HET IS...Weetje Woensdag

Weetje Woensdag: Q&A

geschreven door Marit februari 3, 2016 2 Comments

Oh oh oh, zit ze dan hoor. Op de bank met heel veel troep om zich heen en heel veel Tony’s Chocolonely als troostvoer. Gatver, wat haat ik dit. Verplicht rusten. Mrs. Kluns kreeg afgelopen zondag op de één of andere manier een apparaat in de sportschool tegen de elleboog aan (ik liet ‘m in deze blog nog heel blij zien), pijnlijk, maar pas na twee dagen ging ‘ie opzwellen. Amper te bewegen, veel pijn en koortsig. Gister afgewacht of de pijn afnam, maar helaas. Vanmorgen naar de dokter geweest die me doorstuurde naar het ziekenhuis. Foto’s genomen, bloed geprikt etc. en wat blijkt: ontstoken elleboog. Valt allemaal gelukkig dus nog wat mee, maar nog steeds veel pijn en nu tien dagen aan de antibiotica, jak. De komende dagen/week dus niet werken en niet sporten. Flink balen, maar gelukkig heb ik Tony’s Chocolonely en ook mijn vriend is heel lief voor me.

Omdat ik het gister alles behalve zin had om te werken bedacht ik om op snapchat (fitmetmarit) een Question&Answer te doen. Jullie konden me vragen sturen, die ik direct beantwoordde, maar ook bijhield in een blog zodat ik toch nog een soort van ‘Weetje Woensdag’ heb vandaag! Super leuk om vragen door te krijgen! Veel werken meerdere malen gesteld, maar heb hier een selectie van gemaakt.

– Studeer je nog, zo ja wat?
Nope, in juli afgestudeerd aan de Hogeschool in Groningen als maatschappelijk werkster!

– Met hoeveel kg squat jij?
Dit verschilt per keer. Hoeveel herhalingen en het aantal setjes. Al een jaar zit ik eigenlijk al op het zelfde gewicht (50/60 kg). Durf niet echt omhoog te gaan, omdat ik het nog steeds zwaar vind, maar ook omdat ik eens doorgezakt ben (bah).

– Wat kijk jij voor tv-programma’s en op Netflix?
Netflix hebben mijn vriend en ik pas net een half jaar ontdekt. Ik heb ‘Orange is the new black’ gekeken en samen hebben we ‘Orphan Black’ & ‘Homeland’ gekeken. Homeland vond ik echt geweldig! Nu kijken we ‘Making a murderer’ en sinds ik alleen maar kan hangen heb ik ‘New girl’ ontdekt, leuk!
Op tv kijk ik af en toe GTST en wat programma’s op BNN. En eigenlijk durf ik dit niet te vertellen, want ik vind het heel erg, maar mijn echte guilty pleasure is Utopia. Ik vind het zo interessant wat er in zo’n samenleving gebeurt. Vertel me aub dat ik niet de enige ben.

– Maak je ook trainingsschema’s?
Nope. Ik maak af en toe wel eens iets voor vriendinnen, maar voor de rest ben ik geen professional hierin en laat ik dit graag over aan de mensen die hier wel voor hebben gestudeerd.

– Tips tegen spierpijn?
Check mijn ‘Weetje Woensdag‘ van vorige week over spierpijn!

– Tips om af te vallen? Volg je zelf een schema?
Minder eten dan dat je verbruikt. Lees maar eens mijn blog over calorieën of over onder andere afvallen.

– Hoe kom ik van mijn zwembandjes af?
Zie vraag hier boven. En wat ik zelf een fijne oefening vind voor de zijkantjes (je kunt niet plaatselijk vet verbranden, maar voor het gevoel) is de hyper extension, maar dan op de zijkant.

– Wie is je favoriete sportbuddy?
Sorry Kelly, die vraag stelde je met intentie, maar dat is toch echt mijn lover. Jij op de tweede plaats.

– Gebruik je supplementen?
Ik gebruik dagelijks deze multivitamine pillen speciaal voor vrouwen. Er zijn periodes dat ik ijzerpillen slik, omdat mijn ijzergehalte altijd te laag is en daarnaast gebruik ik eiwitpoeder. Verder niet.

– Wil je kinderen?
Jaaaaaa, heel graag! Twee of drie samen met Tom. Over een paar jaartjes.

– Is werken bij de kindertelefoon leuk?
Ja, meestal wel. Er zitten ook veel plaag bellers en chatters bij. Meer dan de helft van de tijd. En die grappen zijn niet altijd leuk (veel gescheld en gemene grappen), maar de gesprekken die wel serieus zijn, zijn nuttig en leerzaam. Er zitten ook vaak grappige gesprekken tussen. En ook met de collega’s is het altijd gezellig!

– Hoe ziet jouw voedingsdagboek eruit?
Ik vind dit altijd iets persoonlijks. Als ik het opschrijf, ga jij dan ook zo eten of? Ik ben van mening dat iedereens voedingsdagboek er anders uit hoort te zijn en ik heb me te vaak iets van anderen aangetrokken op dat gebied, ik doe dat niet meer en ik wil ook niet dat anderen dat bij mij doen.

– Wat is jouw lengte en gewicht?
Beetje hetzelfde als bovenstaande. Vind ik persoonlijk en… do you care? 😉

– Eet je vlees? 
Ja. Thuis vroeger aten we ongeveer twee keer per week vlees. Toen ik op mezelf ging at ik bijna nooit vlees, vond het duur en onnodig, maar nu kan ik geen dag meer zonder… Best erg.

– Heb je een vriend?
Jaaaaaaa. De leukste.

– Weeg je niks af?
Nee, alleen voor mijn recepten. Omdat ik weet dat anderen dat fijn vinden. En hierdoor krijg ik soms zelf wel een beetje een inschatting wat ik zelf allemaal naar binnen werk.

– Wil je net zoals Lienke aan bikini fitness gaan doen?
Nee. Nee, echt niet. Jullie weten vast allemaal dat ik bijzonder veel respect voor Lien heb met hoe ze het doet, maar dat is echt niets voor mij. Het lijkt me heel lastig samen te gaan met mijn ‘sociale’ leven. Ik zie het niet zitten om zo vaak te sporten, op zo’n manier te eten en om alles in het teken daarvan te zetten. Ik ben niet zo goed in iets ‘moeten’ dus lijkt me beter als ik gewoon lekker met plezier blijf sporten en eten wanneer ik dat wil.

– Hoe is ‘Fit with Marit’ begonnen?
De totstandkoming van dit alles lees je hier!

Sorry, ik heb niet iedereens vraag terug laten komen, maar ik heb alle mensen wel persoonlijk beantwoord! Misschien een andere keer meer?! De vragen vielen me gelukkig mee en vond het erg leuk om te doen. Het lijkt me leuk vaker te doen! Hoeft niet perse over mij te gaan, maar het kan ook iets anders zijn wat je je afvraagt. Laat je vraag achter in een reactie, mail me of wacht op een andere Q&A binnenkort. Ik zit namelijk nog wel even op de bank en me te vervelen.

Nog een fijne woensdag en ik hoop dat ik je snel weer kan spammen met sportselfies!

PS. Ik word helaas niet gesponsord door Tony’s Chocolonely, ik sponsor hun daarentegen flink.

2 Comments

Marvin februari 4, 2016 at 11:27

Die ‘angst’ om zwaarder te gaan squatten is begrijpelijk. Maar zou je niet zwaarder kunnen denk je? Met een goede spotter achter je zal het wel vertrouwder voelen toch? 🙂

Antwoord
Marit februari 4, 2016 at 12:06

Ja, vaak lukt het met dan ook wel!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs