Challenge MondayHET IS...

Oud maar goud

geschreven door Marit november 9, 2015 0 comments

Gisteravond pakte ik na het avondeten een bakje ijs (jup, die B&J pompoen cheesecake, zo lekker!). En toen bedacht ik me: dit is iets wat we vroeger thuis deden. Thuis bij mijn ouders. Iedere zondagavond was het ijsjesavond. Wij deden niet aan patat-dag, aan pannenkoeken-dag, maar wij hadden standaard de ijsjesavond. Vaak wel na een patatje of pannenkoek op de zondagavond, maar dat was nooit zeker: het ijstoetje na het avondeten wel! We mochten altijd twee smaken schepijs zoeken + een sausje + slagroom. Oh oh oh, genieten! En nog steeds kan ik enorm van zulke momentjes genieten.
Niet alleen was dit een wekelijks terugkom moment, ook was het woensdag wentelteefjes-dag en zo hadden we wel meer gewoontes binnen ons gezin.

Ik weet bijna zeker dat jij dit ook had! En daarom heb ik deze week de Challenge Monday hieraan gekoppeld. Wat was vroeger iets bij jullie iets structureels waar je altijd naar uit keek en wat je heel erg lekker vond? Of misschien juist het tegenovergestelde… kon je vroeger de bloemkool van je moeder wel schieten, maar smacht je er nu naar? Ik daag jou uit om deze week iets te eten/drinken wat je doet denken aan vroeger. Deel jouw momentje op instagram met de hashtag #oudmaargoud
Ben super benieuwd naar wat voor gewoonten jullie vroeger hadden en hoe je daar nu op terugkijkt!

____________________________________________________
En daarnaast is het natuurlijk tijd om iemand aan het woord te laten voor de #fitindewinter challenge. Deze week vroeg ik Elodie om te vertellen over haar motivatie om in de winter te sporten en met haar motivatie, motiveert ze jou en mij!

“Nu de mooie herfstdagen toch een klein beetje worden ingewisseld voor wat koeler en guurder weer en mijn instagramfeed zich vult met pepernoten cheesecake in allerlei variaties, kun je jezelf afvragen waar ik de motivatie  vandaan haal om toch te blijven sporten. Nou eigenlijk is het makkelijker dan je denkt! In plaats van de herfst, het weer, de pepernoten of de hond van de buren te zien als reden om niet te sporten zie ik deze juist om wel te sporten! Jij verdient die pepernoten cheesecake dubbel en dwars omdat jij je laatste work out hebt gerockt! Die marathon van je favo serie? Die kun je kijken na je run! Probeer voor jezelf alvast een leuke beloning te verzinnen, voor na je work out. Zo zit je de hele winter zonder schuldgevoel te genieten. En voor je het weet kun je de wintertrui weer uit en heb je niet te vrezen, want ze zeggen niet voor niets: summerbodies are made during the winter ;)”

Ben het zo met je eens, Elodie, mooi gezegd! Vooral die pepernoten cheesecake 😉

Blijf vooral de hashtag #fitindewinter gebruiken en wie weet kom jij snel hier aan het woord!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram