Favo FridayFoodHET IS...

Favo Friday: 6 x favoriete recepten in de zomer

geschreven door Marit augustus 26, 2016 0 comments

Het is heet, bloody heet! En ohhhh, I LOVE IT! Echt, dit mag van mij elke dag zo zijn. Die warmte, de korte broekjes, de zweetdruppels op mijn rug, slapen onder een lakentje, de avondzon… Veel mensen krijgen er ook minder trek door, maar helaas behoor ik niet tot die groep #teamalwayshungry. Wel pas ik mijn eten erop aan: licht, fris en fruitig. Mijn favoriete recepten in de zomer? Ik deel ze met je in de ‘Favo Friday’ van deze week:

1. Frisse citroen kwarktaart
Dit recept deelde ik een aantal weken gelden met jullie en ik blijf ‘m zo lekker vinden! Het is taart, smaakt het ook, maar is ook nog eens erg verantwoord! Gezonde ingrediënten en een frisse twist door de citroen. Aanrader!

2. Mijn favoriete havermout-ontbijt maar dan koud
Ik eet vaak havermout als ontbijt, warm het liefst. Maar met die echt warme dagen heb ik toch liever iets kouds. En met dit recept kan dat! Je kunt het namelijk als overnight oats maken: zet de havermout met water de avond ervoor in de koelkast. Als je in de ochtend wil gaan ontbijten, is dit een papje geworden en hoef je alleen nog maar de toppings toe te voegen. Easy en een top begin van de ochtend!

3. Bananenijs
Heb je nog een paar overrijpe bananen liggen (je weet wel met iets te veel bruine puntjes)? Schil ze, snijd in stukjes, doe in een bakje en stop dit in de vriezer. Guilt-free genieten? Dan kun je van deze bananen heerlijk ijs maken, bekijk het recept maar eens. Het water loopt me alweer in de mond.

4. Salade met falafel, geitenkaas en aardbeien
Niet alleen mega zomers, ook nog eens vegetarisch, gezond en niet te vergeten: heel erg lekker! Fruit in je salade is sowieso een heel goed idee, maar deze combinatie is… mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen… een erg goede combinatie! Mango met geitenkaas is trouwens ook erg lekker!

5. Zomerse koekjes met aardbeien
DIT IS LEKKER! En zo makkelijk en zonder oven te maken. Je zult het niet geloven, maar in deze koekjes zijn kikkererwten verwerkt

6. Een eiwitrijke ijskoffie
Een boost nodig? En afkoeling? Samen met lekkere trek? Dan is ijskoffie de perfecte oplossing! Beetje eiwitpoeder erbij, dan heb je niet alleen veel smaak erbij, maar ook nog eens je eiwitjes!

Nou, hopelijk heb ik je zomerse trek wat opgewekt! Geniet er van en… Happy Friday!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram