Deze stond al heel lang op mijn lijstje om te maken, want I love champignonsoep! Mijn vader maakt de allerlekkerste champignonsoep, daar kan ik niet aan tippen, maar deze was ook erg goed gelukt. Heerlijk op deze (soep) Sunday! 😉
Nodig:
- 500 gram champignons (2 bakjes)
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook (mag minder)
- 3 eetlepels bloem
- 700 ml groentebouillon (ik gebruik poeder van EkoPlaza, zie foto)
- 150 ml kookroom (ik gebruikte haver room)
- peper, zout & tijm (mag vers)
- boter
Doen:
- Zet de waterkoker aan met 700 ml water erin.
- Snijd de ui en knoflook klein en de champignons (gewassen/geboend) in plakjes.
- Verwarm wat boter in een soeppan en fruit hier de ui en knoflook in.
- Voeg dan de champignons en tijm toe en bak dit twee minuten mee.
- Voeg dan de bloem toe en bak dit nog één minuut mee.
- Zorg ervoor dat het kokende water met de bouillon gemixt is en voeg dit ook toe aan de pan.
- Breng aan de kook, zet dan op zacht vuur en voeg de kookroom toe. Even roeren, deksel erop en dan voor 15 minuten laten pruttelen op zacht vuur.
- De soep is klaar! In soepkommen scheppen, nog een beetje tijm erover en genieten maar!
Slurp smakelijk! ♥