HET IS...Weetje Woensdag

Weetje Woensdag persoonlijk #1: het bloggersleven

geschreven door Marit januari 17, 2018 8 Comments

Sinds de zomer schrijf ik in plaats van wekelijks, om de week een nieuwe Weetje Woensdag. De Weetjes die ik deel zijn  zo informatief mogelijk, maar het leuk me leuk om deze af te wisselen met ‘persoonlijke’ Weetjes. Om de week staat er een ander thema centraal, waar jullie vooraf vragen over kunnen stellen. Je mag me alles vragen, ik kies zelf waar ik antwoord op ga geven, haha. Denk hierbij aan Instagram, het bloggen, mijn andere werk, maar ook vragen die jullie kunnen stellen aan Tom, mijn zusje, mijn ouders of mijn vriendinnen. Elke dinsdag vooraf geef ik op Instagram Stories aan waar het thema over gaat, zodat jullie je vraag kunnen stellen. Ik hoop dat jullie het een leuk nieuw iets vinden!

Deze eerste keer heb ik jullie gevraagd of jullie vragen hebben over ‘het bloggersleventje’. Ik heb helaas niet al jullie hieronder beantwoord, maar heb de 10 meest gestelde vragen hieronder!

 • Hoe begin je met bloggen? Waar haal je je informatie vandaan of hoe verwijs je naar stukken waar je informatie uithaalt?

  Omdat ik het leuk vond om (anoniem) foto’s van mijn eten op Instagram te delen, kwamen twee vrienden van mij met het idee om een blog te starten. Omdat ik graag mijn persoonlijke verhaal wilde delen en meer wilde vertellen dan alleen een foto. Zij hebben me hier dan ook mee geholpen.
  Informatie haal ik voornamelijk van het internet, ik verwijs naar de bronnen door een kliklink te plaatsen.

 • Hoe leg je contact met merken? Wacht je tot zij contact met jou opnemen?

  Eigenlijk komt het contact vrijwel altijd van het merk zelf, dat is wel echt een ‘luxe’ . Als ik een merk tegenkom waar ik heel graag mee samenwerken, dan zal ik zeker contact opnemen, maar tot nu toe komen er merken naar mij toe waar ik ook mee wil samenwerken. Ook ben ik ingeschreven bij een mediabureau en van hun krijg ik af en toe een voorstel voor een samenwerking. Zij doen dan het contact met het merk.

 • Heb je wel eens het gevoel dat mensen je herkennen als je ergens bent (sportschool, straat, restaurant)? En wat vind je daarvan?

  Jazeker! Heerlijk ongemakkelijk dat! Nee, ik vind het echt leuk als mensen me aanspreken. Dit is dan inderdaad vaak in de sportschool, bij een event, bij een eetgelegenheid of bijvoorbeeld op een festival. Soms wat ongemakkelijk, maar ook echt super leuk hoor, dus blijven doen 😉

 • Op welke manier heb je je blog steeds verder kunnen uitbreiden zodat je meer mensen ging bereiken?

  Eigenlijk door mezelf te zijn, door te doen wat ik leuk vond, door te delen wat ik wilde en door dit consistent te doen. Dus met regelmaat bloggen en terugkomende rubrieken te hebben. 

 • Is het veel ‘schone schijn’ in het bloggerswereldje?

  Hmm, goeie, maar lastige vraag. Events en persreisjes vind ik oprecht heel gezellig. Ik heb dan het idee dat ik samen met collega’s ben en kan dan heerlijk kletsen. Er zit naar mijn idee ook wel een andere kant aan, denk hierbij aan het constant vergelijken, concurrentie, jaloezie en het misgunnen. Dit is ook zeker een onderdeel van het bloggerswereldje. Zelf probeer ik me hier buiten te houden en probeer ik mijn eigen ding te blijven doen.

 • Wat vind je goed en wat vind je minder goed/vervelend als je benaderd wordt door bedrijven? Krijg je bijvoorbeeld vaak verzoekjes van merken die niet bij jou passen, of niet?

  Er komen op een dag altijd wel een aantal verzoekjes voor een samenwerking van bedrijven binnen. Minder goed vind ik de mailtjes waar bij de aanhef niet eens mijn naam staat. Of dat ze iets voorstellen wat totaal niet passend is. Do your research denk ik dan!

 • Werk je naast je blog nog of verdien je met instagram/blog niet genoeg om van rond te komen zoals je wel eens bij andere bloggers en vloggers ziet? Of vind je het werk wat je doet nu gewoon te leuk om mee te stoppen?

  Goeie vraag! Momenteel werk ik naast mijn blog 32 uur per week als groepsleider (misschien een leuk thema voor over een paar weken). Ik krijg inderdaad ook inkomsten door mijn blog, maar ik vind het ook belangrijk om er iets naast te doen. Niet alleen omdat ik het werk leuk vind, maar ook om niet constant met bloggen bezig te zijn.

 • Ben je wel eens samenwerkingen aangegaan of naar events geweest waar je spijt van had/hebt?

  Jup, maar dat hoort er ook bij. Ik denk dat ik er (nu nog) steeds meer achterkom wat passend bij mij is, wat ik wil uitstralen en waar de interesse van mijn volgers/lezers ligt. Dat blijft een leerproces.

 • Hoe ben je je eerste betaald partnerschap of promotie aangegaan?

  Hetzelfde als de meesten denk ik: “mogen we je dit opsturen, dat jij het dan test en je ervaring met je lezers deelt?” 

 • Hoe combineer je het bloggersleven en de kijk op een gezonde levensstijl met je vriend(en) en familie?

  Ik laat mijn vriend(en) en familie altijd doen waar ze zichzelf het best bij voelen, ik zal ze nooit ergens in pushen. Wel probeer ik ze te inspireren dat gezond eten ook lekker kan zijn en dat sporten ook echt leuk kan zijn. Net zoals ik bij jullie doe eigenlijk. En andersom zijn zij ook voor mij weer een grote inspiratiebron, omdat ik van hun de ‘struggles’ hoor die er soms bij komen kijken.

Heb je nog brandende vragen over dit onderwerp? Stel ze vooral hieronder in een reactie, dan geef ik er antwoord op! Ideeën voor het thema voor over twee weken? Let me know!

8 Comments

Lisanne januari 17, 2018 at 17:32

Misschien een rare vraag, maar het lijkt mij heel leuk om een keer een soort “biografie-dingetje” lezen. Iets met waar je bent opgegroeid, hoe je vroeger was, hoe je vroeger at, zat je vroeger op een sport, etc. Hoe ervaarde je de middelbare school en de “concurrentie onder meiden wat betreft slank zijn en onzekerheid rondom je lichaam”. En wat voor een dingen zou je je vroegere zelf meegegeven willen hebben?

Misschien heel raar hoor, maar het leek mij wel leuk! ☺️?

Groetjes, Lisanne

Antwoord
Marit januari 18, 2018 at 11:55

Hey Lisanne,
Bedankt voor je berichtje. Leuk idee. Wil daar best wel eens wat over vertellen. Ik ga er over nadenken! Bedankt voor je inspiratie in ieder geval!

Antwoord
Suus januari 17, 2018 at 19:34

Hey Marit !

Ook een enthousiaste volger van jou haha ! Wordt altijd erg vrolijk van je blije gezichten en eten- en hardloopverhalen. Ben zelf ook gek op gezond en lekker eten en hardlopen doe ik ook iedere week een aantal keren. Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar je werk haha !! Bedoel je groepsleider op een kinderdagverblijf ? Of bij een instelling ? Beetje nieuwsgierig haha !

Liefs van Suus !

Antwoord
Marit januari 18, 2018 at 15:05

Leuk om te horen, dankjewel! 🙂
Ik werk met kinderen bij een zorginstelling, maar ik zal hier later wat dieper op in gaan!

Antwoord
Lotte januari 17, 2018 at 22:18

Hey Marit! Mag ik misschien vragen hoe je heette op instagram toen je nog anoniem was?

Antwoord
Marit januari 18, 2018 at 15:05

Geen idee meer eigenlijk….

Antwoord
Laaaaau januari 17, 2018 at 23:12

Hee Marit!

Het lijkt mij erg leuk en interessant om eens wat meer te weten te komen over hoe je je lichaam het beste kan trainen qua kracht om je hardloop prestaties te verbeteren. En dan wat dieper op de werking van de spier in, bijvoorbeeld welke spieren je aanspreekt tijdens het hardlopen en wat je verbeterd door deze te trainen naast je hardlooprondje. Ik weet bijvoorbeeld dat squats goed zijn maar hoe en waarom, dat is mij onbekend. Het motiveert mij namelijk om te weten waaróm ik iets doe in plaats van maar gewoon te doen waarvan gezegd wordt dat het goed is zegmaar.

Groetjes mij!

Antwoord
Marit januari 18, 2018 at 15:06

Hey Laura!

Bedankt voor je berichtje en goede vraag. Ik moet je hierbij wel zeggen dat ik geen professional ben en dat ik hier ook niet alles over weet. Ik wil hier zeker wel eens wat meer in verdiepen, maar denk ook dat hier al veel over te vinden is op het internet! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram