HET IS...Soep Sunday

Soep Sunday: kerstige knolselderijsoep met paddenstoelen

geschreven door Marit december 19, 2021 0 comments
Knolselderijsoep

Gisteren hadden wij samen met vrienden kerstdiner #1 en ik was verantwoordelijk voor de soep. Geïnspireerd door dit recept maakte ik deze heerlijke, kerstige knolselderijsoep met paddenstoelen, kaas en rucola. We vonden ‘m erg lekker, maar als ik heel eerlijk ben geef ik bij de kerst toch de voorkeur aan een lichter, rood soepje. Slechts mijn persoonlijke voorkeur, mocht je eens iets anders willen is dit zeker een aanrader!

Nodig (voor 4-6 kommen soep)
  • 1 knolselderij (zo ziet dat eruit)
  • 300 gram kruimige aardappels
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon (of meer of minder naar eigen wens)
  • een bakje paddenstoelenmix
  • 5 blaadjes verse salie
  • geraspte kaas (smaak naar eigen keuze)
  • olijfolie, peper & zout

Doen:

  • Doe 500 ml water in de waterkoker en zet aan.
  • Snijd de ui en knoflook klein en leg apart.
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Doe dit ook met de aardappel.
  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en blaadjes salie.
  • Voeg dan de blokjes knolselderij en aardappel toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg ook peper & zout naar keuze toe.
  • Voeg een groentebouillon tablet of poeder, samen met het gekookte water toe aan de pan en breng aan de kook. Zet dan op laag vuur en laat voor 15-20 minuten pruttelen.
  • Ondertussen kun je de paddenstoelen snijden en baken in een bakpan tot ze goudbruin zijn. Hou dit even apart.
  • Pureer/staafmix de soep.
  • Voeg dan wat geraspte kaas toe aan de soep en roer dit er doorheen.
  • Verdeel de soep over de kommen en maak af met rucola, nog meer kaas en de paddenstoelen.

Slurp smakelijk! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs