Challenge MondayHET IS...

Vraag jezelf eens af…

geschreven door Marit oktober 26, 2015 2 Comments
blog foto

Een nieuwe week, een nieuwe challenge! De challenge van vorige week was een andere dan anderen. Waarom? Omdat het geen challenge was voor de week, maar voor de komende maanden! #fitindewinter Lees er in deze blog meer over.

Deze week sluit ik aan op de #fitindewinter challenge. Ik daag jou namelijk deze week uit om je het volgende tijdens jouw ‘fitte journey’ af te vragen:

– voor wie doe ik heten waarom?
– wat zijn mijn doelen en hoe werk ik hieraan?

Denk er eens over na en mocht je het leuk vinden (ik wel tenminste!) deel dan een selfie met daaronder het antwoord van jou op deze vragen. Gebruik de hashtag #vraagjezelfeensaf en vergeet mij niet te taggen!

Ik heb mezelf de vragen natuurlijk ook gesteld, want hoe sta ik in mijn fitte journey?
– Ik doe dit puur voor mezelf, niet (meer) voor anderen. Ik vind het zelf belangrijk om me fit te voelen en mezelf uit te dagen. Hierdoor voel ik me gezond en energiek!
– Mijn twee doelen (goede tijd op 10 km en Strong Viking Run finsishen) zijn behaald. Vanaf nu ga ik me weer focussen op spieropbouw. Hier ga ik aan werken door middel van vier keer krachttraining per week.

Waarom zo’n challenge? Door de vragen voor jezelf te beantwoorden vraag ik je om stil te staan bij jouw reis, jouw progressie en jouw motivatie. Het is af en toe fijn om te realiseren  waar je precies mee bezig bent, waarom en wat je doelen zijn.

_______________________________________________________________________________

Daarnaast heb ik je vorige week verteld dat ik iedere week iemand anders aan het woord laat over zijn of haar ervaringen. Michelle gebruikte ook een aantal keer #fitindewinter onder haar foto. Ik vroeg naar haar motivatie:

“Hoi! Ik ben Michelle en sinds een jaar ben ik actief op mijn account @michellexmabelle waarop ik mijn ‘fit journey’ deel. Ik ben echter al jaren bezig om een gezonde balans te vinden tussen sport, voeding en het leven als werkende student. Door een combinatie van een gezond voedingspatroon, cardio en véél geduld raakte ik mijn overtollige kilo’s kwijt. Ik voelde me al veel beter maar wilde graag fitter en sterker worden. Sinds maart 2015 doe ik aan krachttraining, eerst vond ik het dood eng, maar hoe meer ik de oefeningen onder de knie kreeg, hoe meer ik me op mijn gemak ging voelen. Tegenwoordig sta ik, meestal ‘s ochtends, zo’n vijf à zes keer in de week in de sportscool. Wat ik het meeste heb geleerd van mijn fit journey is dat je iets moet vinden wat voor JOU werkt. Ik heb bijvoorbeeld geen weegschaal, maar werk met foto’s waarop ik mijn progressie bij hou.
Waar ik me de komende winter vooral op ga focussen is dan ook: doen waar ik me goed bij voel. Na twee blessures heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren. ‘Fit zijn’ is voor mij niet alleen maar in de sportschool staan, voor mij betekent het dat je jezelf fusie én mentaal zodanidig stimuleert en ondersteunt dat je lichaam er profijt van heeft. Ik ga vooral lekker door hoe ik bezig was, omdat ik mij daardoor FIT voel! Het einddoel is dan ook niet een ‘summer body’, maar een body waarin ik me happy voel, in welk seizoen dan ook.”
image

Bedankt dat jij jouw inspirerende verhaal wilde delen, Michelle!
Wil jij volgende week iets vertellen met betrekking tot #fitindewinter? Tag me dan in jouw foto op instagram en wie weet vertel jij volgende week iets in de nieuwe Challenge Monday!

Een fijne week!

2 Comments

Marvin oktober 27, 2015 at 10:39

Ik doe het voor mezelf. Wil me graag gezond en fit voelen en natuurlijk voel je je ook zelfverzekerder wanneer je lichaam er goed uitziet. Mijn doel voor de komende periode is om wat droger te worden, dus richt me nu op het verliezen van vet. Wel lastig met al die verleidingen als witte chocolade pepernoten in de buurt 😉

Antwoord
Marit oktober 27, 2015 at 13:13

Mooie doelen! En kan me voorstellen dat het lastig wordt met pepernoten in de buurt 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs