HET IS...Vakantie Tijd

Hoe lang blijven wij in Australië?

geschreven door Marit januari 8, 2019 25 Comments

Al vanaf het begin dat we in Australië zijn ontvang ik dagelijks de vraag “hoe lang blijven jullie daar eigenlijk?”. Een stel nieuwsgierige aagjes zijn jullie (haha), maar ik zal in deze blog toch wat meer uitleg proberen te geven!

Uit de hand gelopen vakantie?

Australië. Dat leek ons wel wat. Zomer terwijl het in Nederland winter is. Engels sprekend, Westers en vooral heel veel te zien.
Het leek ons tof om ergens voor een tijdje heen te gaan. Niet met de intentie om te emigreren, maar om een land écht te ontdekken. Voor hoe lang, geen idee.
We spaarden, spaarden, spaarden en boekten een enkeltje. Naar Australië. Eerst vakantie, maar als het leuk genoeg zou zijn, dan konden we langer blijven. Dit hebben we uiteraard met familie en vrienden gedeeld, maar niet de hele wereld in gegooid, omdat we geen verwachtingen (voor onszelf) wilden creëren. Eerst maar eens ervaren wat we van het land vonden, hoe we ons er voelden en of we een plek vonden waar we eventueel voor langere tijd konden blijven.

Geen plan is ook een plan

Zoals je misschien wel hebt meegekregen, vinden we het hier fantastisch! De mensen, de natuur, maar ook het wegzijn vinden we (tot nu toe) heerlijk. We waren beide toe aan een avontuur. Het leven in Nederland kon wel even op zich wachten.
We hadden de eerste dagen in Sydney, vijf weken camper en een ticket naar mijn familie in Melbourne geboekt. Dat was het enige wat vaststond, voor de rest werd alles ter plekke bedacht. En dat wordt het nog steeds. We leven echt per dag, wat zo’n mooie ervaring is en waar we beide erg van genieten. Het is wel een gek gevoel dat je soms geen idee hebt wat je die week erna aan het doen bent of waar je bent, maar (tegen mijn verwachtingen in) vind ik dat juist heerlijk.

Brisbane?

In onze reis van Sydney naar Cairns kwamen we langs Brisbane. Deze stad verraste ons positief en we hadden er een goed gevoel bij. In Melbourne hebben we besloten terug naar deze stad te vliegen, met de intentie een tijdelijke werk- en woonplek te kunnen vinden, zodat we weer kunnen sparen voor een volgend avontuur. Het woord “avontuur” noem ik vaak, maar dit is ook het perfecte woord wat alles omschrijft. Ook de zoektocht naar een werk- en woonplek is weer een groot avontuur! Het lijkt me leuk om jullie hierin mee te nemen, dus de komende dagen/weken zal ik hier meer blogs over gaan delen!

Fit with Marit?

Misschien voel je je wel een beetje voor de gek gehouden. Je bent me waarschijnlijk gaan volgen, omdat sport en voeding je interesseert. En nu doe ik opeens iets heel anders. Het leek alsof ik op vakantie ging en nu is het de bedoeling dat we voorlopig nog niet terug komen.
Nog steeds zijn de posts op social media eet- en sport gerelateerd, maar ik vind het nu ook heel leuk om jullie te inspireren met reis foto’s en verhalen.
Zelf was ik de laatste maanden in Nederland wel een beetje klaar met het “social media wereldje” en was ik toe aan iets anders. Nog steeds vraag ik mezelf af hoe ik het nu wil gaan invullen (feedback is zeer welkom!), maar tot nu toe deel ik vooral op gevoel. Omdat ik veel vragen krijg over dit hele avontuur, wil ik ook weer iets meer blogs gaan delen, maar ik moet gaan kijken hoe ik dit invulling ga geven (en of hier vraag naar is?!).

Dus… GEEN vragen meer over hoe lang we hier blijven ;), want dat weten we zelf ook niet! Geniet lekker mee van onze avonturen (of niet)… DAY BY DAY!
Heb je andere vragen? Laat ze weten in een reactie! Ik heb al veel beantwoord in deze Q&A en ben van plan binnenkort weer een Q&A blog te schrijven.

♥♥♥

25 Comments

Iris januari 8, 2019 at 12:48

Idee voor je invulling: wat mij betreft zijn tips op het gebied van werk zoeken en leven in australie heel erg welkom 🙂 En geld sparen! Ik wil heel graag hetzelfde doen, alleen geld houdt mij nog tegen.

Antwoord
Marit januari 8, 2019 at 13:20

Jaaaa, ik ga zo een blog delen over het zoeken van woon- en werkplek!
En geld sparen is natuurlijk heel moeilijk, maar ook heel makkelijk: GEWOON DOEN! Wij hebben een tijd lang gespaard en nu gaan we weer werken om weer te sparen! 😉

Antwoord
Lauren januari 8, 2019 at 13:00

Ik zou het super leuk vinden als je gaat bloggen over het l(eventueele sportieve) leven in Australia. De challanges en de makkelijke dingen die jullie meemaken in je zoektocht naar een woonplek en werkplek 🙂

Heel veel succes maar natuurlijk nog meer plezier gewenst. Ik vind het een super leuk land en leuk om dit van afstand mee te leven met je leventje daar 🙂

Antwoord
Marit januari 8, 2019 at 13:21

Bedankt voor je feedback, Lauren, SUPER! Ik wil inderdaad meer gaan bloggen over het sportieve gedeelte. Er komt zo een blog online waarin ik meer deel over onze zoektochten naar werk-woon-sport-etc!

Bedankt voor je berichtje!

Antwoord
Sanne januari 8, 2019 at 13:13

Hierbij een tip; geniet vooral van de tijd daar en maak het geen hoofdzaak wat wij willen. Denk aan wat jij wil laten zien! Ik zou het leuk vinden als je schrijft over je ervaringen met het achterlaten van Nederland en met het onbekende. Daarnaast zijn tips over foodhotspots nooit verkeerd 😉

Antwoord
Marit januari 8, 2019 at 13:22

Ah Sanne, dit is zo lief! Dit is ook een beetje hoe ik het invulling wil geven. Het moet geen moetje worden, maar ik vind het wel leuk om bepaalde dingen te delen en jullie op de hoogte te houden.
Hotspot-tips komen er zeker aan en over een tijdje kan ik inderdaad wat meer delen over het achterlaten van Nederland (nu is het nog wat te kort!). Thanks voor je feedback, heb ik super veel aan!

Antwoord
Eline januari 8, 2019 at 13:19

Hoi Marit! Vind het zoooo ontzettend gaaf hierover te lezen! Voor mij hoef je echt niet zo’n grote focus te leggen op de eet- en sportniche waar je eerst zat hoor. Ik vind het vet gaaf om te lezen over hoe je dit praktisch allemaal aanpakt: wat met visa, hoe blijf je langere tijd in een land terwijl je niet op reis bent, welke sites gebruik je om appartementen op te vinden, hoe vind je een job, waar verblijf je momenteel dan…? Ben zelf ook van plan om een 6-tal maand ergens te gaan wonen na mijn studies, dus vind ik dat écht interessant. Het is heel leuk om te lezen over wat je daar allemaal doet en meemaakt en hoe anders het hier ook is. Sporten in Australië lijkt me indd leuk om over te lezen 🙂 wie weet kan je voor time to momo een local travel guide worden 😉 Veel succes daar nog! X

Antwoord
Marit januari 8, 2019 at 13:30

Wat een super lief berichtje dit Eline, bedankt! Ik wil de komende tijd meer bloggen inderdaad over bepaalde zaken die erbij komen kijken! En tussendoor vragen stellen mag altijd, ik antwoord eigenlijk altijd 😉 Super stoer dat je 6 maanden ergens wilt gaan wonen, zeker gaan doen!

Antwoord
Nadia januari 8, 2019 at 16:49

Hoi! Ik vind het juist super leuk dat je nu over meer dan alleen sport en voeding post! Ik ben zelf acht maanden in Australië geweest met mijn vriend tijdens onze wereldreis, wij hebben dezelfde stappen ondergaan (huisje en een baan zoeken onder andere) en ik vond het ook HEERLIJK! ‘No plan is the best plan’ zullen we maar zeggen. Misschien wordt je wel net zo verliefd op Australië als wij; we denken erover volgend jaar terug te gaan op een (‘serieus’) werkvisum… Geniet ervan zo lang het kan! Liefs uit het regenachtige Amsterdam

Antwoord
Marit januari 9, 2019 at 13:49

Hey Nadia,
Bedankt voor je leuke berichtje, wat leuk om te lezen! Waar zochten jullie een huisje en werk? Wat spannend joh, dat jullie misschien terugwillen! Best wel gedoe met werkvisum lijkt me?!

Antwoord
Nadia januari 12, 2019 at 13:16

Wij zijn vier maanden in Perth en vier maanden in Sydney geweest! Perth was heel zonnig maar iets minder gezellig vonden wij; in Sydney voelden wij ons meteen helemaal thuis. Ik ben ook wel echt een stads mens! Zijn jullie al iets meer gewend?

Antwoord
Marit januari 13, 2019 at 02:47

Wat leuk om te horen! Wij zijn zo benieuwd naar Perth ook, maar misschien inderdaad voor kortere tijd.
Gelukkig inmiddels al veel meer gewend!

Antwoord
Kristel januari 9, 2019 at 10:43

Hoi Marit,

Wat tof dat jullie dit doen. Onze spaarrekening is inmiddels geopend om structureel hiervoor geld opzij te zetten. Al twijfelen wij nog tussen Australie (met N-Zeeland) of Zuid Afrika-Namibie-Kenia een regio waar wij verliefd op zijn geworden en nog lang niet alles gezien hebben. Maar die lopen ook niet weg dus wie weet waar ons pad ons brengt.

Wat andere ook zeggen; deel wat je wilt delen, voorheen was het wellicht vooral focus op voeding en sport, maar je ontwikkeld ook als persoon en daarmee ontwikkeld wat je wilt delen en wat je meemaakt en jouw focus op ligt.
Deel wat goed voelt!

Liefs Kristel

Antwoord
Marit januari 9, 2019 at 13:54

Bedankt voor je berichtje, Kristel! Leuk dat jullie er mee bezig zijn. Voor langere tijd echt? Ook om te werken? Ik raad je uiteraard Australië aan 😉 haha. Wij dachten eerst ook aan Zuid Afrika, maar we wilden toch iets “makkelijkers”. Misschien niet de goede verwoording, maar je begrijpt het vast!

Thanks voor je feedback! Succes met de keuze maken!

Antwoord
Kristel januari 10, 2019 at 11:24

Wij zitten te denken aan een sabbatical en dan periode echt alleen reizen, maar wellicht dat we ook wel combi gaan maken met werken, zal er ook aan liggen hoe snel het geld eruit gaat 😉
Zuid Afrika is heel makkelijk om te reizen, we zijn er inmiddels al paar keer geweest (een van mijn beste vriendinnen woont daar dus hebben een uitvalbasis daar). Iedereen spreekt Engels en supermarkten zijn overal te vinden met heel veel keuze. Een nadeel: voor vegetariers is het lastiger. In de winkels zijn veel soorten groente te krijgen, maar vega optie mbt vlees niet zo (is net als Australie natuurlijk Braai land). Ben je veganist zou ik er denk ik wegblijven of echt elke dag zelf koken, in restaurants is vega/vegan enorm beperkt.
Infrastructuur is op de weg prima, trein: lastig paar lange treinritten maar standaard met uren vertraging en geen airco (but he we did it ;-), vliegen goed te doen en goed betaalbaar.

Maar Australie is nieuw voor ons, Zuid Afrika is ons 2de thuis, en daar dan naar toe gaan is ook weer veilig. Gister hebben we de volgende optie op tafel gegooid:
Komend jaar (dec-jan of jan-feb) 2 mnd naar ZUid Afrika en dan ook vanuit daar werken, dat zou mogelijk moeten zijn met ons werk en bijna geen tijdverschil. Dat we deels rond reizen naar de gebieden waar we nog niet zijn geweest maar ook enkele dagen per week werken vanuit een bepaalde basis met wifi.
Dan ondertussen doorsparen voor een langere reis waarbij we dan van plan zijn onbetaald verlof te nemen.

Blijf doen wat goed voelt voor jullie, heel veel succes met het gave tentje vinden waar je wilt en kunt gaan werken en op afstand geniet ik van jullie avonturen.

Liefs Kristel

Antwoord
Marit januari 11, 2019 at 00:54

Toffe beslissing, Kirsten! Geniet van de voorpret en vergeet zeker niet Australië snel te bezoeken! 😉

Antwoord
Yvonne januari 9, 2019 at 11:15

Zo herkenbaar dit allemaal, de “verschillen” met NL. Woon nu 7 jaar in Perth en ik leef elke dag met “geen plan” en mijn Aussie partner zorgt er wel voor dat dit zo blijft, haha. Vind het nu heerlijk, we doen gewoon lekker waar we op dat moment zin in hebben, inderdaad heerlijk ?

Lekker blijven genieten en doen wat jullie willen! Nice nice niceeeee.
Ik blijf gezellig meelezen, vind het erg leuk om over andere Nederlanders in Aussie te lezen en hoe jullie het ervaren ? Xx

Antwoord
Marit januari 9, 2019 at 13:55

Wauw, elke dag geen plan? Ook geen planning? Heerlijk joh! Wat tof, Perth. Erg benieuwd naar… aanrader?

Bedankt voor je berichtje!

Antwoord
Anna januari 9, 2019 at 13:39

Hi Marit!
Ik vind het juist super leuk je blog nu te volgen en je reisverhalen te lezen. Zeker in combinatie met gezond eten (vind ik persoonlijk nogal een ‘dingetje’ op reis, haha).
Hoe bevalt het leven uit een rugzak (of koffer)? Voor zo’n lange periode? Mis je bepaalde spullen van thuis?

Antwoord
Marit januari 9, 2019 at 13:59

Hey Anna,

Bedankt voor je lieve berichtje!
Ik wil de komende tijd weer wat meer delen over (gezond) eten.
Ik vind het heerlijk, zo weinig spullen! Wel heb ik soms voor een bepaalde gelegenheid een perfect kledingstuk… in m’n kast thuis hangen! Haha! Maar alles is te koop en ik vind het juist wel lekker dat je niet zoveel keuze hebt. Mis eigenlijk niets qua spullen (behalve m’n eigen bed…).

Antwoord
Rachel januari 9, 2019 at 17:43

Wat gaaf zeg! ik zou ons vooral blijven spammen met je avonturen en prachtige foto’s van daar, als ik zou kunnen reizen zou ik ook alles droppen van social media maar ik zou echt iedereen rot spammen met foto’s van mijn trip!

Antwoord
An januari 10, 2019 at 08:50

Super gaaf dat jullie dit samen kunnen doen en de momenten kunnen delen. Juist leuk om te lezen dat je eigenlijk helemaal afwijkt van wat je normaal in Nederland zou doen. Ik vind het juist ook leuk om te lezen hoe jullie dit nu aanpakken en vooral ook de momenten op instagram blijven plaatsen. Leef day by day en hopelijk vind je snel werk in één van de leukere hotspots.

Antwoord
Marit januari 11, 2019 at 00:53

Super leuk en motiverend om te horen, thanks An!

Antwoord
Kim januari 12, 2019 at 07:50

Wat voor visa hebben jullie? Het working-holiday visa zodat je een jaar kunt blijven (zonder je 88 dagen farmwork te doen om je tweede jaar te krijgen)? En ben het eens met je opmerking over vleesvervangers; Nederland verrast mij elke keer weer als ik op bezoek ga! Koop hier eigenlijk alleen maar de Moroccan Veggie Burgers van Macro bij Woolies en de Spiced pumpkin & Corn burgers (kan me het merk niet meer herinneren) van Coles. De rest smaakt hetzelfde en is zo processed; maar check de vriezer sectie eens en je kunt veel bevroren opties vinden van Qorn en Lord of the Frys. Snitzels, gehakt, etc. 🙂

Antwoord
Marit januari 13, 2019 at 02:46

Hi Kim,
Ja klopt, dat visum hebben we! Zonder inderdaad de intentie om farm-work te gaan doen (dus een jaar blijven).
En grappig, je tips voor vleesvervangers! Alles wat je noemt hebben we geprobeerd en vinden we (ik vooral) erg lekker! Goede tip van de vriezer, ga er vandaag nog kijken!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram