Een dagje later online dan de bedoeling, want ik was even gevloerd door een buikgriep. Afgelopen week maakte ik deze tomatensoep en ook al moest ik de afgelopen dagen niet denken aan eten, deze tomatensoep was er goed in gegaan. Het recept is super simpel en is dan ook erg makkelijk om eventuele variatie in te brengen.
Nodig (voor 4 porties):
- 10 (tros)tomaten
- 1 winterpeen
- 2 kleine uien (of 1 grote)
- 4 teentjes knoflook
- 500 ml groentebouillon
- peper & zout
- (vegan) kookroom
- klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- olijfolie om te bakken
Doen:
- Doe 500 ml water in de waterkoker en zet aan (tja, ik zeg het er even bij).
- Snijd de ui en knoflook klein. Snijd ook de tomaten en winterpeen in stukken.
- Verwarm olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg dan de knoflook, tomaat, winterpeen en tomatenpuree toe. Voeg hier peper & zout aan toe. Bak dit samen voor een paar minuten.
- Voeg dan de bouillon samen met het gekookte water toe. Breng aan de kook en laat dan (met deksel) staan op zachtvuur voor 15 minuten.
- Blend, pureer of staafmix dit geheel tot een soep.
- Voeg wat kookroom toe aan de kommen voor een wat romigere smaak.
Slurp smakelijk! ♥
