HET IS...Weetje Woensdag

Het maandelijkse feestje…

geschreven door Marit december 21, 2014 7 Comments
blog foto

… ja we kennen het allemaal. Het maandelijke ‘feestje’. Ahum, nouja alles behalve een feestje. Ongesteldheid. We praten er misschien liever niet over, maar ik doe het wel. Het is er en we hebben er last van. Behalve dat het invloed heeft op het gedrag, heeft het ook zeker lichamelijke invloed. Al die hormonen hebben effect op onze sportprestaties.

Hoe zit dat nou eigenlijk?
Een week voor je menstruatie begint het al, bepaalde voedingsstoffen neem je minder goed op (zoals eiwitten) wat er voor zorgt dat je minder goed hersteld van een work out + meer spierpijn kunt verwachten.
Volgens onderzoek heeft het geen invloed op je reactietijd, spierkracht en zuurstofopname tijdens een work out. Maar een aantal vrouwen heeft tijdens deze periode veel last van opgeblazen gevoel, vermoeidheid etc. wat wel degelijk je work out beïnvloed.
Door al die hormoonwisselingen kunnen je dagelijkse bezigheden af en toe worden verstoord. Je hebt minder zin (buikpijn) en bent bijvoorbeeld wat chagrijnig (joh) en dus kan dat er (bij mij) voor zorgen dat je die sportschoenen een keer niet zal aantrekken. (Begrijpelijk)

Eigenlijk kun je er heel kort over zijn. Het is geen fijne periode. Je hebt er gewoon last van en je moet gewoon een manier voor jezelf vinden om er het beste mee om te gaan. Doe wat voor jou het fijnst voelt. Ik vind het zelf fijn om gewoon door te sporten, ik krijg altijd energie van sporten en dat kan ik tijdens deze dagen wel gebruiken.

Hoe zit dat bij jou? Sport jij tijdens je ongesteldheid? Of lig je het liefst de hele dag op de bank met chocolade?

7 Comments

Veerle december 22, 2014 at 08:45

Wel sporten! Haha, het is er nou eenmaal. Niet klagen maar dragen. En inderdaad, je voelt je altijd lekker na het sporten.

Antwoord
Marit december 25, 2014 at 10:01

Spierbal poppetje! You go!

Antwoord
Heleen december 22, 2014 at 09:34

Ik sport wel hoor! En gelukkig maar, want in die week kan ik écht niet van chocolade afblijven…

Antwoord
Marit december 25, 2014 at 10:00

Haha, da’s ook een goeie inderdaad 😉

Antwoord
Fardau december 22, 2014 at 12:01

Gewoon door sporten! Ik verplicht het mezelf gewoon. Daarna voel ik me vaak een stuk beter. Maar soms ook niet en word je humeur alleen maar erger. Maar dan maar lekker op de bank met een kopje thee en een hele goeie film!

Antwoord
Marit december 25, 2014 at 10:00

Haha, ja zo is dat! Ik hou er ook niet zo van om dan te gaan hangen, word ik alleen maar meer chaggi van!

Antwoord
Denise januari 26, 2016 at 22:07

Eerst sporten daarna hangen op de bank zonder chocolade 🙁 (wel als ik pure chocolade in huis heb )

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram