Deze stond al lang op mijn to-soup lijstje en ik heb ‘m eindelijk gemaakt: linzensoep! Super lekker, makkelijk en voedzaam… deze ga ik zeker vaker maken en ik hoop jullie ook! (Geïnspireerd door dit recept.)
Nodig:
- 350 gram rode linzen
- 2 winterpenen
- paar steeltjes bleekselderij
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 1000 ml groentebouillon
- 2 uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- evt. verse koriander + kookroom
Doen:
- Doe 1000 ml water in de waterkoker en zet aan.
- Snijd de ui, knoflook en rode peper klein (en zonder pitjes). Snijd ook de winterpenen en bleekselderij in plakjes.
- Verwarm in een soeppan olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan ook de winterpeen en bleekselderij toe. Bak dit een paar minuten mee.
- Voeg dan de rode linzen, tomatenblokjes, kruiden en groentebouillon toe. Roer dit geheel en breng aan de kook. Laat daarna op laag vuur pruttelen voor 25 minuten.
- Nu kun je het pureren. Je kunt het wat grover houden (niet alles pureren) of wel alles glad pureren.
- Afmaken met verse koriander en kookroom en smikkelen maar!
Slurp smakelijk! ♥
1 Comment
Hoi Marit,
Op welk moment moet de kokosmelk toegevoegd worden?
Groeten Yvonne