HET IS...Soep Sunday

Soep Sunday: champignonsoep

geschreven door Marit januari 9, 2022 0 comments
Champignonsoep

Deze stond al heel lang op mijn lijstje om te maken, want I love champignonsoep! Mijn vader maakt de allerlekkerste champignonsoep, daar kan ik niet aan tippen, maar deze was ook erg goed gelukt. Heerlijk op deze (soep) Sunday! 😉

Nodig:
  • 500 gram champignons (2 bakjes)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook (mag minder)
  • 3 eetlepels bloem
  • 700 ml groentebouillon (ik gebruik poeder van EkoPlaza, zie foto)
  • 150 ml kookroom (ik gebruikte haver room)
  • peper, zout & tijm (mag vers)
  • boter
Doen:
  • Zet de waterkoker aan met 700 ml water erin.
  • Snijd de ui en knoflook klein en de champignons (gewassen/geboend) in plakjes.
  • Verwarm wat boter in een soeppan en fruit hier de ui en knoflook in.
  • Voeg dan de champignons en tijm toe en bak dit twee minuten mee.
  • Voeg dan de bloem toe en bak dit nog één minuut mee.
  • Zorg ervoor dat het kokende water met de bouillon gemixt is en voeg dit ook toe aan de pan.
  • Breng aan de kook, zet dan op zacht vuur en voeg de kookroom toe. Even roeren, deksel erop en dan voor 15 minuten laten pruttelen op zacht vuur.
  • De soep is klaar! In soepkommen scheppen, nog een beetje tijm erover en genieten maar!

Slurp smakelijk! ♥ 

Champignonsoep

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volg op Instagram