Challenge MondayHET IS...

Overwinnings challenge

geschreven door Marit september 14, 2015 11 Comments

Wat een heerlijke ontbijtjes zag ik voorbij komen via #ontbijtchallenge op instagram! Leuk om te zien dat we elkaar kunnen inspireren en vooral goed om te zien dat er tijd wordt gemaakt om te ontbijten!

Genoeg over het ontbijt! Op naar de volgende challenge deze maandag!
Ik daag jou deze week uit om op via instagram jouw overwinning van de afgelopen tijd te delen, of iets waar je mee bezig bent om te overwinnen. Dit kan door middel van een quote, een bepaalde foto, een tattoo, sieraad… Er is vast wel iets wat bij jouw overwinning past!
Het is misschien niet zomaar iets voor jou om te delen op instagram, daarom is dat juist de uitdaging. Om eens stil te staan bij jouw eigen overwinning(en). Je mag daar best trots op zijn en dat aan anderen laten zien! Are you in? Deel dan jouw overwinning met de #overwinningschallenge.
Vind je het spannend om te delen, mag je me ook natuurlijk persoonlijk ook een berichtje sturen!

Ik zal vertellen wat mijn overwinning van de afgelopen tijd, is, maar wat anderzijds nog steeds een uitdaging is en (ik denk) zal blijven. Controle. De controle loslaten. Ik heb het liefst de touwtjes in handen, op veel gebieden, maar vooral op sport en eet-gebied. Waar ik eerder overmatig sportte en te weinig at, wilde ik daarna juist perfect eten, perfect trainen, geen maaltijd of training overslaan. Inmiddels kan ik dit steeds meer loslaten. Als er geen tijd is om te trainen, dan is dat er even niet en verdwijnen heus niet al mijn spieren. Die motivatie blijft wel, dus die work out komt wel! Ik kan nu bij mensen eten, zonder me zorgen te maken over of ik niet direct kilo’s aankom. Dat klinkt misschien gek, maar zo ging het wel eens in mijn hoofd. Gelukkig realiseer ik me inmiddels dat planningen die niet doorgaan, niet erg zijn en dat als het anders loopt dan gepland, er heus niet direct ernstige dingen met mij en m’n lichaam gebeuren.
Loslaten gaat de afgelopen tijd al heel erg goed, toch zijn er wel dingetjes die ik nog wat lastiger vind om los te laten! Vandaar dat ik mezelf deze week als uitdaging geef, of nouja eigenlijk aan mijn vriend, dat hij mijn mijn ontbijtje mag maken. Dat is iets wat ik lastig blijf vinden, mijn ontbijt door iemand anders laten maken, vraag me niet waarom, maar dat is echt een controledwang. Alsof als ik grip op mijn ontbijt heb, ik ook grip op de rest van de dag heb. Dat wordt dus de uitdaging voor mezelf (en hem) deze week 😉 een ontbijtje maken zonder dat ik er naast sta te zeggen wat ik wel of niet wil.

Dus dat. Dat dus. EN DOOR! Ik ben heel erg benieuwd naar jouw overwinning en misschien kun je er voor jezelf ook nog een kleine uitdaging aan koppelen! Ik laat je zeker weten hoe mijn uitdaging ging!

Een fijne week!

11 Comments

joyce pos september 14, 2015 at 11:16

mijn overwinning waar ik sinds oktober 2014 mee bezig ben geweest is : Loslaten
Letting go heerlijk toen frozen met het nummer let it go uitkwam perfecte timing voor mij.
Zowel op het werk als thuis / prive moest ik zaken loslaten.
Je kan immers alleen regie voeren over je eigen acties wat er om je heen gebeurd moet je laten gaan.
Dit kan ik als persoon niet beinvloeden. regelmatig dat ik dus ook hardop zeg. Laten gaan, laat maar gaan laat het los. dit werkt en hierdoor heb ik veel meer rust en kan ik meer genieten ! 😀

Antwoord
Marit september 15, 2015 at 08:53

Je hebt zo gelijk Joyce! Regie op je eigen acties, maar de rest niet! Goed om eens te horen 😉

Antwoord
Iné september 14, 2015 at 12:49

Goed stukje Marit, en knap dat je al zoveel meer de controle kunt loslaten.
Ik vind het een heel herkenbaar verhaal; ook ik ben een controlfreak in zowel eten als andere (vaak onbenullige) dingen. Je ontbijt ‘uit handen geven’ is een mooie stap; ik kreeg ooit als oefening mee dat mijn vriend m’n avondeten moest opscheppen. Hartstikke moeilijk aan het begin, maar als je na een tijdje merkt dat het heus geen nare gevolgen heeft helpt het ook om andere dingen los te laten. En rationeel wéét je dat natuurlijk allang, maar kleine challenges kunnen je daar wel goed bij helpen.
Ik zit middenin m’n eigen challenge die gelukkig supergoed gaat: calorieën opgehoogd van 1600 naar 2000. Gainz weet je! 😉
Succes en geniet van je ontbijtjes!

Antwoord
Marit september 15, 2015 at 08:53

Wat goed Iné, dankje voor je reactie! En go voor de gainz!

Antwoord
mk september 14, 2015 at 16:50

Hoi Marit, mooi deze challenge! Hoe is het jou gelukt om de controle meer los te laten, heb je tips? Want ik herken het enorm.

Ik heb mezelf voor de uitdaging gesteld om 3 kilo aan te komen, juist om die angst voor een paar kilo erbij aan te gaan. Ik heb nu volgens de boekjes ook net wat ondergewicht, dus ook voor mijn gezondheid is het waarschijnlijk geen slecht plan. Alhoewel ik moeite heb om echt op de BMI-cijfertjes te vertrouwen. Ik wil me aan de ene kant laten wegen/meten bij de sportschool, om te kijken hoe het met vet- en spierpercentage zit, maar aan de andere kant ben ik bang dat ik er dan alleen maar meer geobsedeerd door ga raken.

Antwoord
Marit september 15, 2015 at 08:52

Hey Marinke! Goeie vraag, het is echt stapje voor stapje gegaan en vooral omdat ik merkte dat mijn lichaam niet van de één op andere dag veranderde. Soms deed ik het gewoon en daarvan leerde ik alleen maar. Op het moment soms even moeilijk, maar daarna een overwinning! Stel eens voor jezelf op wat je graag wilt loslaten en werk daar echt naar toe, dan kan het zo als een overwinning voelen!
Je kunt je laten meten op de sportschool, zodat je bijvoorbeeld kunt werken naar echte resultaten. Maar, als je denkt dat je te geobsedeerd raakt, vooral niet doen. Laat het je eens overkomen en zie wat er gebeurt! Succes!

Antwoord
mk september 15, 2015 at 15:04

Bedankt!

Antwoord
Ilse september 15, 2015 at 12:29

Wat een goede, maar soms zeker ook lastige uitdaging heb je jezelf gesteld. Ik vind het soms ook erg lastig om dingen uit handen te geven.
Mijn uitdaging voor komende weken gaat de 4mijl van Groningen zijn! Eerste run ooit en ik moet nog heel wat trainen om ‘m uit te kunnen lopen, maar daar is het ook een uitdaging voor hè ;-)!

Antwoord
Ronald september 16, 2015 at 11:49

Dan heb je meteen een mooie eerste loop uitgezocht Ilse.

Mijn overwinning was toen ik laatst in Bakkeveen aan het hardlopen was geweest en daarna de uitkijktoren (23 meter hoog) ben opgerend met mijn hoogtevrees.

Ik ben gewoon de trappen op gaan rennen en net zolang door gerend totdat ik helemaal boven was.

Daar aan gekomen was het heerlijke gevoel van “dat heb ik toch maar weer even gedaan”.

Leuk om te lezen dat ik niet de enige controlfreak ben haha.

Antwoord
Marit september 17, 2015 at 09:45

Wauw, knap Ronald! Je zult wel met een heel trots hoofd daar gestaan hebben!

Antwoord
Ronald september 18, 2015 at 08:44

Inderdaad trots, en verbaasd dat het achteraf allemaal wel meeviel die hoogtevrees.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram