HET IS...Soep Sunday

Soep Sunday: Spinaziesoep

geschreven door Marit oktober 10, 2021 1 Comment
Spinaziesoep

Het is weer “Soep Sunday”! En deze keer dook ik de keuken in voor spinaziesoep. Nog nooit gemaakt en nog nooit geproefd. Tot nu en dit was zeker niet de laatste keer. Naast dat de soep superrrrr gezond is, is ‘ie ook super makkelijk om te maken en mega lekker (geïnspireerd door dit recept)!

Nodig (voor 4 kommen soep):
  • 500 gram spinazie (ontdooid)(zie afbeelding beneden)
  • 200 gram aardappel (ik gebruikte “iets kruimig”)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 ml groentebouillon (water met 1 blokje of een paar theelepels)
  • (vegan) kookroom
Doen:
  • Zorg ervoor dat de spinazie ontdooid is (3 á 4 uur van te voren uit de vriezer halen).
  • Laat 600 ml water koken in de waterkoker.
  • Snijd de ui in stukjes. Verwarm dan olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
  • Ondertussen kun je de aardappels en knoflook schillen en in stukjes snijden. Voeg dit, samen met de ontdooide spinazie toe aan de pan.
  • Voeg peper, zout, de bouillon en het (gekookte) water toe.
  • Breng aan de kook en laat daarna op zacht vuur 10 minuten door pruttelen.
  • (Staaf)mixen maar!
  • Roer er wat kookroom naar keuze doorheen. Maak eventueel af met geroosterde kikkererwten, pijnboompitten, waterkers en/of croutons.

ENJOY! ♥

Spinaziesoep
Spinaziesoep

1 Comment

Ilse oktober 25, 2021 at 10:27

Oh ja dit staat eigenlijk, onbewust, ook al jaren op mijn lijstje om eens te maken / eten. Om de een of andere reden nog nooit gedaan, maar moet nu toch echt maar eens gebeuren!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram