Het is weer Soep Sunday! En na een rode en groene soep vond ik het nu tijd voor een oranje soep! Deze soep is gemaakt van zoete aardappel en wortel en zit daarom boordevol vezels en vitaminen. Super makkelijk om te maken en je hebt er 4-6 kommen plezier van!
Nodig (voor 4-6 kommen):
- 500 gram zoete aardappel
- 300 gram wortel/winterpeen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bij 1 cm gember (zonder schil)
- 2 theelepels kurkuma
- peper & zout
- 700 ml groentebouillon
- olijfolie
- evt. feta en kiemgroente als toppings
Doen:
- Doe 700 ml water in de waterkoker.
- Snijd de ui, knoflook en gember klein.
- Snijd de zoete aardappel en wortel in blokjes. De schil kan erom gelaten worden.
- Verwarm olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui.
- Voeg dan de knoflook, gember, zoete aardappel en wortel toe. Bak dit 2 minuten mee.
- Voeg peper, zout en kurkuma toe.
- Voeg dan de groentebouillon toe (gekookt water met tablet of theelepels bouillon).
- Breng aan de kook en laat dan 15 minuten zachtjes pruttelen met een deksel erop.
- Pureren en je soep is klaar!
ENJOY! ♥
