HET IS...Vakantie Tijd

Melbourne – long time no see!

geschreven door Marit januari 1, 2019 7 Comments

Zo. Dat was een behoorlijk spontane blog-break van twee weken. Ik heb de Australische-zomervakantie-vibe even helemaal te pakken! Maar… het is 2019, a brand new year en we gaan er weer voor! HAPPY NEW YEAR!

#camperlife

Na vijf weken in de camper was het zover: we moesten ‘m weer inleveren. Een emotioneel afscheid, want wat een plezier hebben wij van dat ding gehad! De oostkust van Australië, met z’n tweetjes in een camper, ik raad het iedereen aan. De route is geweldig en afwisselend, de mensen zijn zo vriendelijk en de natuur is adembenemend. Het leven in een camper verraste me positief. Het is heerlijk om je “huis op wielen” te hebben. Altijd alles bij je, super flexibel en je kunt gaan en staan waar je wilt. Ja, ik zou het zo nog een keer doen!

Cairns

Voordat we naar mijn familie in Melbourne vlogen, hadden we nog twee nachtjes in Cairns. Een stad bovenin Australië, aan de kust. In deze omgeving aan de kust kun je tours boeken om naar de Great Barrier Reef te gaan. Dat wilden wij al een tijdje heel graag en eindelijk liet het weer het toe! En omdat Whitsundays niet door was gegaan, wilden we het er extra van nemen. We boekten een snorkeltour gecombineerd met een helikoptertour. Ja! Hoe tof?!

Great Barrier Reef

Met een grote boot (inclusief heel veel mensen) vertrokken we. Het was zo’n 1,5 uur varen naar wat “The Great Barrier Reef” wordt genoemd. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is ‘s wereld grootste alleenstaande structuur, gemaakt door levende organismen. Een grote, toeristische attractie, maar volgens iedereen die we ontmoet hebben meer dan de moeite waard.

We gingen op verschillende plekken snorkelen en wauw, dit was echt geweldig. Het water is zo helder en het is zo’n bijzonder gevoel om tussen al dat koraal en prachtig gekleurde vissen te zwemmen. De rest van de wereld maakt op zo’n moment niet meer uit.

Waar we aan het snorkelen waren, was ook een platform voor een helicopter. In de middag werden we in een bootje hierheen gebracht en op deze manier kwamen we in de helicopter terecht en gingen we de lucht in! Voor ons beide de eerste keer en ahhh! Het was ZO cool! Alleen al het vliegen in een helicopter was cool, maar het uitzicht was adembenemend. Het waren maar 10 minuten, maar wat een mooie herinnering is dit nu.

Na nog wat uurtjes bakken op de boot kwamen we weer aan in Cairns. We vonden de stad niet heel bijzonder. Er is zeker wel wat te doen en je kunt er leuk wandelen, eten en shoppen, maar wij vonden twee dagen genoeg.

Melbourne

Woensdagochtend was het zover… we gingen eindelijk naar mijn familie in Melbourne! De broer van mijn moeder is hier tientallen jaren geleden heen gereisd en heeft hier zijn vrouw ontmoet, waar hij nu drie kinderen mee heeft. De oudste, mijn nichtje dus, is een half jaar jonger dan ik. Zij is (en de rest van de familie ook!) al een aantal keer naar Europa/Nederland gekomen en dit was mijn derde keer dat ik ze opzocht in Melbourne.

Van Cairns naar Melbourne is drie uur vliegen. Bizar! Drie uur vliegen, terwijl je in hetzelfde land bent. We werden opgehaald van het vliegveld en sindsdien zijn we beide volop aan het genieten van mijn familie, van Melbourne (en omgeving) en de “luxe”.

We zijn nu bijna twee weken verder. We hebben kerst gevierd (jup, blijft gek met warm weer!), oud & nieuw, veel met de familie gedaan, uitstapjes naar de kust gehad, gesport, gerelaxt, heel veel gegeten en gedronken en ook uitgezocht wat we hiernaar gingen doen.

Komend weekend vliegen we naar Brisbane. Hier willen we op zoek gaan naar een plek om te gaan werken en dus een plek om tijdelijk te gaan wonen. We hebben zin in deze volgende stap en zijn erg benieuwd hoe het ons allemaal zal vergaan! 

Vinden jullie het leuk als ik jullie meeneem in dit avontuur?

♥♥

PS. Hieronder nog een samenvatting in foto’s van de afgelopen twee weken!

In de helicopter!

Het Great Barrier Reef!

Het Great Barrier Reef, maar dan vanuit het vliegtuig!

Aangekomen bij mijn familie betekent CRUMPETS! Het is iets Engels, maar dit doet me echt denken aan mijn Australische familie. ZO LEKKER! Een soort van kant en klare pannenkoekjes die je roostert en dus afmaakt met… NUTELLA!

Herenigd met mijn nichtje en dus wandelen (en kletsen) met haar en haar vriendinnen (die ik al 7 jaar niet had gezien!).

Whooooooop!

Het kerstdiner! Hoe geweldig lekker ziet dit er allemaal uit?!

Gingerbread house + een hamer…. 😉

Tom en ik maakten tiramisu!

Kerst was HYSTERISCH met de familie van mijn tante. Iedereen was zo lief en energiek. We misten onze eigen familie zeker, maar we werden heel hartelijk ontvangen door de familie van mijn tante.

Beach day! 1,5 uur rijden vanaf Melbourne en je bent aan de kust rondom Angle Sea. Een plaats waar veel mensen uit de stad komen voor vakantie. Druk druk in deze periode dus, maar het is er zo mooi!

En ik was een half uur het trotse model voor de sieradenlijn van mijn nichtje! Sinds een jaar is zij eigenaar van het merk “Ochre” maakt zij “earthy jewellery” en toen we naar het strand gingen, bood ik aan om haar model te zijn. Super trots op haar en op het resultaat!

Meet mijn wandelmaatje, Seb! Elke dag wandelen we ongeveer een uur samen en he loves it!

Mijn boek lag onder de kerstboom als cadeau voor mijn familie. Ze kunnen het amper lezen, maar toch erg leuk!

En de pompoenpannenkoekjes gemaakt, SMULLEN!

7 Comments

Annelies januari 1, 2019 at 14:19

Altijd leuk om meegenomen te worden op jouw Australische avontuur! ?

Antwoord
Marit januari 8, 2019 at 13:18

Leuk om te horen! 🙂

Antwoord
Anne januari 5, 2019 at 16:10

Jaa super leuk! Erg benieuwd hoe het jullie vergaat met het zoeken naar een woonplek en werk.

Antwoord
Richella Wardenier januari 5, 2019 at 20:42

Erg leuk om te lezen. Ik ben erg benieuwd hoe jullie dit allemaal hebben geregeld met visa en dergelijke. Welke visa heb voor zo’n avontuur bijvoorbeeld nodig?

Antwoord
Marit januari 8, 2019 at 13:19

Work-holiday! 🙂

Antwoord
Willemijn januari 24, 2019 at 15:02

Ik ga binnenkort studeren in Melbourne! Nog leuke tips omtrent eet/koffie-tentjes, gyms en hardlooproutes? En mooie plekjes net buiten Melbourne zoals Angle Sea?

Antwoord
Marit januari 25, 2019 at 04:35

Hi Willemijn, wat tof joh! Wat ga je studeren? Op ELKE HOEK zit een koffietentje! Heb eigenlijk geen echte tips voor je, gewoon rondlopen en je komt al zoooo veel tegen! De wijk “Fitzroy” vond ik erg leuk en zit vol vintage winkels en elke hotspots… Gym heb ik niet geprobeerd en hardlopen vond ik leuk in de verschillende parkjes/langs het rivier! Have fun!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram