HET IS...Openhartig

Openhartig: de 10 eerste verhalen

geschreven door Marit maart 1, 2018 0 comments
blog foto

Mijn blog ben ik begonnen om jullie te inspireren en te motiveren. Met tips, recepten, weetjes, challenges, maar ook met mijn persoonlijke verhaal. Inmiddels hebben op mijn blog al 10 dappere toppers hun openhartige verhaal gedeeld over hun relatie op het gebied van sporten en eten. Tijd voor een overzicht dus!

Openhartig #1: van perfectionistisch obsessief naar loslaten
Steve-Jane trapte af met haar persoonlijke verhaal over haar perfectionisme op het gebied van voeding en sport. Ze elimineerde ‘goed’ van ‘slecht’ voedsel, zag hierdoor resultaat en sloeg hierin door. Inmiddels kan ze het steeds meer loslaten en meer genieten. Lees haar hele verhaal hier.

Openhartig #2: project balans
Amanda vertelt over het afwegen van wortels, geen stuk taart mee kunnen eten zonder in calorieën te denken en de sportschool werd haar tweede thuis. Na een jaar zo streng te hebben geleefd, was het tijd om opnieuw in de spiegel te kijken. Inmiddels is ze bezig om de balans terug te vinden. Haar hele verhaal lees je hier.

Openhartig #3: het “sportmeisje” 
E. stond in haar jeugd bekend als het sportmeisje. Nadat ze een tijd gestopt was met sporten, raadpleegde ze YouTube Er ging een wereld voor haar open en hier ontstond haar sportverslaving. Inmiddels zit ze weer op een gezond gewicht, voelt ze zich goed bij de manier waarop ze leeft en doet ze hier haar verhaal.

Openhartig #4: van eetbuien naar marathon
Niet alleen gaan de verhalen over overmatig sporten en te weinig eten, er zijn veel meer problemen die je kunt ervaren op het gebied van eten. Zo had Dagmar last van eetbuien en nare gevoelens over zichzelf. Toch zette ze de knop om, koos voor haar eigen leven en geluk door gezonder te eten en te gaan sporten. Inmiddels heeft ze de marathon van New York gelopen. Lees haar inspirerende verhaal hier.

Openhartig #5: van obsessief naar balans
Koekjes, stokbroodjes kruidenboter… het zorgde ervoor dat F. wat dikker werd en hier iets aan wilde doen. Op Instagram zag ze andere fitgirls en hierdoor ontwikkelde ze een obsessie en viel ze ontzettend veel af. Nadat een vriendin huilend voor de deur stond, zette ze de knop om. Nu heeft ze weer plezier in sporten en eten… en als ze zich een keertje schuldig voelt? Dan zet de deze energie om in extra energie voor de volgende training! Lees haar motiverende verhaal hier.

Openhartig #6: geluk komt van binnenuit
Laura vertelt over wat voor invloed haar omgeving op haar had qua opmerkingen. Ze vonden haar te dun, te dik en dit had een negatief effect op haar zelfvertrouwen, maar ook op haar eetpatroon. Ze voelde zich diep ongelukkig, maar gelukkig ging er op een bepaald moment de knop om: “mijn geluk hangt niet van anderen af, maar van mezelf”. Ze realiseerde dat ze haar geluk altijd van anderen had laten afhangen en wilde dit niet meer. Lees haar mooie, inspirerende verhaal hier.

Openhartig #7: vluchten in eten
Door teleurstellingen vluchten in eten, S. weet er alles over. Zij vertelt over haar gevoelens die ze door te eten (even) kon vergeten. Op een gegeven moment wist ze niet meer wat trek, honger en verzadiging was en hierdoor besefte ze dat ze wilde veranderen. Hoe dat ging? Dat lees je hier.

Openhartig #8: het meisje van glas
Ze werd het meisje van glas genoemd. Ze deed alles voor haar sport: hockey. Haar perfectionisme zorgde ervoor dat ze de allerbeste wilde worden en dus werd ook haar voedingspatroon aangepakt. Vanaf toen ging ze elke week meer schrappen uit haar dieet en zo sloop de eetstoornis erin… Haar hele verhaal lees je hier.

Openhartig #9: doorslaan in voedings- en trainingsschema
Onschuldig wat kilo’s kwijtraken, maar hierin doorslaan. Steeds minder eten, steeds meer sporten. Uiteindelijk heeft haar vriend haar wakker geschut en is ze nu op zoek naar balans. Lees haar hele verhaal hier.

Openhartig #10: herstellen van anorexia
Nog steeds is ze herstellende, maar toch zo dapper om nu al haar verhaal te doen. Ze vertelt over hoe Anorexia Nervosa bij haar werd geconstateerd, maar dit zelf niet zo zag. Ze vertelt haar hele verhaal hier.

Lieve meiden, bedankt dat jullie je persoonlijke verhaal op mijn blog wilde delen. Ik hoop dat andere meiden/jongens hier inspiratie uit kunnen halen. 
Wil jij ook jouw persoonlijke verhaal delen om anderen te inspireren? Via deze link kun je me mailen.

♥♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs