HET IS...Soep Sunday

Soep Sunday: vegetarische erwtensoep

geschreven door Marit januari 30, 2022 0 comments
Vegetarische erwtensoep

Een (vegetarische) erwtensoep kan deze winter uiteraard niet ontbreken! Ik dacht dat het heel moeilijk was om te maken, maar dat viel me echt alles mee. Je hebt alleen iets meer voorbereidingstijd nodig door de spliterwten, de rest is zo gepiept. Echt een aanrader om eens te maken!

Nodig (voor 4-6 kommen):
  • 400 gram spliterwten
  • 1 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 steel bleekselderij + de blaadjes hiervan
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 vegetarische rookworst
  • 2 groente bouillon blokjes
Doen:
  • Doe 1,5 liter water in de waterkoker en zet aan.
  • Doe de spliterwten in een soeppan en voeg hier de bouillonblokjes (gekruimeld), het laurierblaadje en het gekookte water aan toe. Breng aan de kook en zet dan op zacht vuur voor minstens een uur (af en toe even roeren) De spliterwten gaan na ongeveer een uur uit elkaar vallen, waardoor er een groene massa ontstaat. Dit is de bedoeling!
  • Ondertussen kun je de knolselderij schillen en in kleine stukjes snijden, net zoals de winterpeen, ui, bleekselderij en prei (goed wassen!). Snijd van de bleekselderij de blaadjes klein. (zie foto’s hieronder)
  • Als de spliterwten inderdaad wat uit elkaar gevallen zijn, haal je het laurierblad eruit. Daarna kun je de knolselderij, winterpeen, ui, bleekselderij (inclusief blaadjes) en prei toevoegen. Laat de soep dan nog zo’n 30-45 minuten zachtjes doorkoken. De groenten (bijv. de knolselderij) moet zacht zijn. Voeg in de laatste 5 minuten de rookworst in plakjes toe.
  • Dat was het, de snert is klaar! Ze zeggen dat erwtensoep de dag erna nóg lekkerder is, maar vers vond ik ‘m ook erg smaken.

Slurp smakelijk! ♥ 

Vegetarische erwtensoep
Vegetarische erwtensoep
Vegetarische erwtensoep
Vegetarische erwtensoep

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram