Favo FridayHET IS...

Verschillende slaapplekken tijdens het reizen

geschreven door Marit februari 19, 2020 0 comments
Camperlife

Van een 5-sterren hotel naar het slapen op onbewoonde eilandjes… het afgelopen half jaar hebben we op veel verschillende plekken geslapen. Als je mij kent, weet je dat ik hier niet heel blij van word, maar ik kan niet anders zeggen dat we juist door die verschillende slaapplekken zoveel mooie herinneringen hebben gemaakt. Voor de komende maanden even geen verschillende slaapplekken: we hebben woonruimte gevonden! 

Verschillende slaapplekken

Sinds augustus hebben we niet langer dan twee weken op eenzelfde locatie geslapen. Had je me dit 15 maanden geleden verteld, had ik je niet geloofd. Of nouja, niet willen geloven. Ik? Mijn slaapkamer, badkamer en huiskamer delen met anderen/onbekenden? Niet weten waar je volgende week of zelfs de volgende dag slaapt? No way! Ik heb mezelf het afgelopen jaar verbaasd en ik denk veel van mijn familie en vriendinnen ook, haha. Ik kan niet anders zeggen dat ik alleen maar hele mooie herinneringen heb gemaakt, juist door die vele verschillende slaapplekken. Ik neem je even mee in de meest bijzondere, uiteenlopende slaapplekken van het afgelopen (half) jaar. 

In Brisbane deelden we een appartement gedeeld met “flatmates“, daarna reisden en sliepen we twee maanden in een auto + rooftoptent aan de Westkust van Australië, sliepen in hotels op Lombok, deelden we een villa met andere Dutchies op Bali, sliepen we in een 5-sterren hotel in Taiwan, sliepen we in hostels en op onbekende eilandjes op de Filipijnen, kwamen bij verschillende families terecht in Nieuw Zeeland voor een “Workaway“, kochten ons eigen huisje op wielen en waren ook nog “even” twee weken in Nederland.

Plekje voor onszelf

Hoe leuk en leerzaam ik het afgelopen half jaar ook vond, ik kan niet wachten op een vaste plek. Een plek voor ons alleen voor een aantal maanden. Ons kleding uitpakken en niet gelijk weer hoeven in te pakken, een wc om de hoek die je niet met anderen hoeft te delen, in je nakie naar de badkamer lopen, een plek waar vandaan je naar werk, de sportschool en andere activiteiten kunt gaan en niet constant bezig met waar we volgende week, of zelfs de volgende dag slapen… Vanaf 1 maart is het zover! Na lang zoeken is het ons gelukt. Het is zelfs een plekje voor onszelf! Een mini, maar mega schattig studiootje in de wijk “Mount Albert”. Ons, als het goed is, laatste bestemming voordat we weer terug naar Nederland komen. Heel veel zin om hier de komende maanden te spenderen!

Het afgelopen (half) jaar heeft me flexibeler gemaakt op het gebied van reizen en slapen, maar de makkelijkste ben ik er zeker nog niet in. Wellicht is het een stukje leeftijd (vroeger was ik er een stuk makkelijker in), maar het zal vooral ook per persoon anders zijn hoe je ermee omgaat. Tom is veel makkelijker met verschillende slaapplekken. Ik ben toch wel erg gesteld op mijn privacy, een momentje voor mezelf, een schone en rustige plek en vind het vooral belangrijk om me ergens thuis te voelen. En dat kan nog wel eens lastig zijn als je steeds van plek wisselt. Hierbij een paar tips die mij hebben geholpen me toch ergens (snel) thuis te voelen:

  • Tom is (gedeeltelijk) mijn thuis. Alles voelt fijner en vertrouwder met hem aan mijn zijde. Hij zorgt er ook altijd voor dat ik me snel op mijn gemak voel. Geeft me mijn momentje, laat mij “mijn” kant aan het bed kiezen (haha) en zegt ook soms dat ik me even niet zo moet aanstellen (“heb je gezien hoe vies die wc is?!”). Dus iemand vertrouwds aan je zijde kan enorm helpen.
  • Bij aankomst pakken we vrijwel altijd gelijk onze spullen uit. Onze eigen dingetjes in de badkamer, kleding in de kast, bekende spulletjes op de nachtkastjes. Je eigen, gezellige plekje er van proberen te maken.
  • We hebben altijd foto’s en kaartjes van familie en vrienden bij ons. Meestal zitten die in mijn tas, maar voel ik me ergens niet zo prettig, dan leg ik die bij mij op het nachtkastje.
  • Wij hadden dit niet, maar denk dat dit ook zeker prettig kan zijn: je eigen kussensloop of laken mee. Gewoon voor een fijn, bekend gevoel/geur. 

Komend weekend gaan we weer een weekend met Huggle op pad, daarna nog een week in een airbnb en daarna is het zover… VERHUIZEN

Nu ben ik wel heel benieuwd hoe jij erover denkt? Slaap jij gemakkelijk overal en nergens? Of vind je het ook altijd even lastig en wennen op het begin?

♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram