HET IS...Vakantie Tijd

Reizen in Australië: kosten, dagbudget en sparen

geschreven door Marit december 6, 2018 6 Comments

Eigenlijk had ik verwacht dat als ik aan de andere kant van de wereld zou zitten, het contact met jullie zou verminderen. Jullie winter, ik zomer, jullie druk met van alles, ik alleen maar mooie plaatjes delen… een ver van je bed show waar je misschien niets van af wilt weten. Niets is minder waar. Ik ontvang mega veel lieve berichtjes van jullie. Support, tips, heimwee-berichtjes en ook heel leuk: berichtjes dat een aantal van jullie overwegen hetzelfde te gaan doen… TOF! Ik vind het super leuk om jullie berichtjes te antwoorden, maar ik krijg veel dezelfde vragen. Het leek me daarom handig om jullie vragen op een rijtje te zetten. Vandaag beantwoord ik een gedeelte wat het meest gevraagd werd. Hopelijk heb je er wat aan!

Voordat ik begin, wil ik nog zeggen dat dit alles vanuit mijn eigen optiek is. Ik ben natuurlijk geen professional op dit gebied en het is puur op eigen ervaring tot nu toe gebaseerd. Pin je er niet te veel aan vast. Wil je echt naar Australië, zoek dan meer op dan deze blog! 🙂

Kosten?

De meest gestelde vraag. En een vraag die afhankelijk is van veel aspecten. Hoe lang ga je op reis? Ga je alleen? Hoe wil je gaan reizen? Waar wil je gaan reizen? In welke periode wil je gaan reizen? Laat je je verzekeren?
Allereerst heb je ontzettend veel keus in wat voor camper je wilt gaan rijden, waar je deze wilt gaan huren en voor hoe lang. Ik denk dat je zelf eens op internet moet gaan kijken naar camper-verhuur-sites. In de kerst- en oud & nieuw periode is het bijvoorbeeld veel duurder om een camper te huren en om op  een camping te staan. 
Je kunt ook een auto kopen, omtoveren tot huis op wielen en later weer verkopen. Of je kunt met de bus reizen en elke nacht in een hostel slapen. Er zijn zoveel opties! Ik zou eerst bedenken hoe lang je wilt gaan en in welke periode (het is niet altijd zomer in Australië) en dan op onderzoek uit (internet, reisbureaus). 

Dagbudget?

Los van de camper en verzekeringskosten proberen we ons aan en dagbudget van 100 dollar (66 euro) te houden. Benzine, camping, eten en overige dingen (bepaalde activiteiten zijn toch wel uitschieters). Dit lukt tot nu toe prima! We eten veel uit onze eigen keuken, want buiten de deur eten is toch wel erg prijzig en vaak al de helft van ons dagbudget. Af en toe buiten de deur ontbijten vinden we wel heel leuk (en lekker)!
Aanrader dus om alle kosten bij te houden. Zo houd je het inzichtelijk, maar het is ook gewoon cool als het je lukt om je aan het dagbudget te houden (dagen met tanken + boodschappen doen compenseren het weer met andere, goedkopere dagen)! 

Sparen?

We wisten nog niet precies waarvoor en wanneer, maar we zijn een tijd terug begonnen met gezamenlijk sparen. Hier hebben we tot nu toe alles van betaald. We hebben dus een tijdlang geld opzij gezet en daar bekostigen we deze reis van. Hoeveel dit precies is, vind ik persoonlijk, maar ik denk dat je zeker wel moet gaan sparen, wil je zo’n reis maken. En dat is ergens natuurlijk ook heel leuk. Sparen voor een doel en dan je dromen najagen! 
Mijn tip is wel om te gaan bedenken waarvoor je gaat sparen (een realistische doel is toch wel wat leuker lijkt me) en elke maand een bedrag opzij te zetten. Dit kan al een klein bedrag zijn, je merkt er vaak niets van! 

Boeken?

Een tijd terug zijn we langsgegaan bij Kilroy en zij hebben ons van heel veel informatie en advies voorzien. We vonden het heel prettig om op deze manier alles te boeken, omdat we zo ook echt alles regelden en we veel hadden aan hun informatie. Daarnaast waren we bij het boeken beide nog onder de 31 jaar, wat zorgde voor leuke kortingen! Wij zijn tot nu toe heel tevreden over het boeken bij deze organisatie! Je tikt in één keer heel veel af, maar dan heb je ook gelijk heel veel geregeld. 

Dat waren nog maar vier vragen, maar deze hadden een uitgebreide uitleg nodig. In de volgende blog zal ik vragen beantwoorden als:
Hoe lang blijven jullie weg?
Hoe hebben jullie de route uitgestippeld? 
Hoe heb je dit allemaal voorbereid?
Eten ze daar veel vega?
Zijn daar veel wilde dieren?

En nog meer! Heb je een vraag naar aanleiding van deze blog? Stel ‘m vooral in een reactie! Zo kunnen anderen ook meelezen met het antwoord!

PS. Ik krijg ook veel vragen over welke route we doen. Dit kun je allemaal in de #camperlife blogs op mijn website teruglezen! 

♥♥

6 Comments

Yvonne december 7, 2018 at 12:46

Kom je ook naar Perth??? Ik woon in Perth met nog heel veel leuke Dutchies! hahaha.
Ben je gaan volgen via me zusje die heerlijke gerechten van jou had. Dus vond het helemaal leuk toen ik zag dat je naar Australia kwam.

Heel veel plezier nog, ziet er allemaal te gek uit.

Antwoord
T december 11, 2018 at 00:24

Wat een trip! Wie weet waar next. Perth, Brisbane of..? Xx

Antwoord
Vera december 11, 2018 at 13:52

Hmm, om heel eerlijk te zijn had ik verwacht dat dit artikel wat meer grip zou geven op de kosten en ook wat meer voorbeelden liet zien. Het feit dat je moet sparen en dat de kosten kunnen verschillen per vakantie, lijken mij vanzelfsprekendheden. Ik was nou juist benieuwd hoeveel jouw variant ongeveer kost, naar aanleiding hiervan kun je zelf een inschatting maken. Een beetje een lijstje zoals Claire voor haar New York avontuur (verblijf X, vliegticket X, verzekering X). Het voorbeeld van het dagbudget gaf bijv. wel toelichting! Echter snap ik als je geen inzicht in wilt geven in het hele kostenplaatje, maar dan is een artikel als hierboven gewoon niet heel nuttig. Desalniettemin volg ik je Australië avontuur met veel plezier en kijk ik uit naar de volgende artikelen! 🙂

Antwoord
Vera december 11, 2018 at 13:55

Oh oeps, nu ben ik helemaal het filmpje van Claire vergeten te linken. Deze bedoelde ik: https://www.youtube.com/watch?v=5bYLa1tQmkI

Antwoord
Marit december 12, 2018 at 02:57

Hey Vera,

Bedankt voor je berichtje en mening. Ik snap wat je bedoeld, maar ik vind het zelf wat persoonlijk om te laten weten hoeveel wij precies hebben betaald. Daarom heb ik er juist bijgezet dat je dit zelf kunt opzoeken. Er zijn genoeg websites die campers verhuren. Daar zou iedereen zelf eens kunnen kijken. Hoeveel wij er voor hebben betaald, kan weer heel anders zijn in een andere periode, bij een andere verhuurder en met een andere variant. Logisch, maar ik wil geen verkeerd beeld geven van kosten en vind als je echt interesse hebt, dan zou ik echt zelf goed op onderzoek gaan! Wil iemand specifiek iets weten over iets, kun je me altijd mailen! Dit geldt ook voor de verzekering eigenlijk (wat voor, hoe lang, etc.). Ik had er inderdaad bij kunnen zetten hoeveel de vliegtickets waren, vergeten! We hebben 600 euro p.p. voor een enkeltje betaald. 🙂 Voor de periode dat wij gingen een redelijke prijs, maar ook dit is weer zo afhankelijk van periode!

Nogmaals, mocht je meer willen weten over iets van camper kosten, mail me even! Vond het wat persoonlijk om onze kosten er echt in te vermelden, maar wilde wel een beeld schetsen. Hope you understand! 🙂

Antwoord
Vera Boekelman december 18, 2018 at 15:35

Bedankt voor je antwoord Marit, ik snap het! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs