen

Dat water! Zo helder!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram