HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #10: Exmouth

geschreven door Marit september 17, 2019 2 Comments
Hamersly Gorge

We zijn beland in paradise. Wakker worden met oceaan geluiden, dolfijnen, walvissen en elkaar. Wat een leven! Lees je mee met onze avonturen?!

Dag 28 – “laden en vullen” 

Na vier nachten kamperen op plekken met geen of alleen (drop) wc’s, is het op deze maandagochtend tijd om alles op te laden en bij te vullen. Terwijl alles aan het laden is, ren ik een rondje in de buurt. Over zo’n zes weken sta ik namelijk ergens (niet in Australië en nee, ook niet in Nederland) aan de start voor een 10 km! En aangezien ik me fit voel, heb ik het hardlopen de laatste tien(!) maanden flink verwaarloosd. Maar goed, de basis is er en ik heb nog wat weken! 

In de middag doen we nog wat boodschappen en tanken we de auto vol. Nu zijn we helemaal opgeladen en gevuld! 

Eigenlijk zouden we vandaag weer richting de kust rijden (wat nog zo’n 500 km vanaf hier is), maar op de camping hebben we een tip gekregen voor een andere gorge, “Hamersly Gorge”. We zijn hier erg nieuwsgierig naar geworden en rijden deze kant vast op, zodat we hier kunnen slapen en de volgende ochtend vroeg daarheen kunnen.

Weer staan we op een prachtig, gratis plekje in the middle of nowhere (aan de rand van Karijini National Park/Hamersly Gorge). We zijn hier de enige en het uitzicht is geweldig! Tom haalt hout voor het kampvuur en ik “duik de keuken in”. Wanneer de zon ondergaat (en dus de vliegen verdwijnen) een perfect avond!

Dag 29 – “outback” 

We staan vroeg op om naar Hamersly Gorge te gaan. Het is deze keer maar een klein stukje klauteren. Het water is erg fris, maar om bij de “spa pool” te komen, moet je zwemmen. De spa pool ziet er geweldig uit! Het is hier weer heel anders dan de dagen hiervoor, maar het is weer waanzinnig. Zeker de moeite waard om ook te bezoeken! 

Vanaf hier willen we dan echt weer terug naar de kust. Clazzy Mazzy is inmiddels rood gekleurd en we worden gek van die vliegen! We rijden heel wat uren door de outback: er is gewoon niets, maar het verveeld ook niet. Je komt amper tegenliggers tegen en ziet geen huizen staan. Wel af en toe een bordje die verwijst naar een mijn. 

We willen graag lunchen, maar aangezien er geen boompje staat en het zo’n 38 graden is, blijven we maar doorrijden. Op een gegeven momenten zien we een afslag naar een “station”, wat een soort camping bij een farm is (…). Er is weinig op dit mega grote terrein, maar ze hebben wel een receptie, kantine en picknicktafels in de schaduw! De Australiërs die wij tot nu toe zijn tegengekomen zijn zooo aardig en gastvrij, ze vinden het dan ook geen probleem als je daar gebruik van maakt. Vooral als het in ruil voor een praatje gaat ;). Ze houden van kletsen en ze hebben ook altijd super leuke verhalen. 

Deze beste man vertelt dat het hier sinds vorig jaar juni niet meer heeft geregend! Shocking! Ze hebben dan ook afgelopen week al hun vee weg moeten doen… bizar. Wij hebben inmiddels al zes weken geen regendrup gezien , maar een dik jaar… kun je je toch niet voorstellen. 

Na de lunch rijden we flink door. Vlak voor zonsondergang parkeren we onszelf bij weer een gratis plekje in Yannarie. Echt een rest area (aan de weg), maar toch ook veel ruimte en dat outback rode om je heen heeft wel wat. 

Dag 30 – “halfway”

Alweer een maand onderweg met Clazzy Mazzy! Dat betekent dat we op de helft zijn van deze West Coast Trip. Qua tijd dan, qua kilometers al over de helft. Dat maakt dat we lekker rustig aan doen. (Mocht je interesse hebben in de Clazzy Mazzy met alles erop en eraan onder je reisbillen rondom 10 oktober, ik raad ‘m je zeker aan, dan weet je me te vinden!)

Daarom zijn we extra blij dat Exmouth zo’n leuk plaatsje blijkt te zijn! Hier kunnen we ons zeker wel even vermaken. Via buren op de camping hebben we een super spot aan het strand weten te vinden (voor in de nacht). In het kleine, maar leuke plaatsje zit een super hip cafe (yes!) met goede koffie en stroom en wat verderop is er een “town beach”, waar wc’s, douches en BBQ’s zijn. Je hebt geen camping meer nodig! 

Dag 31 – “paradise”

Deze dag kun je omschrijven als “paradise”. We worden wakker aan het strand, oceaangeluiden, zien vlak voor ons dolfijnen zwemmen, horen de walvissen geluiden maken, de vliegen zijn hier een stuk minder, de temperatuur is hier perfect, een klein briesje en we zijn met elkaar. Ohhhh, wat zijn we mooie, onvergetelijke herinneringen aan het maken denk ik op zo’n moment!

Na een heerlijk ochtendje gaan we weer naar het hippe cafeetje (I love it). Zo kunnen we wat dingen opladen, werken, tickets boeken (exciting) en carrotcakes eten…;) 

De late middag uurtjes spenderen we op het strand. Zwemmen, hangen, bbqen… wat een leven. Voor zonsondergang rijden we terug naar “ons plekkie” voor weer een heerlijk nachtje. De maan is steeds voller, wat maakt dat we geen lampjes nodig hebben! 

En dat “paradise” wordt alleen maar beter! Waarom? Dat vertel ik je in de volgende blog!

Hamersly Gorge

Ons plekje vlakbij Hamersly Gorge. Geweldig toch?!

vliegen outback

Ze doen niets, maar ze zijn gewoon zo irritant met hun geluid!

Hamersly Gorge

De “spa pool” in Hamersly Gorge.

Hamersly Gorge

Elke “gorge” is weer zo anders!

Exmouth

Yay, weer terug aan de kust! Hello Exmouth!

Exmouth

Social Society! Super leuk cafeetje met vega(n) eten en hippe spulletjes!

Exmouth

Oh ja, en carrotcake! YUMS!

Exmouth

Weer openbare BBQ’s, yay!

Exmouth

En gratis douches!

2 Comments

Rachel oktober 1, 2019 at 14:29

Wat een te gekke foto’s zeg wauw wauw en nog eens wauw!

Antwoord
Marit oktober 8, 2019 at 12:24

Lief berichtje, dankje Rachel!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs