HET IS...Vakantie Tijd

Camperlife #4: Mount Warning & Brisbane

geschreven door Marit november 27, 2018 2 Comments

We zijn al twee weken onderweg in ons campertje! Afgelopen dagen beklommen we de Mount Warning en spendeerden we wat dagen in Brisbane. Lees je mee met onze #camperlife avonturen?

Mount Warning 

Nadat we een nacht en dag aan een meer hadden doorgebracht (heerlijk rustig na de dagen in Byron Bay), was het tijd om naar de Mount Warning te rijden. We vonden een camping onderaan de berg waar we voor konden slapen. Hier begon de prachtige natuur al. Vanaf hier reed je 4 kilometer naar boven, waar de hike begon naar de top van de berg. 

Tom maakte een vuurtje, ik ging koken. Pasta pesto deze keer! Rood wijntje erbij en romantiek all over (I still love him na twintig dagen 24/7 samen te zijn!)

We gingen al vroeg slapen, want om 2:45 uur zou de wekker gaan. We wilden namelijk de zon op zien komen vanaf de top van de berg. Een koffie, een paar broodjes pindakaas en there we go! 

Het was een hike van 4,5 kilometer, 1156 hoogtemeters. Het was natuurlijk super donker, maar door onze lampjes konden we zien waar we liepen. Het was veel omhoog lopen, trappen, stenen en vooral het laatste stuk was vrij steil omhoog (beetje klauteren zelfs). 

Aangekomen op de top (na 1,5 uur) waren we niet de enige. We moesten nog een half uurtje wachten (koud!), maar samen met nog zo’n twintig andere mensen zagen we toen de zon opkomen. Wauw! Het is zo bijzonder om langzaam de zon op te zien komen en de omgeving steeds beter te zien. Het was ontzettend mooi. Vanaf hier kun je in de winter (het is nu lente) als allereerst van Australië de zon op zien komen, omdat het hoogste oostelijke puntje is. In de zomer is dat ergens anders, maar hey, het klinkt leuk toch?! 

De zon warmde ons langzaam op en na een tijdje (en leuke gesprekken met andere reizigers) vertrokken we weer naar beneden. Nu konden we zien waar we doorheen waren gelopen. Het was echt prachtig. Een regenwoud wat zo ongerept en groen was. Overal bomen en leuke geluidjes van vogels. 

Beneden aangekomen was het nog maar 8 uur! Nog een hele dag voor ons dus. Ontbijten, douchen en weer door. Op naar de Gold Coast!

Gold Coast 

Via de toeristische route reden we langs de kust. Het werd steeds drukker en de gebouwen kwamen in zicht. De Gold Coast voelde een beetje als een stappersplek aan. Veel cafés, jeugd en ondanks het mooie strand weinig charme. Voelde door de gebouwen wat beklemmend aan. Het werd alweer veel mooier toen we wat meer naar boven reden.

Goedkope campings of rest area’s waren moeilijk te vinden. Na lang zoeken gelukkig een goedkope camping gevonden om een nachtje te blijven. Kort, maar krachtige uurtjes aan de Gold Coast dus. Dichterbij Brisbane was het al veel mooier, de Gold Coast zelf was ons wat te massaal. 

Brisbane

Zaterdag vertrokken we naar Brisbane! Een stad waar we gemengde verhalen over hadden gehoord, maar zelf erg nieuwsgierig naar waren. Een goed klimaat, dichtbij veel leuke dingen en niet een mega grote stad. Wie weet een leuke stad om na onze reis een tijdje te gaan werken. 

We hadden twee nachtjes bij mensen “in de tuin” gereserveerd via airbnb. Ze woonden een kwartier van de stad en boden sinds kort hun mega grote tuin aan om te slapen. Heel primitief (tent met wc en douche in de tuin), maar ook wel heel schattig. We hoefden ons in ieder geval even niet druk te maken over waar we sliepen en konden de stad gaan ontdekken.

Omdat we er in het weekend waren, hadden we opgezocht of er markten waren. En die waren er, ontzettend veel. En we zijn een hoop bij langs geweest! Heerlijk dat slenteren en vooral dat mensen kijken… 

Hoogtepunten waren de “Brisbane Vegan Markets”, die er één keer in de twee weken is en vooral de “Eat Street Northshore” was GEWELDIG! Voor een foodie echt HEAVEN! Elk weekend open en je kunt er heel makkelijk met de Ferry heen of er gratis parkeren. Een mooie plek aan het water, uitzicht op de stad, allerlei leuke eettentjes en live muziek. 

Verder vonden we Brisbane verrassend leuk. We hebben veel gewandeld en waren onder de indruk van de ontwikkelingen in de stad, het toch rustige sfeertje (ook al ben je in de stad) en de verschillende dingen die de stad had. Je kunt er alle kanten op. 

Naar ons idee zeker een stad om een dag of twee te spenderen als je er langs komt. Nog als tips, leuk om te doen: in het weekend gaan (en marktjes opzoeken), met de ferry gaan (er gaat een hele grote rivier door de stad, je ziet dan van alles!), fietsen huren (via CityCycle; je vind ze overal en kunt ‘m bijna gratis pakken en dan weer ergens neerzetten) en/of zo’n automatische step huren (kun je ook overal pakken en neerzetten en zag je overal), naar Kangeroo’s point voor een geweldig uitzicht op de stad + naar South Bank om daar wat te chillen (en te zwemmen!).  

En toen was het maandag 26 november. De verjaardag van Tom! Dat voelt toch wel wat anders aan de andere kant van de wereld, met 30 graden! Net zoals elke dag hier, zou deze dag ook weer een feestje worden!
Om het ouder worden tegen te gaan, vond Tom het tijd voor een workout. In de brandende zon deden we verschillende oefeningen en daarna werd hij verwend met pannenkoekjes. Een koude douche en toen was het tijd om te vertrekken. 

Als afsluiting van de leuke dagen in Brisbane gingen we naar de grote botanische tuin (Mt. Coot-tha) net buiten de stad. Allereerst hadden we een prachtig uitzicht over de hele stad. We deden een taartje en bezochten daarna de Botanische tuin. Erg mooi om doorheen te lopen. Ik ben niet zo’n tuinen- en bloemenkenner, maar dit was toch wel erg indrukwekkend. 

En toen was het tijd om door te gaan. Op naar de Sunshine Coast! Met veel tips van verschillende mensen op zak zijn we erg benieuwd! 

♥♥

3 uur in de nacht… there we go!

Daar is ‘ie!

Liefde!

Nog een Mount Warning shot van Tom’s drone!

Terug door het prachtige regenwoud.

Beloning! Ik ben verslaafd aan het worden aan acai bowls!

Zit ze hoor: tafel en stoeltjes uitgestalt en helemaal content met het uitzicht en het broodje hummus-avocado 😉

Heerlijk om met de camper rond te rijden en ergens even te stoppen voor koffie. Vooral leuk omdat iedereen altijd een praatje maakt!

Hongaarse pizza (langos) met pompoen, zongedroogde tomaat en kaas op één van de food markten in Brisbane. MEGA LEKKER!

They are everywhere! Poffertjes!

Met m’n icetea aan het wachten op een vegan burger!

There it it! Een vegan burger (no-cow n avo) op de Brisbane Vegan Markets. Hemels!

De birthday boy! 

Eat Street Northshore. Op een toffe plek met overal blije kraampjes!

Brisbane vanaf het Kangaroo Point. Leuke stad!

2 Comments

Myrna november 27, 2018 at 10:56

Brisbane: Niet mega groot, wel 3x zo veel inwoners als de hoofdstad van Nederland ?. Haha Maar voelt idd niet mega en centrum is wel klein ?.
Ik bedacht me bij het lezen dat je denk ik Gold Coast op zn slechts hebt gezien. Het was “schoolies”: vergelijkbaar met “spring break” in Amerika. Alle middelbare scholieren zijn klaar met school en gaan grotendeels naar de Gold Coast om een tijd lang goed te zuipen…
Ik zou altijd Sunshine coast over de Gold Coast verkiezen, maar dit heeft het verschil wellicht nog net iets erger gemaakt.

Antwoord
Marit december 4, 2018 at 11:52

Haha, wauw, dat wist ik niet! Het voelde heel ruim aan ofzo, niet zoveel inwoners! Goed teken!
Ja, zoiets hadden we al verwacht van Gold Coast. Maar de Sunshine Coast is leuker!!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs