HET IS...Vakantie Tijd

Reizen in Australië: Q&A

geschreven door Marit december 11, 2018 0 comments

Sinds het begin van onze reis krijg ik via Instagram veel vragen over het reizen hier in Australië. Het leek me daarom handig en fijn om in een blogpost antwoord te geven op jullie vragen, zodat anderen het ook kunnen lezen! In de vorige blogpost vertelde ik al meer over de kosten, het dagbudget en hoe we hebben geboekt. Deze keer tijd voor andere vragen!

Hoe is het rijden en leven in een camper?
Zoveel beter en leuker dan ik had verwacht! Ik vind het echt heerlijk, zo’n klein huisje op wielen. We hebben bijna alles bij de hand (alleen geen wc en douche) en het kookt, zit en vooral slaapt prima! Hij rijdt trouwens ook top!

Welke route maken jullie precies en hoeveel weken heb je daarvoor nodig?
We reizen nu van Sydney naar Cairns, een bekende route aan de Oostkust. Je kunt deze route ook verkorten, of een andere route pakken, zoals bij Melbourne naar beneden of de Westkust. Hoeveel weken je ervoor ‘nodig’ hebt, is natuurlijk aan jezelf, maar wij vonden 5 weken voor 3000 kilometer wel goed klinken. We maken uiteindelijk veel meer dan 3000 kilometer, maar vinden het qua tijd nu goed lukken. Langer had ook zeker gekund, korter ook (maar zou niet korter dan drie weken doen).

Hebben jullie van tevoren een route uitgestippeld? Of ter plekke?
We bepalen per dag (eigenlijk per uur) waar we heen gaan (lange leve Google Maps en meestal goed internet) en ter plekke hoe lang we ergens blijven. We wisten natuurlijk dat we deze route gingen doen, maar geen afspraken over hoe lang we waar blijven.
Als je meer over onze route wilt weten, check dan de
#camperlife blogs!

Oostkust doenbaar met kids?
Lastig te beantwoorden, omdat we natuurlijk zelf geen kinderen hebben en je het dan op een andere manier bekijkt. En ik ook de context niet weet. Hoeveel kinderen, hoe wil je reizen, hoe lang, etc. Zelf heb ik, toen ik 14 (en mijn zusje 11) was, samen met mijn ouders in een camper in Australië gereisd en dat vonden we heel erg leuk! Genoeg campings met activiteiten voor de kinderen, het zwembad, strand, andere kinderen…

Hoe houdt je gezond eten daar vol?
We doen dagelijks boodschappen en eten vrij weinig buiten de camperdeur. Ik hou nou eenmaal van gezond eten (groenten, fruit, bonen, etc.) dus we eten al vrij snel gezond. Maar ook genoeg ‘ongezonds’ hoor. Chips, wijn, chocolade…

Eten ze daar veel vega?
Dat valt me helaas heel erg tegen! De keuze is naar mijn idee erg beperkt in de supermarkt (voor nep-vlees). Er ligt echt mega veel vlees in de supermarkten en er is echt maar een halve bij halve meter aan vegetarische opties. Ook met uiteten is er vegetarische keuze, maar vaak erg weinig. In de grotere steden is er wel veel keuze hoor! En de vegetarische opties die er zijn in de supermarkten, zijn prima! 

Ik ben dus super bang voor wilde dieren… zijn jullie er al veel tegengekomen of valt dat mee?
Daar hebben wij ook veel verhalen over gehoord! Tot nu toe valt dit heel erg mee! Wel heel veel dieren overal, maar nog niet gevaarlijk. Of althans, daar wordt genoeg voor gewaarschuwd. We hebben nu wel delen aan de kust waar je niet kunt zwemmen door de krokodillen en de vele insecten zijn soms wat irritant, maar verder nog niet ergens bang voor geweest. Dat is in de outback denk ik wel anders!

Zou je in Aussie willen/kunnen wonen?
Kunnen wel, willen niet. Ik zou niet voor echt lange tijd zo ver van mijn familie en vrienden willen zijn!

Hoe kon je alles thuis zo achterlaten en gaan? 
Door alles goed te regelen en gewoon te gaan! 😉

Wat voor camera gebruik je voor foto’s?
iPhone X!

Welke plek raad je tot nu toe het meeste aan?
Noosa!

What’s next?
Over een paar dagen leveren de de camper in en dan blijven nog een paar dagen in Cairns. Vanaf daar vliegen we weer helemaal naar beneden, naar mijn familie in Melbourne! Daar blijven we in ieder geval met kerst en daarna weten we het nog niet!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in een reactie hieronder (dan kunnen anderen ook meelezen!)!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs