HET IS...Weetje Woensdag

Meest gelezen Weetje Woensdagen van 2017

geschreven door Marit december 20, 2017 1 Comment

Het einde van het jaar 2017 komt in zicht, dus het is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Niet alleen blik ik terug op persoonlijk vlak, ook vind ik het interessant om naar mijn statistieken te kijken. Zo kan ik zien wat jullie interessant vinden om te lezen op mijn website en dat kan ik weer mooi meenemen naar het volgende jaar. De Weetje Woensdag scoren altijd goed. Dit zijn de blogs die mij het meeste tijd kosten, maar waar ik zelf ook het meeste van leer! En ik hoop dus dat jullie hier ook altijd weer iets van opsteken. Wat de meest gelezen Weetje Woensdag’s zijn? Dat zie je hieronder! (Klik op de titel om de hele blog te lezen.)

1. Hoe verbrand je vet?
Mijn eerste Weetje Woensdag van 2017 scoorde direct het beste! Hierin vertel ik dat er bij afvallen vaak alleen naar het getal op de weegschaal wordt gekeken, maar wat zegt je vetpercentage en in hoeverre is dit belangrijk?

2. Welke spiergroepen train je samen?
Geschreven in 2016, maar blijkbaar een veel gezocht onderwerp. We hebben het tegenwoordig over ‘legday’ of ‘upperbody training’, maar wat doe je dan eigenlijk? En welke spieren kun je het beste samen trainen?

3. Is elke dag hetzelfde eten slecht?
Het kan heel makkelijk, handig en snel zijn om elke dag hetzelfde te eten/mee te nemen, maar is dit wel goed? Of hebben we wat meer variatie nodig?

4. Moet je honger hebben om af te vallen?
Toen ik af wilde afvallen, vond ik honger hebben altijd een goed gevoel. Gelukkig weet ik nu beter, maar ik vroeg me wel af of honger hebben nodig is om af te vallen?

5. Moet je meer eten op de dagen dat je sport?
Als je sport, dan verbruik je energie. Moet je die energie ook weer extra bijvullen na een workout of hoe zit dat?

6. Heeft de kou invloed op je vetpercentage?
Als echte koukleum heb ik veel last van de winter. Ik vroeg me af of je vetpercentage hier ook invloed op heeft. Wat denk jij?

7. Cola of cola light?
Als ik een cola light bestel, krijg ik altijd opmerkingen dat cola met suiker beter is dan dat aspartaam. Ik was wel benieuwd of dit klopte. Nou, ik kan je vertellen, ik heb mijn antwoord nu klaar staan 😉

8. Is brood ongezond?
Van brood word je dik, werd er jarenlang gezegd. Zelf hou ik onwijs van vers brood. Wat is hier van waar? Ik zocht het uit!

9. Wel of niet sporten als je ziek bent?
Net zoals (bijna) iedereen, had ook ik een flinke verkoudheid te pakken. Is het dan juist wel of niet goed om te gaan sporten?

10. Eetbuien en emotie-eten.
Eten zonder dat je trek hebt, eten doordat je stress hebt… waar komen eetbuien door en wat maakt dat sommige mensen hier last van hebben?

Uiteenlopende onderwerpen dus die jullie interessant vinden. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe onderwerpen waar ik over kan schrijven, dus mocht je ideeën hebben, laat het vooral weten (reactie of mail). Zo heb ik weer wat op te zoeken en over te schrijven in 2018!

1 Comment

Kayleigh december 20, 2017 at 16:58

Super handig om hier een overzichtje van te zien. Ik had er al een paar gelezen, maar zeker nog niet allemaal 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram