HET IS...Vakantie Tijd

Ons plan voor de komende tijd in Nieuw Zeeland

geschreven door Marit januari 25, 2020 7 Comments
Ons plan

Inmiddels zijn we bijna 15 maanden van huis. Min die twee weken Nederland natuurlijk. Vorig jaar hebben we zeven maanden gewerkt in Australië en omdat dit ons zo goed beviel en we nog niet klaar zijn met de zon, het reizen en vooral de ervaring, besloten we er nog een aantal maanden Nieuw Zeeland achteraan te plakken. Dit kon nog net met een work-holiday visum voor Tom (voor je 31ste aanvragen) en zo kunnen we nog mooi een Nederlandse winter overslaan. Ons werk-reis plan wijzigt zich nogal eens de laatste tijd en dat is niet alleen voor onszelf verwarrend, maar ook voor de mensen om ons heen… om het wat duidelijker (voor mezelf, haha) te maken hierbij ons plan voor de komende tijd in Nieuw Zeeland.

Silly season

Midden november kwamen we aan in Auckland en gingen we beide direct op zoek naar werk. Hierbij alvast mijn grootste tip op dit gebied: doe dit NIET in de maanden november, december en januari. Dit wordt hier ook wel “silly season” genoemd. Eigenlijk wordt er (dit is bij sommige bedrijven zelfs een regel!) in deze periode niemand aangenomen. Een beetje zoals de bouwvakvakantie in Nederland (maar dan dus veel langer). Veel mensen zijn vrij en je krijgt eigenlijk net niks gedaan op werk. Wil je dus graag gaan werken in Nieuw Zeeland (hangt natuurlijk wel van je werkveld af), zoek een baan na deze periode.

Surprise!

Niet lang na onze aankomst in Auckland, kregen we te horen dat we voor kerst als verrassing naar Nederland zouden gaan. Ik probeerde nog voor een paar weken werk te zoeken, maar ook dit ging lastig (veel horeca gelegenheden sluiten tijdens de feestdagen).
Gelukkig zaten we prima in onze Workaway gezinnen: we deden iedere dag klusjes en kregen in ruil hiervoor onderdak en aten mee met het gezin. Super leerzaam en genoeg tijd over om een camper te kopen en hiermee aan de slag te gaan.

Ondertussen zat Tom in een sollicitatie procedure voor een baan in de IT. Maar zoals ik al zei, silly season, dus dit heeft uiteindelijk twee maanden(!) geduurd. Vorige week kregen we eindelijk goed nieuws: AANGENOMEN! Naast zijn eigen bedrijf gaat hij nu als IT’er aan de gang op een tof project in een groot bedrijf (de supermarkten van Nieuw Zeeland). Super super trots op hem.

Voor vertrek naar Nederland had ik een baantje geregeld voor bij terugkomst: in de bediening en als barista bij Dutch Delight, een leuk Nederlands tentje in Birkenhead. Leuk, maar maar niet voor langer. Tom’s werk is in een hele andere buurt (en Auckland is grooooot!) en ik ga daarom op zoek naar iets anders.

Toen Tom te horen kreeg dat hij was aangenomen, hadden we net het plan gemaakt om naar het Zuider eiland te gaan (we zitten nu op het Noorder eiland), omdat het “nu nog kan”. Huggle is eindelijk af (yay!), het is nu nog zomer (in de herfst/winter kamperen is niks voor mij) en voor je het weet zit je ergens aan vast waar je lastig een paar weken vrij kunt. Niet ideaal voor Tom zijn nieuwe werkgever, maar hij ging akkoord. Wel op voorwaarde dat hij gelijk na het weekend een week kwam werken. OK!

DUS…

… inmiddels heeft Tom zijn eerste werkweek gehad en vertrekken we vandaag, na veel gedoe met Huggle de afgelopen dagen, met de ferry naar het ZUIDER EILAND! Hier gaan we een dikke twee weken reizen en zoveel mogelijk zien en doen. Hiken, zwemmen, kajakken en slapen op de mooiste plekken. Ons route is al flink uitgestippeld, maar tips zijn altijd welkom!

En daarna is het tijd om echt aan de slag te gaan! Tijd om geld te verdienen, want na bijna een half jaar reizen (en amper werken) is dat zeker nodig.
Tom aan de slag bij zijn nieuwe baan en hopelijk vinden we zo snel mogelijk een plek/huis/appartement waar we voor een aantal maanden kunnen wonen. Ik zal in die buurt op zoek gaan naar een leuke (horeca)plek om te gaan werken. Daarnaast ga ik op zoek naar leuke hotspots, gyms, wil ik veel blijven bloggen én ga ik bezig met… een (nieuw) eBook!

Genoeg leuke plannen dus, maar nu eerst heerlijk genieten van het Zuider eiland, Huggle en elkaar! Hopelijk zijn jullie net zo excited en genieten jullie met ons mee!

♥ 

7 Comments

Eva januari 25, 2020 at 11:15

Zoveel tips haha, ga naar het Abel Tasman National Park! Mooie stranden en heerlijk om te wandelen, zwemmen, kajakken (alhoewel errrug duur hier!) Rij via de westkust naar beneden, prachtige route langs de ruige kust en enorm veel stops waard. Queenstown is een leuke stad met een heerlijke sfeer. Stop onderweg langs de koffietentjes en kies 1 van de vele fantastische lekkere dingen voor erbij. Wij vonden de route door The Caitlins (nugget point lighthouse) erg mooi, maar dat ligt helemaal in het zuiden dus misschien qua tijd wat lastig voor jullie. De Hooker Valley Track is erg mooi om te doen en de moeite waard om heen te rijden. Wel druk, maar ongeveer 2.5 uur heen en terug. Nouja wij zijn in ieder geval verliefd op Nieuw Zeeland geworden 😍

Antwoord
Rosemarijn januari 25, 2020 at 11:28

Yaaay wat vet! Van mijn 4 weken NZ was ik er 3 op het Zuidereiland, want dat is echt het allermooiste. The best is yet to come, dus. Aanraders vond ik Wanaka(!!!) (en dan Roys Peak lopen), Queenstown (ga naar Moke Lake, een onontdekte parel), Milford Sound, Dunedin, Abel Tasman (makkelijke Great Walk). Ik vond de Zuidelijke Alpen echt fantastisch. Mount Cook schijnt ook mooi te zijn, bij mij was het te slecht weer.

Kan niet wachten op je foto’s! 🙂

Antwoord
Kim van der Weerden januari 25, 2020 at 12:49

Jaaa precies wat Rosemarijn hierboven zegt én Mount Cook.. echt naar Mount Cook! Zooo mooi daar en hele gave hikes.

Antwoord
Linda januari 26, 2020 at 11:22

Hoi net terug uit NZ en krijg helemaal kippenvel bij het lezen van je verhaal. Maand geweest waarvan 3 op Zuider eiland. Alles mooi daar en ik denk dat je er zeker terug gaat keren twee weken is echt te kort. Have fun….
Groetjes uit Nederland

Antwoord
Mirjam januari 25, 2020 at 13:03

Mount cook, lake tekapo, lake.pukaki hoogtepunten! Natuurlijk ook roys peak, wanaka, queenstown of.lekker wijnen wijnen wijnen als je de ferry afkomt in malbourough!

Antwoord
Margriet januari 29, 2020 at 10:03

Super vet! Ik ben nog bezig op het zuider eiland en het is echt schitterend tot nu toe, de uitzichten zijn door de bergen nog zo veel indrukwekkender dan het noorder eiland, jullie gaan genieten cruizend langs de westkust! Als het in de planning past is een hike naar de top van mount Robert in Nelson national park echt een aanrader! Het is niet heel druk bezocht maar het uitzicht is prachtig net als de track zelf waar je op loopt. Een hike naar/bij de gletsjers van Franz Josef vond ik ook erg indrukwekkend! Blue pools als je onderweg naar lake wanaka/haha is ook zeker de moeite waard en is maar een korte stop/track dus makkelijk in te passen. Verder moet de Arthur’s pass heel mooi zijn om te rijden. Daarnaast uiteraard de eerder genoemde standaard aanraders;). Heeel veel plezier! Jullie gaan zeker terug komen, te veel moois!

Antwoord
Marit februari 10, 2020 at 21:06

Bedankt voor al je tips Margriet! We hebben onwijs genoten en de meeste van je aanraders afgestreept. Ben je nog steeds op het Zuider eiland? Have fun!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram