HET IS...Vakantie Tijd

West Coast Trip #1: Clazzy Mazzy

geschreven door Marit augustus 18, 2019 3 Comments
Clazzy Mazzy Westkust Australie

We hebben onze eigen auto gekocht! En we noemen ‘m… CLAZZY MAZZY! Clazzy Mazzy gaat ons (als het goed is) van Darwin naar Perth brengen. Een roadtrip van Noord Australië langs de Westkust, met onderweg (hopelijk) de mooiste plekjes waar we kunnen wandelen, zwemmen, kamperen en genieten. Ik hou elke dag een klein dagboekje bij, voor mezelf, mijn familie en vrienden, maar ook voor jullie. Als je bijvoorbeeld ook ooit wilt gaan of gewoon van reisverhalen houdt. Lees je gezellig mee?

Dag 1 – “onze zoektocht naar een auto”

Na wat onderhandelen krijgen we einde ochtend (maandag 12 augustus) het verlossende appje: “gefeliciteerd met jullie Mazda!” Yes, we got ‘m! Na tien dagen heel veel (uit)zoeken hebben we een auto! 

Drie dagen ervoor was onze eerste kennismaking met de twee Groningers waarvan we de auto uiteindelijk van overkopen. Zij hadden een paar weken daarvoor een bericht in de “Dutchies in Australia” Facebook (aanrader als je vragen/advies nodig hebt) gezet waarin ze vertelden hun auto in Darwin te verkopen (zij reisden vanuit Perth). Tom en ik waren geïnteresseerd, maar omdat zij pas een later week dan wij in Darwin zouden zijn, keken we ook naar andere auto’s. We hebben veel auto’s bekeken en Tom zocht alles tot de bodem uit. Waar we op letten? Het moest een 4WD auto zijn (zodat je off road kan, iets wat Tom aan de Oostkust miste), welk merk, uit welk jaar, hoeveel gereden km, diesel of benzine, papieren zodat je weet wat de auto allemaal gedaan/ondergaan heeft, gebruiksklaar, koelkast, rooftoptent, etc. etc. Ik heb nog nooit zoveel over auto’s geweten en gedroomd, haha. 

We hebben zeker wat toffe auto’s voorbij zien komen, voordat we toch de keuze maakten om voor de Mazda te gaan. De één kwam niet goed uit de keuring, de ander wilde niet voor een keuring en een ander had te veel dingen die gemaakt moesten worden. We willen de auto ook weer verkopen (in Perth) dus dat hadden we ook in ons achterhoofd. Waarom we niet huurden? Dat zou heel chill zijn, maar is zo ontzettend duur! We hadden de tijd om het uit te zoeken en ergens is het ook wel fijn: je eigen auto. Aan de Oostkust hadden we een camper gehuurd, heel fijn en leuk, maar ook prijzig. Dat vonden we toen prima, zodat we alles vanuit NL aan konden regelen en direct weg konden rijden bij aankomst in Australië. 

Lang verhaal kort: maandagmiddag maakten we onder het genot van een biertje het geld over en werden alle papieren en informatie uitgewisseld. Het Groningse stel afgezet bij hun airbnb en ons avontuur kon beginnen! We reden gelijk naar het strand voor zonsondergang en daarna, hoe kan het ook anders, door de Mac Drive, haha. 

Dag 2 – “naar de Australische Gamma, Hema & Appie”

Voordat we echt “weg” konden, hadden we nog een aantal dingen nodig, dus bezochten we de Gamma, Hema, Appie (maar dan de Australische versies: Bunnings, K-Mart, Woolworths ;)).en dat soort winkels. Weer een paar uur verder reden we dan eindelijk de stad uit. Niet te ver, want het was al einde middag (en rond 18:45 uur is het in deze omgeving donker) en Tom wilde dichtbij de stad blijven, mochten we toch iets vergeten zijn.

We stonden op camping “Free Spirit”, wat een prima camping was. Het was tijd om ons écht te settelen: rooftop tent uitklappen, beddengoed erin, lampjes om het gezellig te maken, gaspit uitproberen, stoeltjes, tafel, etc. Jup, dit zit allemaal in de auto. Naja, onze slaapplek zit op het dak en de rest ligt allemaal in de kofferbak of op de achterbank. Ons huisje op wielen.

Het begon al te schemeren maar wij zaten aan een wijntje, chips en niet veel later aan de rijk belegen wraps. Na de afwas was het tijd om naar bed te gaan! Het matrasje lag iets harder dan verwacht, maar oh wat was dit knus (zie foto hieronder)! De roadtrip met Clazzy Mazzy is begonnen!

In mijn volgende blogpost lees je hoe onze eerste dagen zijn gegaan. Ik kan je vertellen, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar de prachtige omgeving maakt veel goed.

Tot de volgende keer!

♥ 

Mazda Australie

Van Gronings duo naar Gronings duo, Clazzy Mazzy is in goede handen!

Mazda Australie

All we need right now! Auto met rooftop tent, stoeltjes, tafel, gaspit, koelkast, eten en kleding.

Rooftoptent

Hoe romantisch is ons slaapplek?! We love it!

Mazda

Omdat het een 4WD is mogen we op allerlei soorten wegen, dus we komen op de mooiste plekjes. Clazzy Mazzy kleurt oranje, maar dat hoort erbij 😉.

3 Comments

Sharon augustus 18, 2019 at 11:06

Heel leuk om te lezen dit soort verhalen en de foto’s te zien! Veel plezier daar!

Antwoord
Roos augustus 18, 2019 at 21:25

Mooie foto’s!

Antwoord
Aniek augustus 19, 2019 at 10:58

Heeeel vet! Veel plezier!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram