HET IS...PersoonlijkVakantie Tijd

Mijn tweede week in Maleisië: Langkawi

geschreven door Marit maart 21, 2018 9 Comments

Ken je dat gevoel dat je wakker wordt en geen idee hebt wat de dag zal brengen? Dat je de hele dag van moment naar moment leeft, niet veel na hoeft te denken, je eigenlijk geen flauw benul hebt van de tijd en/of waar je mobiel zich op dat moment bevind? Misschien is dat gevoel voor jou al heel lang geleden… in het alledaagse leven is dit namelijk heel anders. Je zet je wekker, in de nacht neem je alle to do’s van de volgende dag door, je wordt wakker en weet precies wat er die dag gaat/moet gebeuren… Niets mis mee, als je er maar plezier in hebt en naar mijn idee heel belangrijk: als je er af en toe maar aan kunt ontsnappen. Op vakantie en naar dat gevoel van niets moeten… 

Vorige week maandag gingen we van de Perhentian Islands (in deze blog vertel ik je alles over mijn eerste week vakantie en in deze blog laat ik je alle heerlijke foto’s zien) naar Langkawi. De Perhentian Islands liggen in het noordoosten van Maleisie, Langkawi is een eiland, noordwestelijk van Maleisië, vlakbij (je hebt er zelfs uitzicht op) Thailand.
We hadden per taxiboot, taxi, nachtbus en boot kunnen gaan, maar we kozen er voor om via Kualu Lumpur met het vliegtuig te gaan. Koste iets meer, maar scheelde tijd en een hele nacht reizen. Sander en Romy, mijn vrienden vanuit Nederland, waren al eerder op Langkawi geweest en wilden me graag laten zien waarom ze zo fan waren van dit eiland. We zaten in een super mooi, relaxed en goedkoop resort (Anjung Resort) in het plaatsje Cenang. Daar huurden we twee scooters, zodat we overal heen konden. Dat was ook wel nodig, want we zaten in the middle of nowhere. In een week hebben we heel wat kilometers op de scooter gemaakt. Wat me direct opviel aan het eiland: het was zo GROEN! Echt prachtig om doorheen te rijden. Onderweg naar onze bestemmingen zagen we dus veel groen, strandjes, maar ook veel aapjes! Lieve aapjes weliswaar (niet die verwende apen die je willen bestelen), waar je uren naar kunt staren, omdat ze gewoon zo schattig zijn.
We bezochten verschillende strandjes, watervallen, scooterden naar de hoogste berg van Langkawi (Guning Raya), gingen toeren op de jetski en kwamen toen zelfs dolfijnen tegen! In de avond bezochten we vaak het stadje voor goed eten. Nog steeds vegetarisch, wat ook hier weer een uitdaging is. Op de kaart is er vaak maar een klein gedeelte vegetarisch, waarvan de helft ook nog eens met vis is (wat ook gewoon ‘dier’ is, maar dat lijken ze hier niet te snappen). In de Favo Friday van as. vrijdag laat ik aan de hand van foto’s zien hoe het er zoal uitzag wat we deden en aten.

Langkawi is dus ontzettend veelzijdig en onwijs mooi! Weer heel anders dan de Perhentian Islands, maar juist dat contrast was erg fijn. Van blauwe standjes en geen wegen/centrum naar veel toeren, groen en wat meer ‘bewoond’. Een perfecte combinatie voor de vakantie. Het was heerlijk om me te laten rondleiden door S & R. Niet alleen waren de eilanden fantastisch, ook hebben we het zo leuk met elkaar gehad. Zij waren al een team, maar deze reis heeft ze naar mijn idee echt een dreamteam gemaakt. Ondanks hun vele onderlinge grapjes, verwelkomden ze mij met alle liefde in hun team. Samen hadden we de grootste lol, maar ook fijne en mooie gesprekken. Waar je normaal niet aan toe komt of de tijd voor neemt. Alles ging zo vanzelfsprekend en soepel, vooral samen, maar we konden ook ons eigen ding doen. Betere reisgenoten had ik me niet kunnen voorstellen. De volgende keer Tom ook mee en dan is het perfect!

Nu de vakantie voorbij is, is tijd het om na te denken over de toekomst. Het is een drukke, hectische tijd geweest en na de keuze om te stoppen als groepsleider, keek ik vooral uit naar de vakantie. Pas in Maleisië kon ik alles wat loslaten, een plekje geven en nadenken over wat ik dan wel wil… Want wat wil ik? Wat wil Tom? Wat willen we samen? De wereld ligt aan onze voeten en dat gevoel is spannend, maar ook HEUL COOL!

9 Comments

Rosemarijn maart 21, 2018 at 18:57

Wat tof dat je reis zo leuk was!! Ben heel benieuwd naar de foto’s vrijdag, al werd ik al jaloers van je instastories haha. En precies, de wereld ligt aan je voeten. Geniet van je vrijheid, je kan doen wat je wilt!

Antwoord
Kidsdinge maart 22, 2018 at 16:42

Heerlijk af en toe ME TIME,..! 😉 Maleisië ziet er mooi uit om te ontdekken.

Antwoord
Stravelien maart 25, 2018 at 09:29

Hey, ik storte net toevallig op je blog! (in eerste instantie enkel voor nieuwe receptjes) Ik ben maar meteen blijven hangen 🙂 Zo leuk om reisverhalen van anderen te lezen, dat geeft me alleen maar meer zin om zelf zo snel mogeljk weer te vertrekken! Dat gevoel van ‘we zien wel wat de dag brengt en we doen waar we zin in hebben’ herken ik helemaal en dat is denk ik één van de dingen die op reis zijn zo geweldig maken! Ik ga deze zomer voor 9 weken als au-pair werken in Spanje, zoveel zin in! Ik geloof dat mijn blog helemaal in Spaanse sferen zal veranderen 🙂

Antwoord
Marit maart 25, 2018 at 12:37

Wat super tof zeg, Stravelien! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Heel veel plezier in Spanje!

Antwoord
Helga april 8, 2018 at 13:16

Hoi Marit! Wij zijn bezig met het plannen van onze droomreis en zitten ook aan Langkawi te denken. Door jouw blog krijg ik er echt 10 keer zoveel zin in!! We hebben ook naar resorts gekeken, maar kunnen Anjung nergens terugvinden. Heb je misschien een link of iets waar het te bekijken is? Het ziet er zo super uit!

Antwoord
Marit april 9, 2018 at 12:15

Hey Helga, ik heb ook even gezocht voor je en kon het inderdaad niet vinden. Maar als je via Instagram zoekt, dan kun je naar locaties zoeken en dan kun je “Langkawi Anjung Villa” vinden en ik denk dat je dan meer informatie kunt krijgen! Tof dat jullie misschien ook naar Langkawi gaan. Veel plezier!

Antwoord
Helga april 9, 2018 at 19:33

Ah nice, nu gevonden ja! Dankjewel!!

Antwoord
Inge juni 6, 2018 at 13:17

Hey Marit,

Ik vind je blogs lezen altijd fantastisch en ik lees die over Maleisie dan nu ook voor de derde keer.
Dit komt omdat ik 5 juli zelf naar Maleisie ga. Ik ga ongeveer 10 dagen. Heb je tips wat ik in tien dagen kan doen?
Ik vind het namelijk heel moeilijk, maar jij bent er al geweest!

Antwoord
Marit juni 9, 2018 at 10:07

Hey Inge, ik heb dus maar twee plekken (eilanden) bezocht van Maleisië, dus vind dat ik niet echt advies kan geven wat je precies moet doen in 10 dagen. Ik zou gewoon eens op internet kijken. Heel veel plezier in ieder geval!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs