HET IS...Openhartig

Openhartig #25: het kleine dikkertje

geschreven door Marit oktober 18, 2018 0 comments
blog foto

In het rubriek “Openhartig” deel ik om de twee weken een inspirerend verhaal, geschreven door een lezer. Een persoonlijk verhaal waarin iemand open vertelt over haar of zijn (ongezonde) relatie met sporten en/of eten. Eerder deelde ik mijn persoonlijke verhaal (de reden waarom ik ben begonnen met mijn blog). Na mij hebben nu inmiddels al 24 andere meiden hun persoonlijke verhaal gedeeld. Super stoer en dapper!
Deze keer vertelt Mariska haar persoonlijke verhaal. Zij vertelt over hoe ze altijd al wat steviger was, totdat ze gezonder ging eten en bewegen. Ze wilde steeds minder wegen en sloeg erin door. Lees haar hele verhaal hieronder.

“Ik ben Mariska, 27 jaar en eindelijk een stuk minder onzeker.
Als klein meisje was ik altijd al best wel vol. Volwassen mensen in mijn omgeving noemden me ook wel “het kleine dikkertje”. Gelukkig groeide ik nog een stukje toen ik wat ouder werd, maar bleef ik mijn “baby vet” altijd houden. Tijdens mijn middelbare school periode voelde ik me dan ook altijd onzeker en zag ik dat de dunne meiden altijd populair waren en dat wou ik ook. Maar ik toch wel een emotie-eten en erg onzeker.

In januari 2011 ben ik samen met mijn zus gestart om gezonder te gaan eten en bewegen. Waar ik voorheen alles at wat ik wou, ging ik nu aan de crackers met kipfilet en begon ik aan groepslessen in de sportschool. Het afvallen lukte eindelijk en hier voelde ik me ook goed bij. Ik hield dit lang vol en het werd een leefstijl. Ik merkte echter dat ik een stapje verder wou en begon met een online coaching programma eind 2015.

In mijn hoofd zat het nog steeds dat als ik onder een bepaald getal zou wegen, ik vast en zeker eindelijk een platte buik zou hebben en niet meer onzeker zou zijn. Vol goede moed startte ik dit plan. De kilo’s vlogen er in het begin af, wat was ik blij. Totdat ik op gegeven wat kilo’s minder woog, nog geen platte buik had en weinig energie had. Op dat moment besefte ik het zelf nog niet, maar achteraf zie ik in dat dit programma mij niet bracht wat ik zocht; 1300 kcal eten, 6 dagen per week intensief trainen en nog niet tevreden.

Na te stoppen met het programma, moest ik weer leren om meer te eten. Bang om aan te komen was ik enorm en dit ging dan ook met best wat ups en downs. Gelukkig merkte ik dat het steeds beter ging en merkte ik dat ik mezelf steeds minder ging vergelijken met meiden in mijn omgeving en ook op social media. Ik hoefde niet aan een bepaald gewicht te voldoen om leuk te zijn en ik hoefde ook niet te veranderen om me goed te voelen, ik moest vooral mijzelf accepteren.

De afgelopen twee jaar heb ik zowel mentaal als fysiek een groei gemaakt. Ik voel me fitter, ik zit lekkerder in mijn vel en ik ben minder onzeker. Hierdoor vind ik het minder eng om bijvoorbeeld nieuwe mensen leren te kennen en durf ik ook steeds makkelijker mijn gevoelens te uiten aan mensen. Ik sport nog steeds met veel plezier 5 keer per week, omdat ik dat wil! Mijn gewicht is gestegen, mijn vetpercentage gedaald, wat maar weer wil zeggen dat een getal niet alles zegt.

Ik voel me zoveel beter en dat gun ik iedereen. Wees blij met wie je bent, doe waar jij blij van wordt en wees samen met mensen die je steunen en gelukkig maken, dat is het allerbelangrijkste: gezondheid en gelukkig zijn!”

Bedankt dat jij jouw inspirerende verhaal wilde delen, Mariska.
♥♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram