Na een rode, groene en oranje soep was het nu tijd voor een witte soep! Bloemkoolsoep is altijd lekker, maar nog lekkerder met de vergeten groente “pastinaak“. Een echte aanrader voor deze heerlijke Soep Sunday!
Nodig (6-8 porties):
- 1 bloemkool
- 400 gram pastinaak
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- boter of olijfolie
- peper & zout
- kruiden naar keuze: ik gebruikte chillikruiden en paprikapoeder
Doen:
- Doe 1 liter water in de waterkoker en zet aan.
- Snijd de ui en knoflook klein, de pastinaak in blokjes (schil kan erom gelaten worden) en de bloemkoolroosjes door de helft.
- Verwarm in een grote (soep)pan de boter of olijfolie.
- Voeg hier de ui aan toe.
- Voeg hier dan de knoflook, bloemkool en pastinaak aan toe. Voeg ook peper toe. Bak dit 5 minuten.
- Voeg 1 of 2 groentebouillon tabletten (of een aantal theelepels) samen met het kokende water toe.
- Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes doorpruttelen voor 15 minuten.
- Pureren maar!
- Maak af met eventuele toppings, zoals lente ui, kookroom of wat jou lekker lijkt!
Slurp smakelijk! ♥