HET IS...Weetje Woensdag

Weetje Woensdag persoonlijk #3: 10 vragen aan mijn valentijn

geschreven door Marit februari 14, 2018 5 Comments

Sinds de zomer schrijf ik in plaats van wekelijks, om de week een nieuwe Weetje Woensdag. De Weetjes die ik deel zijn  zo informatief mogelijk, maar het leuk me leuk om deze af te wisselen met ‘persoonlijke’ Weetjes. Om de week staat er een ander thema centraal, waar jullie vooraf vragen over kunnen stellen. Ik beantwoordde al eerder 10 vragen over het ‘bloggersleven‘ en over ‘voeding‘, deze keer vroeg ik jullie of jullie vragen hadden voor… Tom! Mijn grote liefde en diegene waar ik mee samenwoon, dus die mij als de beste kent en waar ik  al mijn lief en leed mee deel. Eet hij net zo gezond als ik en sport hij ook net zoveel?  Precies vandaag, op Valentijnsdag, gaat hij 10 van jullie vragen beantwoorden, leuk he?! Here he goes!

 • Hoe motiveer je Marit om haar ambities te volgen?

  Door haar de ruimte te geven om te doen wat ze wil doen en er voor haar proberen te zijn. Op de momenten dat ze niet weet wat ze wil, twijfelt of te veel wil probeer ik dat door een motiverend, realistisch sparringsmaatje te zijn. Maar Marit weet aardig goed wat ze wil (daar moet ik me niet te veel mee bemoeien;)) en ze heeft ook de discipline er veel voor te doen. Dus ben ik eigenlijk vooral de trotse supporter met privileges.

 • Is haar lifestyle ook jouw lifestyle? Waarom wel of niet?

  Mm..  we hebben elk wel een eigen lifestyle, maar ik moet zeggen dat ik wel meer Marit haar lifestyle heb overgenomen. Zo eet ik wel gezonder en ben ik meer gaan sporten. Maar een fitboy ben ik zeker niet hoor!

 • Ik ben wel benieuwd naar hoe jij er voor Marit was toen ze jaren geleden doorsloeg in het eten en obsessief sporten?

  Toen we elkaar leerden kennen had Marit net daarvoor de knop omgezet. Ze was al druk met het delen van haar fit food reis en ervaringen op haar Instagram en website. Daar kwam ik een paar weken na onze ontmoeting pas achter. Ik vond het heftig om te horen. Zo’n strijd met eten en sporten kende ik niet. Maar ik vond het super knap hoe ze de knop had omgezet en het lef had om het uit te spreken. Goed voor haar zelf, maar ook goed voor ‘lot genoten’. En natuurlijk had ze nog haar eigen manier van omgaan met eten en sporten. Die ruimte had ze echt nodig en dat was prima. Leerzaam voor mij en ook voor haar denk ik. Zo begon ze langzaam aan wel weer vlees te eten (niet dat ik mezelf daarvoor op de borst wil kloppen!) en sloeg ze vaker een dag sporten over. Uiteindelijk vind je samen een balans, maar blijft een ieder ook z’n eigen dingen doen.

 • Wat eet je als Marit niet thuis eet?

  Als ik alleen ben eet ik wat Marit niet graag eet, namelijk pasta pesto, rode kool of ik haal ook wel eens kebab. En ik eet van sommige dingen wel wat meer als ze er niet is.. (of had ik dat niet moeten zeggen..!? ;))

 • Wat is je guilty pleasure?

  Paprika ribbel chips! Voorheen kon ik zo op een avond een zak leeg eten, Marit had daar niet zoveel mee. Inmiddels is ze ook om en eten we regelmatig samen chips op de bank. Dat heeft ze dan weer van mij overgenomen 😉

 • Wil je ook een keer de marathon lopen?

  Ik vind het super knap dat mensen het doen, maar ik heb zelf niet zo’n plezier in rennen dat ik die strijd aan hoef te gaan. Maar wie weet, time will tell.

 • In hoeverre ga je mee, geef je je mening over haar blog/events en haar lifestyle?

  Achter de schermen ga ik mee in van alles. Er komt nogal wat bij haar blog kijken zowel bij het maken van blogs, de website en de vele vragen/verzoeken die binnen komen. Marit deelt gelukkig veel met me en staat open voor m’n mening. Of ze er naar luistert is altijd maar de vraag. In ieder geval geeft ze mij de ruimte om niet all-in mee te hoeven gaan in haar blog/lifestyle. Toch meer een vrouwen ding lijkt het te zijn, maar soms heb ik het geluk dat ik als man ook ergens mee heen mag.

 • Moet je regelmatig foto’s van Marit maken? Vind je dat leuk? Of weet jij een manier om het leuk te maken (mijn vriend heeft er een hekel aan)?

  En als ik mee mag maak ik vaak foto’s. In het begin was dat super wennen, nu hoort het erbij. Ik vind het zelfs leuk geworden om mee te denken of zelfs de boel te stylen. Foto’s maken met m’n spiegelreflex vond ik sowieso al leuk, maar daar heeft Marit soms te weinig geduld voor.. Vooral omdat ze zelf super snel foto’s en berichten kan maken. Ze wordt blij van mooie foto’s, dus als ik haar hierbij kan helpen is dat alleen maar leuk! Jouw vriend mag blij zijn je hem vraagt om foto’s te maken en niet iemand anders 😉

 • Eet je hetzelfde als Marit? Indien niet, hoe koken jullie dan (mijn vriend vindt mijn overvloed aan groente soms maar niets)?

  Op het avond eten na eten Marit en ik ieders eigen keuze. ‘s Avonds delen we dezelfde pot, en die is natuurlijk altijd lekker. Altijd met groente, soms met zoete aardappel of rijst en steeds minder vaak met vlees. Nu ik zelf ook aangeef vega lekker te vinden is het aantal maaltijden met vlees per week te tellen op een hand. Geef haar een vinger..

 • Hey Tom, Marit heeft een tijd geleden aangegeven dat ze graag kinderen met jou wil Wanneer zouden jullie daaraan willen beginnen?

  Sommige dingen houden we gewoon privé ;).

Houden hè, deze droomvent?! ♥♥♥

5 Comments

J februari 14, 2018 at 11:20

Wat leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen! Een mooi voorbeeld van samenzijn en toch respect hebben voor elkaars eigenheid!

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:23

Ah tof dat het zo overkomt, zo voelt het namelijk ook! 🙂

Antwoord
Judith Armande februari 14, 2018 at 12:09

Leuk om te lezen!

Antwoord
Rosemarie Siemonsma februari 14, 2018 at 12:59

Hmmmmmm……paprika ribbel chips….
Haal het in huis voor jullie?

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:23

Nee juist niet doen! Eet ik al veel meer dan goed voor me is!!!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram