Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: strenger op je voornemens

geschreven door Marit november 16, 2015 10 Comments
blog foto

Heel erg leuk om te zien hoe wat jullie gewoontes vroeger thuis waren op het gebied van eten! Patatdag, kliekjesdag en pannenkoekendag waren erg populair! #oudmaargoud

Nieuwe maandag, nieuwe challenge!

Misschien maak je ze iedere dag. Of iedere week. Of iedere maand. Of ieder jaar. Voornemens.

‘Ik wil stoppen met roken’
‘Ik wil meer gaan bewegen’
‘Ik wil gezonder gaan eten’
‘Ik wil meer water drinken’

Iedere week probeer ik je in de Challenge Monday ergens voor uit te dagen. Om ergens over na te denken, bij stil te staan, om ergens meer de tijd voor te nemen, om je te motiveren in de sportschool, noem maar op.

Deze week daag ik je uit om weer even scherp te worden op de voornemens die jij voor jezelf hebt. Om extra te letten op de dingen waar jij een tijdje terug aan wilde werken.
Zo merk ik al een tijdje aan mijn weerstand dat ik te weinig fruit eet. Toch lukt het me niet iedere dag om me aan de 2/3 stuks fruit te houden… Daarom ga ik er deze week weer even op letten! Wil je meer water drinken? Deze week weer even op letten! Meer bewegen? Deze week doen! Probeer er deze week weer aan te wennen en een gewoonte van te maken.

Ik daag jou dus deze week uit om weer wat strenger te zijn op jouw voorgenomen voornemens waaraan je wilde werken.

Laat me, in een comment of via instagram of Facebook, weten wat jouw voornemens zijn en hoe je daar deze week aan gaat werken. Gebruik je een foto op instagram gebruik dan de hashtag #mijnvoornemen
Kom op, you can do it!

_________________________________________________________________

lotte mulder

En zoals iedere week laat ik iemand aan het woord die de hashtag #fitindewinter gebruikte. Deze week is dat Lotte met een heel dapper verhaal.

Afgelopen zomer ben heb ik namelijk een opvlamming gehad van de ziekte van Crohn. Het is jaren goed gegaan maar door stress helaas weer actief geworden. Van mei tot september heb ik prednison gehad en dan is het toch erg lastig om af te vallen en stakker te worden.
In deze periode heb ik wel zoveel mogelijk proberen te sporten en het trainingsschema van mijn trainer te volgen, maar was vaak erg moeilijk.
Sinds september gaat het een stuk beter en kon ik overstappen naar andere medicijnen. Nu heb ik genoeg energie om al mijn trainingen te doen en heb ik ook eindelijk wat resultaat van al mijn trainingen, ik ben nu 2% vet kwijt.
Deze winter wil ik dus graag fit worden door mijn doelen te gaan halen voor deze zomer (nog 8% te gaan) en weer zo fit worden dat ik straks weer zonder medicijnen kan.

Ik laat mij door de ziekte van Crohn niet uit het veld slaan! Ik doe kracht en cardio training en doe dit 4 keer in de week. Naast deze trainingen geef ik zelf ook nog eens 2x in de week bootcamplessen. Leuke is dat ik hiermee ook andere mensen kan motiveren om fit de winter door te komen!
De winter vind ik zelf ook een fijne periode om deze doelen te gaan behalen, omdat de winter maanden natuurlijk ook veel feestdagen hebben is mijn motivatie nog hoger wanneer het juist dan lukt. Ik weet dan zeker dat ik dit ook de rest van het jaar vol kan houden.

Op mijn instagram account @lottemulder88 kun je mijn doelen om ‘Fit in de Winter’ te worden, volgen. Ik hoop dat ik ook jullie daarmee kan inspireren om ook Fit te worden deze winter.

10 Comments

Rosemarijn november 16, 2015 at 11:04

Thanks voor de reminder! 🙂

Antwoord
Ploni november 16, 2015 at 11:11

Hele goede challenge monday voor mij haha. Mijn goede voornemen is om weer wat strenger te zijn wat betreft voeding. Minder snoepen (vooral marsepein nu pff..) en vooral in het weekend ook een eetplanning maken. Sporten gaat prima en ik heb er gelukkig ook geen moeite mee om naar de sportschool te gaan!

Antwoord
Marit november 16, 2015 at 22:13

Bah, marsepein! Mijn verslaving is pepernoten, haha! Maar deze week weer even opletten dan he 😉 Je voornemens! Succes!

Antwoord
Celine november 16, 2015 at 13:50

Misschien klinkt het als een rare, maar juist wat vaker rust pakken! En luisteren naar mijn lichaam!

Antwoord
Marit november 16, 2015 at 21:47

Klinkt helemaal niet raar, juist als een goed voornemen! Dan nu ook echt even doen he 😉

Antwoord
Joyce november 16, 2015 at 22:01

Op zich gaan mijn voornemens heel goed. Het enige waar ik soms tegenaan loop is dat ik toch te vaak ja zeg, maar dan tegen eten wat niet zo goed voor me is, en vooral op het werk. Maar ik moet in zulke gevallen echt mijn doel voor ogen houden!

Antwoord
Marit november 17, 2015 at 21:39

gebruik deze week weer even om scherp te zijn en je doelen scherp te houden 😉 Succes!

Antwoord
Marvin november 17, 2015 at 10:34

Mijn voornemen is om wat meer tijd voor mezelf te nemen in plaats van continu bezig zijn met sporten, werken en andere verplichtingen. Gewoon eens lekker rust nemen, wat best heel lastig is…

Antwoord
Marit november 17, 2015 at 21:37

Goed voornemen, succes!

Antwoord
Tessa november 19, 2015 at 16:42

Challenge accepted!
Sinds ik ben gestopt bij mijn oude gym, kan ik in mijn nieuwe de draai nog niet zo goed vinden. Zie nu echt dat ik duidelijk minder in shape ben, dus moet er nu echt flink tegenaan!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs