HET IS...Vakantie Tijd

We zijn op reis en maken mee #1: wonen & werken

geschreven door Marit januari 8, 2019 5 Comments
Brisbane centre

Wij zijn op reis en maken mee… de komende weken neem ik jullie mee in ons Brisbane avontuur! Deze eerste dagen zijn we vooral bezig met een woon- en werkplek vinden. Lees je gezellig mee?!

Flatmates

Zondag was onze eerste echte dag in Brisbane. De afgelopen dagen zijn we veel bezig geweest met voorbereiden en dus hebben we vandaag wat afspraken staan om appartementen te bezoeken. Op het gebied van huizen is Australië vergelijkbaar met Nederland. Ook hier was het een chaos op de huizenmarkt, maar nu lijken de prijzen aardig te zakken. Wij zoeken natuurlijk geen koophuis, maar een plek waar we tijdelijk kunnen huren. Zodoende kwamen we op de site van Flatmates terecht. Je kunt hier appartementjes of huizen huren, maar het is hier vooral heel “normaal” dat je een kamer in een huis huurt. Nu kennen wij dat in Nederland natuurlijk ook (studentenhuis), maar hier doe je dat juist op latere leeftijd. Je kunt dan samenwonen met vrienden, andere koppels, etc.
Er zijn dus heel wat (gemeubileerde!) huizen die “flatmates” zoeken en dat komt ons goed uit!

We bezochten vier appartementen. De één iets te klein (om met een ander koppel te wonen), de ander te smerig en nog een ander had rare huisgenoten. De laatste was tegen verwachting in best prima! We hebben natuurlijk wel wat “eisen” en deze voldeed daar aardig aan.

Nadat we maandag nog een paar appartementen hadden bezocht, wisten we het zeker. Het appartement van zondag wordt ‘m! Ze willen het liefst dat je voor een paar maanden tekent, maar we hebben het voor elkaar gekregen om het eerst vier weken te proberen.
Super blij mee! Na vier nachten in een hotel hebben we gewoon al een WOONPLEK! Afgevinkt!

Wel zijn we heel benieuwd naar de huisgenoten, want die hebben we nog niet ontmoet. Er zijn nog twee andere kamers in het huis namelijk, maar gelukkig hebben we wel een badkamer voor onszelf (dat was één van onze eisen, haha). Ben benieuwd hoe het gaat bevallen. Als je me drie maanden geleden had verteld dat ik met huisgenoten zou gaan wonen, had ik je voor gek verklaard. Zo zie je maar weer! (Je kunt natuurlijk ook een plekje voor twee personen huren, maar dan zijn de prijzen gelijk veel hoger.) Binnenkort meer over hoe het appartement en of het allemaal bevalt!

CV’s droppen

Het horeca leven heb ik in Nederland al een aantal jaar geleden achter me gelaten. Ik heb er zo’n tien jaar in gewerkt en was er op een gegeven moment (vooral toen ik al afgestudeerd was) helemaal klaar mee. Ik heb daarna twee jaar als groepsleider gewerkt (waarvoor ik gestudeerd had) en dat (zoiets in ieder geval) zie ik mezelf ook weer in Nederland doen als ik terug ben. Maar hier in Australië vind ik het allemaal anders en heb ik juist wel weer zin om in de horeca te gaan werken! Niet alleen omdat het “makkelijk” is, maar ook omdat ik echt nog mijn Engels wil verbeteren en het me leuk lijkt veel te kletsen met collega’s/toeristen/gasten. Ik heb een CV in het Engels gemaakt en vooral gericht op de horeca. Inmiddels heb ik zo’n acht exemplaren uitgedeeld bij hippe, healthy hotspots in de stad. Heel benieuwd wat eruit gekomen!

Wel heb ik morgen al een paar proefuurtjes staan bij een cafe midden in het centrum. Heel eerlijk gezegd niet het type horeca wat ik zocht, maar het ging heel spontaan. Tom en ik gingen tussen het appartementen bezoeken ergens een kopje koffie drinken. Daar werkte een Nederlands meisje waar we mee aan de praat kwamen. Zij vertelde dat ze bijna weer wegging en dat ze daar dus mensen zochten. Ik mijn CV toch maar afgeven en terwijl we daar nog zaten (5 minuten later) werd ik gebeld met de vraag of ik proef wilde draaien. Nou, dat gaan we dus maar proberen morgen! En stiekem een beetje afwachten of de andere hotspots reageren… (ze zijn toch Engels, dus ik kan dit gewoon tegen jullie vertellen toch ;))

Daarnaast lijkt het me leuk om nog iets op het (werk)gebied van kinderen en/of sport op te pakken, maar dat ga ik later deze week oppakken.
Ook Tom is druk bezig met zoeken en heeft al wat dingen uitstaan. Het lijkt nu allemaal wat in een stroomversnelling te gaan. Iets waar we beide van genieten, maar wat ook wel erg spannend is hoor!

SPORTEN!

Ohhhh, ik kan niet wachten om alles weer een beetje op te pakken op het gebied van sporten! De laatste twee maanden waren echt losse flarden aan workouts en ik zit er steeds net niet lekker in. Het lijkt me super leuk om me bij een hardloopgroepje aan te sluiten en op zoek te gaan naar een toffe gym. De komende dagen uitzoeken!

Nou, tot zover de eerste update. Een heel gek idee dat bij de volgende update er waarschijnlijk weer van alles anders is! We gaan het zien!

5 Comments

Daisy januari 9, 2019 at 08:46

Fijn dat jullie een huisje hebben!
Hoe doen jullie dat eigenlijk met werken? Hebben jullie een werkvisum??

Veel succes met het zoeken naar een baan en sportbalance!

Antwoord
Marit januari 9, 2019 at 13:50

Thanks Daisy! We hebben een work-holiday visum! 🙂

Antwoord
Daisy januari 15, 2019 at 10:50

Oh ideaal! Wist niet dat die ook kan!
Mijn vriend en ik zitten ook na te denken over Australië, alleen dan wel voor een 3weken vakantie:) Met een Campertje beetje rondtrekken.

Antwoord
Ennie januari 9, 2019 at 09:42

Leuk om te lezen! Een beetje een rare vraag misschien, maar hoeveel betalen jullie per week voor het appartementje ?

Antwoord
Marit januari 9, 2019 at 13:51

Hoi Ennie,
Stuur me er anders even een mailtje over! Is ook zo wat, op internet 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram