Challenge MondayHET IS...

Groet je groenten voor 12 uur

geschreven door Marit november 2, 2015 6 Comments

YES! Het is weer maandag! Challenge Monday! Laten we de week gelijk goed en GEZOND beginnen!

Want deze week daag ik jouw groenten voor 12 uur (‘s ochtends natuurlijk!) te groeten. Watte?
Ik daag jou deze week uit om voor 12 uur al een dosis groenten binnen te hebben. Waarom? Je weet vast dat groenten belangrijk voor jou en je gezondheid zijn. Het blijkt dat er veel te weinig groenten worden gegeten, veel mensen halen de aanbevolen 200 gram groenten per dag niet.

Door jou uit te dagen, hoop ik dat je gaat merken dat het helemaal niet moeilijk is om voor het avondeten al groenten binnen te hebben en wat meer groenten aan je eetpatroon toe te voegen. En wat extra groenten kunnen natuurlijk sowieso geen kwaad!

Hoe? Sowieso is het heel fijn en handig om bijvoorbeeld snoeptomaatjes, komkommers of worteltjes bij te te hebben. Daarnaast kun je veel soorten groenten ook verwerken in je ontbijt of tussendoortje. Zoals carrotcake oatmeal, courgette in je brownie, een groen(t)e smoothiewortelbrood of natuurlijk de (moet je proberen!) pompoen-pannenkoekjes.

Laat zien dat je mee doet aan de challenge en je dosis groente voor 12 uur nuttigt met de hashtag #groetjegroenten Succes!!!
_______________________________________________________________
Daarnaast heb ik in de #fitindewinter blog vertelt dat ik iedere week iemand zijn of haar ervaring laat spreken.
Vorige week kon je een stukje van Michelle lezen, deze week is Inge aan het woord:

Hallo allemaal! Ik ben Inge Konings en ben bezig om een fitter lijf te krijgen! 
Hoe? Ik deed al een tijdje hardlopen, door de lessen die ik gevolgd hebt van Evy Gruyaert. Dit beviel zo goed dat ik me vorig jaar inschreef voor een aantal runs! Ondertussen heb ik meegedaan aan de Cavemanrun, Colorrun, Zombierush en de Elite Off Road Challenge. Twee maanden geleden ben ik begonnen aan de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Mijn motivatie haal ik voornamelijk uit progressiefoto’s  van mezelf en van anderen op Instagram @X_inqe. Inmiddels ben ik al een aantal kilo’s kwijt en wil ik graag fit de winter in! Waarom? Door deze manier van sporten zit ik een stuk beter in mijn vel. De trainingen bestaan uit Legs, Arms, Abs, Cardio en Full body work outs. Drie dagen in de week volgens het schema van Kayla en drie dagen in de week LISS (Low Intensity Steady State). Mijn doelen voor de winter zijn: Doorgaan met de Bikini Body Guide, meer krachttraining en dit samen combineren met het hardlopen en gezond eten!

Bedankt voor het delen, Inge! Wil jij deze winter ook een stukje schrijven over jouw #fitindewinter? Blijf dan de hashtag gebruiken onder je foto’s!

6 Comments

Joyce november 3, 2015 at 22:18

Schokkend he, hoe weinig mensen hun groente ‘target’ weten te halen. Toevallig had ik vanochtend pompoen cheddar muffins. Zo lekker en toch groenten binnen krijgen, jam!

Antwoord
Janne november 5, 2015 at 10:35

Oeh, dat klinkt heul lekker..

Antwoord
zonderzooi november 3, 2015 at 22:36

Ik neem vaak een zakje wortels mee naar school wat ik al rond een uurtje of 10 eet. En dan vaak met de lunch nog een goede portie groenten door een salade, vind groenten altijd heerlijk!

Antwoord
Marit november 4, 2015 at 12:11

Goed bezig!

Antwoord
Janne november 5, 2015 at 10:34

Jeetje, geen 200 gram groente per dag kan ik me bijna niet indenken. Ik eet minstens een halve kilo per dag!
Mijn lunch & diner bestaan beide standaard uit 250 g groente (noujaaa.. in mijn prep nu althans) en daarnaast gooi ik te pas en te onpas een lading spinazie (en/of witlof, courgette, etc) in smoothies, en eet ik zoals je zegt veel worteltjes, komkommerstukjes & snoeptomaatjes tussendoor…
Maar nu ik er over nadenk: “vroegah”, toen ik nog boterhammen als lunch at, Sultana’s als tussendoortje en mijn avondeten uit pasta met vlees, saus en een verdwaald stukje groente, dan kwam ik ook ongetwijfeld niet aan mijn ADH groente 😉
Mooie challenge!

Antwoord
Marit november 5, 2015 at 13:29

haha wauuuuw! Dat gaat lekker dus! Ja, ik stop ook overal onbewust groenten door en in, dus het is makkelijk, maar zo veel mensen die dat niet doen! Of gewoon vergeten.. of geen benul hebben dat er geen tomaten in tomatensaus zitten 😉 Of naja, geen verse. Ik was precies zo vroeger idd, grappig!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs