Challenge MondayHET IS...

#STAPRIL challenge week 3

geschreven door Marit april 15, 2019 2 Comments

Op naar de derde week van de #STAPRIL challenge! Twee weken geleden daagde ik jullie uit om 2.000 extra stappen te zetten, vorige week stonden de actieve minuten centraal en deze week gaat het om IEDER UUR BEWEGEN!

Al eerder schreef ik een blog over waarom zitten zo slecht voor je is. Het wordt aangeraden om dit soort momenten vaker te onderbreken door even te bewegen. Dit hoeft natuurlijk niet elke keer een work out te zijn… even opstaan, een klein rondje lopen (naar de wc, de kraan of het koffiezet apparaat bijvoorbeeld) is al fijn voor je lichaam.

De komende week daag ik je uit om, naast je dagelijkse stappendoel, 10 uur van een dag minstens 250 stappen te zetten. En dit is moeilijker dan je denkt! Je zit al snel een paar uur achter elkaar stil. Daag jezelf dus deze week uit om tussendoor te bewegen. Haal bijvoorbeeld drinken voor je collega’s, vul wat vaker je glas met water, zodat je ook weer vaker naar de wc moet en/of loop af en toe gewoon de trap op en af. Het hoeft niet lang te duren, maar je moet er wel even je best voor doen. Het kan er voor zorgen dat je even uit je houding wordt gehaald en je door de korte activiteit daarna weer gefocust verder kunt!

Fitbit

Op de Fitbit is deze uitdaging gemakkelijk bij te houden. Zoals je in bovenstaande afbeelding ziet, zie je dat ik inmiddels (het is nu middag) 6 van de 14 uren 250 stappen heb gezet. Ik heb ‘m op 14 uur gezet, zodat ik de hele dag heb om de stappen te zetten. Ik moet dus aan het einde van de dag tien puntjes hebben!

Heb je geen Fitbit, dan kun je je stappen via je bepaalde apps op je mobiel bijhouden (bijvoorbeeld “stappenteller”, “pacer” of “walkt”).

Doe je weer mee met de challenge? Ik ben benieuwd hoe jullie invulling gaan geven aan de 250 stappen per uur. Blijf me vooral taggen in jullie momentjes en inspireer en motiveer elkaar! #STAPRIL @fitwithmarit

Veel succes en een fijne week! ♥

2 Comments

Elske De witte april 15, 2019 at 08:25

Leuk!! Ik ga het doen! Ik ben docent dus zal extra veel rondjes door de klas lopen om de leerlingen te controleren!;)
Mooie website heb je!
Aankomende zondag gaat mijn website online. Misschien kunnen we in de toekomst elkaar een keer uitdagen💪

Antwoord
Marit april 18, 2019 at 03:11

Hi Elske,
Bedankt voor je lieve berichtje! Super leuk dat je mee doet met de challenge en succes met je eigen website! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs