HET IS...Weetje Woensdag

Weetje Woensdag persoonlijk #5: Q&A

geschreven door Marit april 4, 2018 1 Comment

De informatie Weetje Woensdag wissel ik af met een persoonlijke variant. In de persoonlijke Weetje Woensdag beantwoord ik tien vragen omtrent een bepaald thema. Al eerder ging dit over het ‘bloggersleven’, voeding, mijn vriend en mijn werk als groepsleider. Gezien er de laatste tijd wat dingen zijn veranderd op persoonlijk gebied, had ik deze keer geen bepaald thema, maar een ‘ask me anything!’. Van jullie een Question, van mij een Answer! Bedankt voor jullie vragen (via Instagram Stories), hieronder beantwoord ik er 10!

 • Ik ben wel heel benieuwd wat je toekomstplannen ofwel dromen zijn nu je hebt besloten je baan op te zeggen?
  Daar ben ik zelf ook nog wel benieuwd naar, haha. Nu ik alleen mijn eigen bedrijfje als werk heb, heb ik meer tijd om hierover na te denken en ik ben nu alles wat op een rijtje aan het zetten: wat wil ik? Wat zijn dromen die ik (nu) waar kan maken? Met mijn vriend ben ik met wat dingen bezig, het lijkt me tof om zelf een E-book te schrijven en het lijkt me toch ook leuk om mijn blog te combineren met iets in het maatschappelijke werk, waar ik voor gestudeerd heb. Nog geen duidelijke toekomstplannen, but I’m working on it!
 • Waarom heb je besloten om vegetarisch te gaan eten?
  Goeie vraag! Ik sloot eigenlijk heel erg mijn ogen voor het dierenleed en het milieu wat hiermee belast wordt. Ik was al een tijdje flink aan het minderen met vlees en vis, maar de doorslag kwam in Maleisië  De twee vrienden die ik hier opzocht aten sinds hun reis vegetarisch en dat zetje (en bepaalde inzichten) had ik precies nodig. 
 • Stapril vraag! Hoe ga je om met dagen waarop het oprecht niet lukt om je stappendoel te halen? Push je jezelf dan toch om zoveel mogelijk stappen te zetten? Of kan je het accepteren als het een dagje wat minder is?
  Ik moet je eerlijk toegeven dat ik dit soms best wel lastig vind, daarom heb ik ook niet altijd mijn Fitbit om. Als ik iets voorgenomen of in mijn hoofd heb, dan ga ik hier ook voor. Maar inmiddels realiseer ik me ook dat ik het voor mezelf doe en me niet hoef te bewijzen tegenover mezelf of iemand anders. Als het een keertje niet lukt (en dat gebeurt regelmatig), dan kan ik me hier nu beter bij neerleggen en doe ik de dag erna extra mijn best om het wel te halen! En als ik even geen zin heb in die extra motivatie van mijn Fitbit, dan doe ik ‘m af ;). Hoe zit dit bij jou/jullie? Kun jij het accepteren als het wat minder is?
 • Hoe pak je na een ‘wat ongezonder’ paasweekend zo makkelijk het gezonde weer op? In plaats van er in te blijven hangen?
  Omdat ik niet perse een scheidingslijn tussen gezond en ongezond heb. Ik vind sommige ongezonde dingen lekker, maar gezond eten vind ik ook heel lekker. In zo’n weekend is het niet zo dat alle remmen losgaan, omdat ik op ‘gewone’ dagen niet heel streng voor mezelf ben. Ik hou van lekker eten, zowel gezond als ongezond. In zo’n weekend is het allemaal wat ongezonder, maar ik heb dan na zo’n weekend ook weer extra zin in mijn gezonde ontbijtje en in een lekkere workout!
 • Hoe vaak en hoe lang doe je krachttraining en wat doe je nog meer qua beweging?
  Dat is elke week verschillend eigenlijk. Ik probeer elke week twee keer een uur krachttraining te doen in de sportschool. Daarnaast probeer ik nog zo’n twee keer per week hard te lopen. Maar dit kan zo volgende maand weer anders zijn, omdat ik dan een ander doel heb bijvoorbeeld.
 • Er wordt vaak gezegd dat je met hardlopen niet afvalt of vrijwel geen lichamelijke resultaten ziet en het dus alleen voordelen heeft voor de conditie. Hoe sta jij hierin?
  Daar ben ik het niet mee eens. Met hardlopen verbrand je juist veel calorieën, waardoor je makkelijker een ‘negatieve energiebalans’ creëert en dus kunt afvallen. Met hardlopen werk je zeker aan je conditie, maar ondertussen verbrand je ook nog eens veel calorieën. Misschien vind je deze blog over billen en hardlopen interessant!
 • Ben je eigenlijk helemaal happy met je lichaam? Of zul je altijd dingen hebben die je wilt verbeteren?
  Ja, ik ben ontzettend happy met mijn lichaam. Met wat het allemaal doet, aankan en hoe ik het door sporten sterker en mooier maak. Er zijn natuurlijk altijd wat dingetjes die je anders zou willen zien, maar ik heb ook geaccepteerd dat dit mijn lichaam is en ik ben er hartstikke trots op! En jullie… zijn jullie happy met je lichaam? Please be! Je hebt maar één lichaam, zorg er goed voor, maar wees er ook zo ontzettend trots op, wat het allemaal kan en doet! 
 • Is een zoete in je koffie beter dan suiker? De één zegt dat een zoetje ook slecht is, de ander zegt van niet?
  Ik weet niet perse of het een beter is dan het ander, maar als je naar calorieën kijkt, dan kun je beter een zoetje nemen. Suiker bevat namelijk calorieën, een zoetje niet. In deze blog over cola en cola light vertel ik je er meer over! 
 • Wat is een goede sport om conditie mee op te bouwen als je niet meer kunt hardlopen door een blessure?
  Oef… ik ben geen personal trainer natuurlijk, maar zelf zou ik dan veel in de sportschool te vinden zijn om krachttraining (je spieren sterker maken voor het hardlopen) te combineren met fietsen (spinning) en de crosstrainer. Wel super vervelend dat je een blessure hebt! Wat doe jij nu als vervanging?
 • Sta je veel op de weegschaal en is je gewicht stabiel?
  Ik denk dat ik een half jaar geleden voor het laatst op de weegschaal heb gestaan. Amper dus. Naar mijn idee heb ik wel een stabiel gewicht, de keren dat ik erop sta zie ik ongeveer hetzelfde gewicht staan en mijn kleding zit naar mijn idee nog steeds hetzelfde als anders, dus dan ben ik blij, haha. Van veel op de weegschaal staan word niemand happy denk ik, tenminste ik niet. (Sta jij veel op de weegschaal?)

Dat waren 10 vragen! Helaas niet alle vragen beantwoord, maar wie weet komen die de volgende keer aan bod! Heb je nog een dringende vraag, stel ‘m dan vooral in een reactie, daar antwoord ik sowieso op.

1 Comment

Judith Armande april 4, 2018 at 11:11

Leuke interessante vragen en antwoorden!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram