HET IS...Vakantie Tijd

Maastricht & Castricum

geschreven door Marit augustus 30, 2023 0 comments
Zoomers aan Zee

Vorige week waren Tom en ik een midweekje op vakantie in Nederland! Eerste twee nachtjes naar Maastricht, daarna twee nachtjes in Castricum aan Zee. Het waren heerlijke dagen en het leek me leuk hier een korte blog aan te wijden!

Maastricht

Van Heerenveen reden we naar Maastricht. Ik ben een paar keer eerder in Maastricht geweest en vind dit altijd zo’n gezellige stad. Het ligt natuurlijk tegen België aan, dus ik vind dat je daardoor echt zo’n vakantiegevoel krijgt. Gewoon een hele mooie, karakteristieke stad waar je soms echt je best moet doen om de mensen te verstaan. Voordat we naar onze B&B in Maastricht gingen, reden we naar Valkenburg om daar een rondje te wandelen en vlaai te eten. Valkenburg ken ik vooral door dé Cauberg: een flinke heuvel die we vroeger met fietskampen (voor schaatsen) aardig vaak beklommen hebben. Soort van trauma ;).

B&B le Rêve

Na de vlaai vertrokken we naar de B&B, midden in de natuur, vlak buiten de stad. Een tijdje terug vroeg ik aan jullie of jullie tips hadden voor leuke weekendjes weg in Nederland (lees hier alle tips) en iemand tipte deze B&B in Maastricht. Een oude hoeve die verbouwd is tot B&B met negen kamers. Wij hadden een heel fijn appartement met beneden een mini keuken en zitgedeelte en boven het bed met badkamer. Het was een fijn plekje, alleen weinig daglicht (waar ze weinig aan kunnen doen i.v.m. vergunning). De eigenaren waren super lief en het ontbijt was echt heerlijk!

Moordroute

Op onze volle dag in Maastricht hadden we zin het centrum te gaan ontdekken, zonder te gaan winkelen. Tom zocht op routes door de stad en kwam bij “moordroute.nl” uit, waar er in allerlei steden in Nederland routes worden aangeboden terwijl je een moord moet oplossen. De route was zo’n 3,5 km door het centrum heen en ondertussen moesten we bepaalde dingen doen om verdachten af te strepen. Wij vonden dit echt heel leuk om te doen, omdat we echt een doel hadden én vooral omdat we op zulke leuke, mooie plekken kwamen die we anders echt niet hadden gezien. Zo’n route kun je doen met z’n 2en of met nog iets meer mensen en kinderen kunnen zeker mee doen! Wij hebben samen de moord opgelost en willen dit vaker in andere steden gaan doen, aanrader!
(De B&B eigenaresse vertelde dat er bijv. ook zo’n “flikken Maastricht” route bestaat, wat natuurlijk ook wel heel leuk is om te doen in deze stad!)

Tips voor bepaalde eettentjes o.i.d. heb ik niet. Dat heb ik van tevoren ook niet echt opgezocht. Ik vind het in zulke steden juist wel leuk om te zien wat je tegenkomt en bijv. een vlaai eten op de grote markt, vind ik juist heel leuk. We konden (elektrische) fietsen huren bij de B&B, wat wij wel heel leuk en handig vonden. Zo zie je toch wat meer van de omgeving. Daarnaast zijn we nog naar het casino in Valkenburg gegaan, wat wij zelf altijd een leuke ervaring vinden (en we gingen met winst naar huis, woehoe!).

Castricum aan Zee

Na twee nachtjes in Maastricht gingen we naar de volgende bestemming. Toen ik bezig was met dit midweekje boeken, leek het me leuk om van een stad naar het strand te gaan. Wij wonen niet heel dichtbij de kust en ik vind zee & strand toch wel echt een ultiem vakantiegevoel geven. En zo kwam ik (weer door jullie tips!) uit bij “Zoomers aan Zee“. Dit is een soort hotel (soort, omdat er geen balie/receptie is, maar je een deurcode krijgt) midden in de duinen van Castricum aan Zee. Als je naar Castricum aan Zee rijdt en je auto daar parkeert, zie je het hotel direct. Vanaf hier is het dus ook maar één minuutje naar beneden lopen en je bent op het strand. Het hotel hoort bij het strandpaviljoen Zoomers aan Zee, waar je kunt ontbijten, mits je dit erbij boekt. Ik had al tijdens het boeken gezien dat alles bij Zoomers van HK living is en dat leek me geweldig. Ik vond de kamer nog mooier dan ik had verwacht. Suuuper mooi ingericht, heel licht en de hele beach vibe was gewoon echt heerlijk. Vooral omdat je direct aan het strand zit wel iets duurder dan ik normaal zou boeken, maar dit waren onze laatste twee nachtjes samen, dus ik vond dat het mocht ;).

Ook hier huurden we weer fietsen. Ik een elektrische fiets, Tom een normale. En zo fietsten we op onze volle dag naar Wijk aan Zee voor de lunch (bij Aloha), weer terug naar het hotel voor een chippie en drankje en daarna naar Egmond aan Zee voor dinner. Zo’n 50 kilometer op de teller, maar wij vonden dit echt een hele leuke dag. Heerlijk door de duinen gefietst, actief geweest en heerlijk gegeten aan het strand.

De laatste dag wilden we lekker rustig aan doen. Het begon wat bewolkt, maar het zonnetje kwam steeds meer door. Strandbedjes gehuurd en heerlijk genieten van niets doen! Een hele goede afsluiter van onze vier nachtjes weg, wat echt voelde als een vakantie. En dat gewoon in het mooie Nederland!

Welke stad in Nederland raad jij echt aan om een weekendje te gaan bezoeken?

♥♥♥

Maastricht

Ontbijten in de B&B in Maastricht.

Maastricht

Moordroute in Maastricht.

Castricum aan Zee

Borrelen!

Castricum aan Zee

Zoomers aan Zee.

Castricum aan Zee

Ontbijten aan het strand.

Castricum aan Zee

Echt zoooo’n mooie zonsondergang!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram