HET IS...Openhartig

Openhartig #20: slank en ongelukkig

geschreven door Marit juli 19, 2018 2 Comments
blog foto

In het rubriek “Openhartig” deel ik om de twee weken een inspirerend verhaal, geschreven door een lezer. Een persoonlijk verhaal waarin iemand open vertelt over haar of zijn (ongezonde) relatie met sporten en/of eten. Eerder deelde ik mijn persoonlijke verhaal (en de reden waarom ik ben begonnen met mijn blog). Na mij hebben nu inmiddels al 19 andere meiden hun persoonlijke verhaal gedeeld. Super stoer en dapper!
Deze keer vertelt Michelle haar persoonlijke verhaal. Zij vertelt over hoe ze altijd dacht alleen gelukkig te kunnen zijn met een slank lichaam. Ondanks dat ze afviel, was ze nog steeds niet gelukkig. Door therapie kwam ze erachter dat ze een dysthyme stoornis heeft. Wat dat is en haar hele verhaal, dat lees je hieronder.

“Al sinds m’n 18e ben ik al bezig met mijn gewicht en voeding. Alle diëten zijn de revue gepasseerd. Regelmatig was ik doodongelukkig inclusief frustratie en verdriet. Ik dacht altijd: Als ik eindelijk dat slanke lichaam heb, dan ben ik gelukkig.

In oktober 2015 ben ik begonnen met Personal Body Plan en ik moet zeggen, dan ging als een speer. Dat slanke lichaam kwam steeds meer in zicht. Ik begon met 3 uur in de week sportschool wat ik uitbreidde naar een totaal van 5-8 uur in de week sporten. Ik deed dan krachttraining, bootcamp en hardlopen en bleef daarbij hetzelfde aantal calorieën eten. Maar nog steeds was ik doodongelukkig met momenten. Die mentale dipjes waren al 8 jaar aanwezig, dus ik besloot dat ook maar eens aan te pakken. Ik ben in therapie gegaan.

Toen ik net met therapie begonnen was, ging ineens mijn relatie uit. Voor mij een donderslag bij heldere hemel, ik had het niet zien aankomen. Ik had drie weken de tijd om een ander huisje te vinden, want daarna zou ik voor een maand naar Australië gaan. Het plan was met tweeën te gaan, maar dat zat er natuurlijk niet meer in.

Terug gekomen uit Australië ben ik begonnen met een nieuwe baan en heb ik de therapie weer opgepakt.
Sporten en voeding tracken bleef even uit, ik moest m’n draai weer vinden. Uiteindelijk ben ik nog twee keer van baan geswitcht binnen hetzelfde bedrijf in een jaar.

De therapie bracht me niet genoeg in het dagelijks leven en ben ik doorverwezen naar een psychiater, en wat bleek: ik heb een dysthyme stoornis, ook wel een chronisch depressieve stemming. Ik was dus niet ongelukkig vanwege m’n lijf of andere dingen, het had te maken met het stofje serotonine wat ik miste. Dat is het gelukshormoon in je hersenen. Voor mij was die constatering een last van m’n schouders ik ben toen ook begonnen met antidepressiva. Daar heb ik aan moeten wennen met als gevolg dat ik ook ging eten. Uiteindelijk zit er zo’n 12 kilo bij en eerlijk, het kon me even niks schelen.

Nu ben ik op een punt dat ik graag wil afvallen, op een normale manier. Ik eet nu weer ‘normaal’, sport drie keer per week en heb wekelijks mailcontact met mijn coach. Het mooie van alles is; hoe ongelukkig ik ook was met m’n lijf, zelfs toen ik veel was afgevallen, accepteer ik nu hoe ik ben. Ik zit eigenlijk best lekker in m’n vel, mentaal en fysiek. Maar omdat ik te zwaar ben voor m’n lengte wil ik nu toch graag weer wat kilo’s kwijt, me fitter voelen en fijn in mijn kleren passen. Ik ga bijna stoppen met mijn onregelmatige werk en ik denk ook zeker dat een regelmatige baan/werktijden me mentaal en fysiek gaat helpen om alles nog beter op orde te krijgen. Daar kijk ik erg naar uit.

Wat ik nog graag mee wil geven:
Accepteer jezelf, luister naar jezelf en laat je vooral niet gek maken door je omgeving. Niet iedereen snapt het als je mentale problemen hebt.
Maar als je je mentaal niet goed voelt, kan ik je zeker adviseren om met iemand te praten. Soms heb je even iemand nodig om de gedachten in je hoofd weer op de rit te krijgen.”

Bedankt dat jij jouw inspireerde verhaal wilde delen, Michelle.

Wil jij ook jouw persoonlijke verhaal delen om anderen te inspireren? Via deze link kun je me mailen.

♥♥

2 Comments

Amanda juli 19, 2018 at 16:54

Wat knap dat je dit hebt gedeeld! Nooit geweten dat het stofje serotonine kan ontbreken en zo’n invloed kan hebben. Succes met de laatste kilo’s 🙂

Antwoord
Manon juli 20, 2018 at 08:35

Prachtig mooi geschreven en super sterk en dapper, hoe je het nu doet! Je bent een prachtig mooi mens, zoals je bent! ?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs