Favo FridayHET IS...

Mijn favoriete recepten met pompoen

geschreven door Marit december 11, 2015 4 Comments

Wat je al wel niet kunt doen met een pompoen. Ik hou van deze groente! Je kunt het gemakkelijk aan heel veel maaltijden toevoegen: lekker, gezond en gelijk een dosis groenten binnen! En de pompoen uit de vriezer bij de appie maakt het zoooo veel makkelijker! Heel fijn voor mij, mijn eten en mijn receptjes voor jou.
De herfst is bijna over en pompoen hoort toch wel echt bij de herfst. Daarom deel ik deze week in Favo Friday mijn favoriete pompoen-recepten!

Pompoen-brood: heel makkelijk om te maken, handig als tussendoortje en heerlijk en gezond om te eten als ontbijt of lunch!

Pompoen-risotto: ik hou van risotto! En de pompoen maakt het helemaal af in dit gerecht. Een vegetarisch recept!

Pompoen-muffins: muffins met pompoen? Ja hoor, natuurlijk kan dat!

Pompoen-soep: een soepie, zo gemaakt! Hoeft bijna niets in en toch een heerlijke smaak en super gezond!

Pompoen-pannenkoeken: pannenkoeken is natuurlijk al een feestje op zich. Voeg er nog wat pompoen aan toe, geeft een lekkere smaak + groenten binnen bij je ontbijt of lunch! Win win!

Pompoen-lasagne: dit is echt een verassend lekker recept, vooral nu met de koude wintermaanden heerlijk om te eten wanneer je thuis komt.

Pompoen-smoothie: natuurlijk heb ik ook een smoothie gemaakt met onder andere pompoen erin, en geslaagd dattie was! Beetje kaneel erover, mmmm!

Pompoen-quinoa: geitenkaas en pompoen is een heerlijke combinatie! Daarom at ik deze als avondeten samen met quinoa.

Zooooo, genoeg lekker gemaakt? De keuken in jij!

Fijne vrijdag! 

pompoenbroodpompoen risotto
gevulde pompoensoep pompoen2
pompoenmuffins pompoen smoothie

4 Comments

Maaike december 11, 2015 at 12:29

Lekker veel lekkere recepten met de pompoen weer, dank je! Ik maak ook graag pompoenreepjes/blokjes uit de oven. Of een juice met pompoen (en de pulp kun je weer gebruiken in je muffins). Zelfs pompoen als ontbijt, met bijv whey erdoor en havermout is super lekker!

Antwoord
Marit december 13, 2015 at 17:53

Ohhh jouw ideeën ben ik helemaal vergeten uit te werken! Gelukkig is het nog even pompoenseizoen 😉 En met pompoen in de vriezer altijd pompoenseizoen, bedankt voor de inspiratie!

Antwoord
amber janssen januari 6, 2016 at 17:22

Leuk artikel! Ik vind pompoensoep super lekker en wilde jouw link aanklikken voor het recept maar ik kwam uit op de lasanga. Foutje? 🙂

Antwoord
Marit januari 7, 2016 at 12:40

Dankjewel voor je reactie, Amber! Heb het gelijk aangepast!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs