HET IS...Vakantie Tijd

Onze routine tijdens het reizen

geschreven door Marit oktober 11, 2019 2 Comments
routine tijdens het reizen

Ik ben gek op ROUTINE! Waar ik ook ben, ik ben al gauw op zoek naar een routine. Een routine vind ik een fijne houvast, het geeft me een gevoel van settelen, van me thuis voelen en ergens ook de controle over hebben. Tell me I am not the only one?!

Aangezien ik merkte dat we tijdens deze reis echt een routine hebben ontwikkeld (vooral dankzij mij, de controlfreak), wat duidelijk anders is dan bijvoorbeeld in Brisbane, leek het me leuk om dit te delen met jullie.

Aan de ene kant is elke dag anders, maar toch komt het ook op hetzelfde neer. Ik neem je mee in een gemiddelde dag!

6:00 uur – “good morning!”

Rond 6:00-6:30 uur komt de zon op. Aangezien we in een tent slapen, merken we dit en is dit voor ons vaak ook het moment om op te staan. Eigenlijk zoals de meeste reizigers om ons heen: de welbekende ritsgeluidjes beginnen vanaf 6:00 uur. Echt een kampeer-gevoel!

In de ochtend is het nog best fris, dus wanneer ik uit m’n heerlijk, warme slaapzak kruip en “naar beneden ga”, trek ik direct een legging en vest aan. 

Het gastoestel wordt uit de auto gepakt, uit de wind gezet en er wordt water opgezet. Hiervan maken we twee mokken koffie en twee glazen met gember en citroen (thee). 

De tafel en stoelen worden in het opkomende zonnetje gezet, zodat we in de steeds warmer wordende zon onze hete koffie en thee kunnen opdrinken, terwijl we de komende dag bespreken (oh en onze nacht nabespreken, want we dromen super veel en de nachtelijke plasjes leveren ook altijd verhaalmateriaal op).

Hierna is het tijd voor ontbijt. Dit is altijd iets van yoghurt, havermout of bananenpannenkoekjes. Vers fruit erbij en smullen maar. Ook zetten we vast wat water op om later onze thermoskannen te vullen met koffie en thee. 

Daarna is het tijd om af te wassen, op te ruimen en de tent in te pakken. Dit doen we vaak rustig aan, gezien het in de (nacht/) ochtend vochtig kan zijn en we de tent niet nat in willen pakken.

Oh ja, niet geheel onbelangrijk, voordat we vertrekken smeren we ons in met factor 50, gezien we veel buiten zijn en de UV straling in Australië erg hoog is. 

Het hangt er vanaf waar we die nacht hebben gestaan of we nog iets gaan doen voordat we weg rijden. Staan we op een mooi plekje (bijv. aan het strand of in een National Park) dan wandelen we nog wat rond of nemen een duik. Soms (heel soms, oeps!) gaan we sporten (voor het ontbijt) of er wordt bijvoorbeeld gevist of gedronet. 

9 á 10:00 uur – “time to move on!”

Meestal staan we op gratis plekjes, dus rijden dan rond 9:00 uur weg. Op een camping moet je meestal voor 10:00 uur je plek verlaten, maar wij nemen het er stiekem nog van om nog even onze dingen op te laden, te douchen en wat dingen te koken in de campkitchen. Hierna rijden we meestal naar een plekje wat we graag willen zien (bijv. een waterval, park of een bepaalde look-out).

12:30 uur – “lunchtime!”

Rond dit tijdstip beginnen de maagjes te knorren. Via de reis app zoeken we een plekje waar bijvoorbeeld picknicktafels staan of wat een leuk plekje aan het water is. Meestal hebben we wat gekookte eitjes liggen in de koelkast en smeren nog wat broodjes met jam en pindakaas.

Of we rijden daarna weer verder of blijven hangen op zo’n plek. Rond wandelen, de zee in, lezen, laptoppen… Het is elke keer anders, maar op de één of andere manier vliegt de tijd altijd voorbij, haha!

16:00 uur – “op zoek naar een slaapplek”

Omdat het rond 18:00 uur donker wordt, vind ik het fijn om voor die tijd ergens te staan. Rond 16:00 uur zoeken we vaak een plekje op (via de app) waar we heen rijden. Eén keer in de vijf-zes dagen doen we flinke boodschappen, één keer in de twee dagen moeten we al ons water bijvullen en er moet ook (vaker dan we willen) getankt worden. Dit soort dingetjes zijn handig om te doen voordat we op een plek gaan staan.

Soms rijden we uren naar een volgende plekje, omdat er gewoon niets is in de tussentijd. In de auto schrijven we vaak onze verhalen bij (ik voor m’n blog, Tom voor Polarsteps) of we zetten muziek of een podcast op. We vervelen ons eigenlijk niet zo snel, want elke kilometer is anders!

18:00 uur – “ik duik mijn keuken in!”

Rond dit tijdstip komen we vaak aan op onze slaapplek. Soms begin ik gelijk met komen, maar meestal gaan we eerst nog even zitten met een chippie, biertje en wijntje. Waar we ook staan, de zonsondergang blijft prachtig!

Hierna is het tijd om te gaan koken. Tom gaat hout zoeken voor een kampvuur, gaat vissen of zet de tent vast uit. 

Ook al eten we vrij simpel, ik vind dit koken zo leuk om te doen! Er is altijd wat te kijken tijdens het koken en ik word er gewoon blij van!

Na het eten schrijven we in ons dankbaarheidsboekje, wordt er vaak nog een spelletje (skip-bo is onze favoriet) gespeeld en is het uiteraard tijd voor een TimTam koekje (eten we al 11 maanden iedere avond, haha)! En als Tom een kampvuur heeft gemaakt, worden er nog wat marshmallows bij gegeten. Yum!!!

20:00 uur – “ik ga naar boven!”

Rond 20:00 uur vind ik het tijd om “naar boven” te gaan. Het is erg donker en vaak best koud. Boven in bed kijk ik nog even Netflix (zit helemaal in het nieuwste seizoen van Orange Is The New Black). Dit is echt mijn bankhangmomentje, heerlijk! Tom joint soms, maar blijft soms ook nog buiten om te genieten van de prachtige sterrenhemel. 

Niet veel later gaan de oogjes toe voor een heerlijk nachtje in ons knusse tentje! En dan begint het riedeltje de volgende dag gewoon weer! 

Klinkt saai he?! Toch vind ik het heerlijk om zo’n routine te hebben. Ik kan het soms best moeilijk vinden als er opeens plannen veranderen (hate it, but can’t help it), maar tijdens het reizen zijn we best flexibel en leven we echt per dag. Geen plan is voor ons het beste plan, maar een beetje routine is een fijne houvast!

2 Comments

Lisanne oktober 23, 2019 at 14:20

Ah, dit klinkt zoooo heerlijk! Echt genieten. Ik krijg meteen zin om ook te reizen.

Antwoord
Marcella november 6, 2019 at 12:47

Fijne routine joh! Heb meteen zin om op reis te gaan!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram