HET IS...Vakantie Tijd

We zijn op reis en maken mee #2: sporten

geschreven door Marit januari 11, 2019 0 comments
Gym Brisbane

Zo. De eerste dagen op ons nieuwe plekje in Brisbane zitten erop. En nu we gesetteld zijn is het tijd om eens rond te kijken naar een plek om de komende tijd te gaan sporten!

Veranderingen

In een Instagram post gaf ik het al aan: er gebeurt en veranderd heel veel de laatste dagen en dat vind ik soms best wel moeilijk. De stad die nieuw voor ons is, de zoektocht naar een woon- en werkplek…
Ik heb altijd al moeite gehad met veranderingen. Vooral van een plek naar een andere plek vind ik altijd lastig. Ik heb veel tijd nodig om ergens te wennen, om mijn draai te vinden. Ik ben dan kritisch op alles wat ik zie (“en dat is lelijk en dit is vies”) en vaak zelfs onredelijk.
Zoals ik in de vorige blogpost al vertelde, hebben we een plek gevonden om (in ieder geval) de komende vier weken te wonen. We hadden een aantal appartementen bezocht en deze voldeed aan de meeste van onze eisen. Een prima appartement, maar ook een aardig geleefd appartement. Ik vond het overal vies (viel best wel mee, maar schoon was het ook niet) en stoorde me overal aan. Ik wist dat ik me zo zou gaan voelen de eerste dag/dagen en heb me er maar aan overgegeven. Geklaagd, gejankt en me des ondanks proberen te settelen. Schoon maken, spulletjes uitstallen, foto’s van familie en vrienden neer zetten…
Achteraf valt het dan allemaal wel mee en besef je je dat je het echt niet zo slecht hebt getroffen (en dat er veel ergere dingen op de wereld zijn), maar op dat moment zit je even helemaal in je eigen bubbeltje en wil je je zo snel mogelijk “thuis” voelen. En daardoor mis je je eigen thuis toch wel extra.

Maar hey, it’s all part of the adventure en van elke uitdaging leer ik weer zoveel! We hebben samen de beslissing gemaakt om langer in Australië, of beter gezegd Brisbane, te blijven. Hier zullen we in ieder geval de komende weken/maanden blijven en dus proberen we hier iets op te bouwen. Niet alleen een woon- en werkplek (met dat laatste zijn we nog druk bezig!), maar ook invulling voor vrije tijd. Ontdekken, vrienden maken, sporten…

Sportschool

Eenmaal gesetteld was het tijd om eens rond te kijken voor een sportschool. De afgelopen maanden ben ik blijven sporten, niet zoveel als anders, maar ik heb de sportschool toch wel echt gemist. Ik heb weer zin om aan de slag te gaan met gewichten!
Nou, ik hoefde niet te lang zoeken… naast ons appartement zit een gym! En niet zo maar één! Van deze sportschool is er maar één in Australië en het staat vooral bekend om de fitness, groepslessen en “community”. Precies wat ik zocht!

Vanochtend heb ik een proefles gehad (HITT) en daarna heb ik me direct aangemeld. Ik ben super gemotiveerd om weer écht aan de slag te gaan! Fitness afwisselen met groepslessen (ook boksen!) en hopelijk zowel mijn conditie als mijn kracht weer omhoog schroeven. ZIN IN!

♥♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs