HET IS...PersoonlijkVakantie Tijd

Mijn eerste week vakantie in Maleisië: Perhentian Islands

geschreven door Marit maart 12, 2018 4 Comments

Precies zeven dagen geleden stapte ik in het vliegtuig naar Maleisië. Sinds de rijst met kip en het rode wijntje in het vliegtuig heb ik geen vlees meer gegeten. Geen alcohol meer gedronken. Geen make-up op. Amper Wi-Fi. En… geen Tom aan mijn zijde. Het lijkt wel een detox! Maar niets is minder waar, ik ben namelijk al zeven dagen volop aan genieten in Maleisië.

Mijn beste vriend Sander en zijn vriendin Romy (inmiddels ook al een aantal jaar m’n mattie), zijn nu bijna een jaar aan het reizen door Azië. Al bijna een jaar zeggen Tom en ik dat we ze willen opzoeken. Helaas lukte het Tom niet om nu mee te gaan, maar ik pakte mijn kans. Omdat ik ontslag had genomen, het nog winters weer in Nederland was èn omdat zij bijna weer teruggaan naar Nederland, was dit dus ook mijn kans. In m’n uppie in het vliegtuig naar Kuala Lumpur, waar mijn vrienden me stonden op te wachten. Echter wel bij het verkeerde vliegveld, maar hey, I’ll see that through the fingers. Het landen voelde als thuiskomen. Het is niet de eerste keer dat ik niet zo goed weet wat ik wil en met backpack op vertrek naar Azië (of Australië). Het zorgt voor een bepaalde rust: het niets moeten. Je verbazen over andere culturen, je laten impressen door de natuur en je hoogstens druk maken om een taxirit of hotelovernachting dat meer dan 10 euro kost.

Sander & Romy zijn inmiddels echt backpackers. Ze hebben al veel gezien en daarbij kwamen niet alleen mooie, maar ook ‘lelijke’ dingen. Zoals dieren die langs de weg worden afgeslacht. En dan later lekker aan je curry met chicken, pork, beef of fish zitten. Toen ik hoorde dat Romy en zelfs Sander nu vegetarisch eten, ben ik ook om. Waarom willen we dierenleed niet zien, maar eten we het wel? Tot nu toe is er hier een beperkte keuze aan vegetarisch, maar een curry met (extra) groenten smaakt net zo lekker. Misschien wel lekkerder. Zeven dagen zonder vlees, ik ben trots op mezelf, want ondanks dat mijn vlees-inname de laatste tijd flink verminderd was, was ik nog niet om. Nu wel dus. Ik ben benieuwd hoe me dit in Nederland af zal gaan, maar (juist) daar verwacht ik geen moeilijkheden.
Een week zonder alcohol is niet iets waar ik perse trots op ben hoor, maar vond het wel een grappige waarneming. In Nederland drink ik dagelijks een rood wijntje, maar hier waag ik me er niet aan (niet zo lekker en prijzig!). Gezien mijn vrienden amper drinken, is er ook geen behoefte. Heb ik ook gelijk minder behoefte aan een lekker, goedkoop Aziatisch sigaretje. Want ja, ook dat kwam er voorheen ook wel eens bij kijken. Doe mij dus maar een vega curry met vers kokoswater. Ik ontzeg mezelf hier niets, ik word gewoon wat ouder en wijzer ;).

Die curry’s heb ik inmiddels genoeg gehad. We zijn vanaf Kuala Lumpur (met taxi/vliegtuig/taxi/boot) naar Perhentian Island Besar vertrokken. Klein eiland met veel jungle en wat strandjes. Prachtige strandjes wel, met helder lichtblauw water. S&R houden van de rustige plekken en avontuur. Voor mij pure uitdaging. Doe mij maar chill, want ik zie deze twee weken als vakantie. Niets bleek minder waar. Om op de mooiste plekken te komen, kun je een boottaxi pakken die je afzet op welk strand je wil, maar… je kunt ook zelf klimmen en klauteren naar de plek. Na bijna een jaar reizen raad je het al: goedkoop leven kan nog goedkoper en altijd op zoek naar avontuur! Dus klimmen en klauteren maar (eigenlijk ook veel leuker!). Zo heb ik al een aantal keer de tranen in mijn ogen gehad met de vraag of het wel goed zou komen. Maar goed, ik schrijf dit nu met veel plezier op, dus het is goed gekomen. En het waren weer onvergetelijke avonturen.

Het allerliefst deel kan dit avontuur natuurlijk met Tom, maar dat is eenmaal niet zo en dus probeer ik hem nog wat mee te nemen door foto’s te sturen. Ook wil ik de mooie plekjes delen met jullie, mijn internetvrienden, maar de 3G op de gekochte simkaart werkte amper op het eiland en de WiFi werkte ook niet mee. Wat een heerlijkheid! Dat zorgt pas echt voor rust in je hoofd. De paar foto’s die ik uploadde, zorgde wel voor veel vragen over het eiland, het klimaat, verblijf etc. Vragen beantwoordden is er dus bij ingeschoten, maar ik hoop dat jullie dit ook begrijpen en mochten jullie echt dringende vragen hebben, dan ben ik via de mail (zie contact) beter bereikbaar.

Ondertussen schrijf ik deze blog op het vliegveld, waar we zo het vliegtuig richting Kuala Lumpur en daarna Langkawi instappen. Tijd voor de tweede en laatste (muhhhh) eindbestemming. De Wi-Fi blijkt daar beter te zijn, dus een volgende blog en foto update zal dan ook snel jullie kant op komen.

Heb gehoord dat het zonnetje daar ook heerlijk schijnt. Enjoy! ♥

PS. Ik ga geen blogs met tips voor Maleisië schrijven. Daarvoor ben ik hier veel te kort en kun je beter en meer info op andere pagina’s zoeken/vinden.

PPS. Morgen staat er een recept voor een vegetarische buddha bowl online!

PPPS. Check Sander’s Facebook voor de mooiste filmpjes van hun Azië avontuur.

4 Comments

Shannon maart 15, 2018 at 11:47

Ahhh wat chill! Ik vlieg de 31e naar Kuala Lumpur om 2 weken alleen te reizen. Zo onwijs veel zin in! Geniet van je laatste dagen

Antwoord
Marit maart 21, 2018 at 11:42

Wat super stoer! Wat is je plan? HEEL VEEL PLEZIER!

Antwoord
Denise maart 26, 2018 at 11:40

Wat super gaaf! Ik ga van de zomer naar Thailand en Maleisië. Waar verbleef jij op langkawi en de perhentians? En hoe beviel het?

Antwoord
Marit maart 26, 2018 at 13:38

Staat ook in de blogs 😉 Cosy op PI en Anjung Resort op Langkawi. Beviel goed. Veel plezier!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs