HET IS...Openhartig

Openhartige verhalen 11 t/m 20

geschreven door Marit augustus 2, 2018 0 comments
blog foto

Wat ben ik ontzettend trots, want inmiddels staan er 20 openhartige verhalen van lezers online. Persoonlijke verhalen waarin eerlijk vertelt wordt over de obsessieve, ongezonde relatie die er in het verleden was met eten en sporten. Voor de meiden fijn om hun verhaal te doen met vooral de bedoeling om anderen te inspireren. Want het leven is te mooi en te kort om je de hele dag door druk te maken over eten en sporten. Om de twee weken staat er een “Openhartig” online. De eerste 10 openhartige verhalen heb ik in deze blog samengevat. Deze keer vat ik de laatste 10 blogs voor je samen, vertelt door mega dappere, inspirerende dames!

Openhartig #11: bang om ziek te worden van bepaalde voeding
In deze blogpost vertelt Iris haar persoonlijke verhaal over hoe zij veel eten vermeed, omdat ze bang was om er ziek van te worden. Door te sporten kreeg ze weer vertrouwen in haar lichaam en nu durft ze steeds meer eten wel weer te eten.

Openhartig #12: hoe “cheat meals” veranderden in eetbuien
Jamie vertelt eerlijk over hoe ze haar calorieën altijd bijhield, maar hier op een gegeven moment klaar mee was. Toen pas begon de ellende… ze kreeg last van oncontroleerbare eetbuien. Haar relatie met eten was totaal uit balans en ze werd steeds ongelukkiger. Inmiddels weet ze wat de oorzaak is, gaat het beter en helpt het om erover te praten, want je hoeft je er niet voor te schamen.

Openhartig #13: fit worden met de diagnose autisme
Begin april was het de week van autisme en daarom wilde Petra graag haar verhaal doen over op wat voor manier autisme een rol in haar leven speelt en hoe ze dit combineert met zelfliefde, voeding en sport.

Openhartig #14: van onschuldig afvallen, naar obsessief en uitgeput
Een anoniem vertelt over hoe ze door onzekerheid onschuldig wat wilde afvallen. Al snel werd dit obsessief en ging er ontzettend veel om in haar hoofd, wat haar uitputte en ze uiteindelijk halt heeft geroepen.

Openhartig #15: pijn door eten – PDS
Pauline vertelt over de pijn die ze vaak door eten kreeg. Ze werd gediagnosticeerd met PDS. Ze gooide haar levensstijl om en kan er nu veel beter mee leven. Toch vindt ze dat er nog steeds veel onbegrip voor is.

Openhartig #16: herstellen van boulimia
Een anoniem vertelt over hoe eten een uitlaatklep voor haar was en hoe het doel om fit te zijn omsloeg in eetbuien. Uiteindelijk kreeg ze de diagnose boulimia en heeft ze de knop omgezet. Ze wil laten weten dat het niet zwak is om aan de bel te trekken bij een eetprobleem, maar juist getuigd van kracht.

Openhartig #17: dik en lelijk
Een anoniem vertelt over hoe ze al vanaf jongs af aan kampte met een negatief zelfbeeld. Ze wilde afvallen en dit lukte, maar er zat geen stop meer op en ze at minder en minder… inmiddels gaat het veel beter en vertelt ze haar verhaal.

Openhartig #18: ik verloor de helft van mijn lichaamsgewicht
Leen vertelt over hoe ze haar hele leven overgewicht had en haar troost zocht in eten. Op haar 27e heeft ze voor een gastric bypass-operatie gekozen en verloor ze de helft van haar lichaamsgewicht. Dat ging fysiek goed, maar op mentaal vlak kwam daar ook veel bij kijken.

Openhartig #19: hoe intensief sporten heeft bijgedragen aan een burn-out
Valérie vertelt over hoe ze elke dag sportte, naast een baan van 40 uur per week. Meiden op Instagram waren haar voorbeeld en ze werd ontzettend streng voor zichzelf en luisterde niet naar de signalen van haar lichaam. Klik op de link om haar hele verhaal te lezen.


Openhartig #20: slank en ongelukkig
Michelle vertelt over hoe ze altijd dacht gelukkig te kunnen zijn met een slank lichaam. Ondanks dat ze afviel, was ze nog steeds niet gelukkig. Hoe dat kwam? Dat lees je in haar persoonlijke verhaal.

Lieve, dappere meiden, bedankt dat jullie je persoonlijke verhaal wilde delen op mijn blog. Ik weet zeker dat veel andere meiden én jongens hier veel aan zullen hebben. Wil jij ook anderen inspireren met jouw verhaal? Wil je vertellen over hoe je een ongezonde relatie met sporten en eten had en hoe je dit nu achter je hebt gelaten? Stuur dan een mailtje naar info@fitwithmarit.nl.

♥♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram